Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Mac vs PC


asterixx

Recommended Posts

Πάντα σκεφτόμουν πως δεν είναι δυνατόν να τελειώσω επαγγελματικά χωρίς να δοκιμάσω και Mac. 25 χρόνια δουλειάς, όσα είναι απο αυτά με υπολογιστή βασίζονταν η σε 8086 η σε PC. Ποτέ σε Mac. Δεν ξέρω γιατί αισθάνομαι μια επιθυμία να δοκιμάσω και αυτούς τους υπολογιστές.

 

Άραγε πόσοι απο εδώ μέσα χρησιμοποιούν Mac.? Πέραν του ότι είναι (όπως λένε) πολύ καλοί είναι το ίδιο πολυσχιδείς σαν τα PC. Σκέφτομαι να πάρω ένα σε λάπτοπ στυλ, έτσι για δοκιμή.

 

Τι λέτε.?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι Mac είναι πολύ ακρίβοί για αυτό που προσφέρουν. Αξίζει μόνο για άτομα που δουλεύουν πχ 3d animation (άρα όχι laptop αλλά desktop). Οι περισσότεροι το αγοράζουν επειδή είναι ψώνια. Αυτό που έγω θα ήθελα να δοκιμάσω είναι κάποια έκδοση των Linux.

 

Επίσης μην ξεχνάμε και την φοβερή αντιπροσωπία Mac στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

οπως μαθεις και οπως συνηθιζεται στη χωρα που εργαζεται κανεις.

 

στην αγγλια και στην αμερικη οταν σπουδαζα εγω δεν υπηρχε pc σε κανενα πανεπιστημιο. ολα ηταν mac. μαθαμε ολοι αναγκαστικα archicad σε apple κι ας ειχαμε στο σπιτι pc. οποτε σιγα σιγα μας βαζαν στο τριπακι και βρεθηκα κι εγω με ενα g3 απο τότε.

 

οταν γυρισαμε στην ελλαδα μας πηρε ενα χρονο ολους οσους ξερω για να ξεχασουμε τα περι mac και να παμε ολοι σε pc γιατι ετσι βολευε οταν ολη η αγορα αυτο δουλευει.

 

δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο σε απολυτες τιμες. τα mac δεν σερναν μαζι τους την καταρα της microsoft οποτε γλυτωνες απο πολλη ψυχολογικη πιεση λογω ηλιθιοτητας προγραμματων ή των χιλιαδων κολληματων, bugs, συγκρουσεων που ειναι η καθημερινοτητα στα pc. επισης υπηρχαν πολλα αξιολογα προγραμματα για σχεδιο, γραφιστικη, ηχο & μουσικη (επαγγελματικα) κλπ

 

απο την αλλη ηταν πανακριβα και τα μηχανηματα και τα προγραμματα και βεβαιως σπασμενα προγραμματα ουτε συζητηση να βρεθουν. Εγινε μια επιχειρηση κλωνοποιησης με τα power pc το 90κατι αλλα επειδη ακριβως παιζει πολυ και το ψωνισμα λογω καλου μαρκετιν, δεν τραβηξαν καθολου.

 

ο χρηστης του μακ θα σωθει απο πολλα, θα αναρωτιεται καθε μερα γιατι δεν εχουν ολοι οι αλλοι μακ, αλλα θα εχει και στο σπιτι του κι ενα pc για να κανει τη δουλεια του οταν βιαζεται - ωραια γλωσσα δηλαδη τα σουαχιλι, αλλα στον βορειο πολο δεν τα μιλαει κανεις και πρεπει να μπορεις να αγορασεις ψαρια απο τους εσκιμωους.

 

εγω τα εχω ευχαριστηθει οσο λιγοι, αλλα δεν εχω πια ουτε θα ξαναπαρω. Ειχε την ευκαιρια ο Jobs να τους φαει ολους ζωντανους αλλα ο ανθρωπος ειναι παρανοικη και τελειως κομπλεξικη μεγαλοφυια και θελει να εχει boutique εταιρεια υπολογιστων. Τον εσωσε το ipod και το iphone.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έγω θα ήθελα να δοκιμάσω είναι κάποια έκδοση των Linux.

 

 

Μπορείς να κατεβάσεις το virtual box της sun ή το VMware της microsoft και να τα βάλεις μέσα στα windows σαν παράθυρο. Φυσικά θα πρέπει να κατεβάσεις και μία έκδοση του Linux καλύτερα την Ubuntu.

Link to comment
Share on other sites

Το VMware Fusion δέχεται και linux.

 

Aντιγράφω από τον χώρο της ομάδας Command+Q:

 

Κατάλογος λειτουργικών που υποστηρίζει το VMware Fusion: Novell NetWare 5 και 6, Sun Solaris 8/9/10 (τα 8 και 9 experimental), ΜS-DOS(!), Free BSD (και 64 bit εκδοση), Linux (κάποια έχουν παραλαγές 64 bit) Red Hat, Red Hat Enterprise 2-5, Αsianux, SUSE και SUSE Enterprise, Sun Java Desktop, Novell, Mandriva, Turbolinux και Ubuntu. Τέλος για τα Windows 3.1/95/98/Μe/NT/2000 (professional-Server-Advanced Server)/ XP (Home-Professional-Professional x64)/ Vista/Vista x 64/ 2003 (Web-Standard-Standard x 64-Enterprise-Enterprise x 64-Small Business)/ 2008/2008 x 64.

 

Όσον αφορά το κόστος... To φθηνότερο macbook Pro κοστίζει 1200 ευρώ, ενώ ο φθηνότερος imac 1159 ευρώ. (δεν βάζω τα macbook και mac mini γτ πιστεύω ότι πρέπει να μιλάμε για ένα μηχάνημα που θα βγάλει δουλειά άνετα) Αν σκεφθείτε ότι δίνωντας αυτά τα χρήματα δεν έχετε να προσθέσετε τπτ και πέρνετε ένα μηχάνημα που είναι σε θέση να τρέξει με το που ανοίξετε το κουτί και καθήσετε λίγες ώρες μπροστά του, με ξεκούραστο τρόπο...δηλαδή τι να πω, εγώ θεωρώ ότι αξίζει. Και δεν θα ασχοληθώ ποτέ αν δεν θα με βολέψουν οι νέοι drivers της χ κάρτας ή αν θα κολήσω ιούς στο μηχάνημα ή αν θα μου υπολειτουργεί ένα πρόγραμμα λόγω κάποιας μικροασυμβατήτας στο hardware κοκ.

 

Όπως είπε και ο howard_roark:

ο χρηστης του μακ θα σωθει απο πολλα, θα αναρωτιεται καθε μερα γιατι δεν εχουν ολοι οι αλλοι μακ
.

 

To υπ.ολοιπο μισό της φράσης δεν ισχύει πλέον. Αν είμασταν ακόμη στην 9.χ έκδοση του mac os θα είχε απόλυτο δίκιο ο howard_roark.;)

Link to comment
Share on other sites

φιλε οπως ανεφερα στο ακαδημαικο περιβαλλον ειναι πολυ πιο ευκολο να χρησιμοποιεις μακ.

 

οταν ομως εισαι στην αγορα και γινεται καθημερινα ανταλλαγη φακελων με αλλα γραφεια, πολλες φορες και το ιδιο θεμα 5 back and forth την ημερα, τοτε το σκεφτεσαι.

 

...θα τα δεις κι εσυ και θα καταλαβεις. σου μιλαει φανατικος mac user που τα λατρευω. απλα αν δεν αλλαξει μυαλα ο jobs δουλεια δεν γινεται. και θυμισου τα λογια μου: οταν τον χασουμε τον jobs η apple σιγα σιγα θα το σταματησει το θεμα home computer. θα μεινει στα gadgets που ειναι και πιο ευκολο το marketing.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, στα σωστά που είπε ο howard roark, να προσθέσω ότι στα mac δεν κυκλοφορούν τόσες πολλές εξειδικευμένες εφαρμογές για μηχανικούς, κυρίως ηλεκτρομηχανολόγους. Προγραμματάκια που έχω και δουλεύω δεν τα βρήκα ποτέ για mac. Είναι όμως πανέμορφα και κορυφαία μηχανήματα. Και φυσικά δεν θα δεις πουθενά μηνύματα ότι "μου λείπει αυτό το dll, αυτό το .ocr κλπ κλπ". Α, και κάτι ακόμα. Δεν κυκλοφορούν "σπασμένες" εφαρμογές ;)

Link to comment
Share on other sites

οταν ομως εισαι στην αγορα και γινεται καθημερινα ανταλλαγη φακελων με αλλα γραφεια, πολλες φορες και το ιδιο θεμα 5 back and forth την ημερα, τοτε το σκεφτεσαι.

 

Επιφυλάσομαι λοιπόν!;)

 

@GeorgeS το σπάσιμο είναι διεθνές σπορ όπως είχε αναφέρει και ο camelot. Απλά εξαρτάται το τι ψάχεις. Γτ μια πρόχειρη αναζήτηση να κάνεις στα torrents (για...εκπαιδευτικούς σκοπούς) θα βρεις σίγουρα torrents πχ για σπασμένο το archicad... Για να μην πιάσουμε την adobe.

 

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

Και για Mac και αν ψάξεις καλά βρίσκεις ότι θες...:rolleyes:

 

 

Προφανώς αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα, για εκπαιδευτικούς λόγους :lol:, ρίξε ένα πμ γτ είτε θα διαγραφεί το νήμα, είτε θα μεταφερθεί στα ανέκδοτα...;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.