Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Mac vs PC


asterixx

Recommended Posts

mred-akias στα Μac δεν είναι διαφορετικό το file system;

Για λιγο κάποτε που έτυχε να χρησιμοποιήσω Mac περα απο τη διαφορετική φιλοσοφία που έχει στα "windows" σε σχεση με τα "windows" της MS ,που αντε πες τη παλεψα,μου εμεινε και η εντύπωση οτι χρησιμοποιούν και διαφορετικο file system με "junctions" που αναλογει στη φιλοσοφία του unix.Σιγουρα πιο ασφαλές αλλα εκει δυσκολεύονται οι χρηστες που εχουν μαθει στα ms windows.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι έχουν διαφορετικό filesystem και ναι είναι *nix-οειδές. Για την ακρίβεια ο πυρήνας (kernel) του Mac OS βασίζεται στο BSD. Οι δυσκολίες μετάβασης δε νομίζω να είναι τόσο τρομερές. Σε περιβάλλοντα εργασίας ίσως να μην υπάρχει ο χρόνος για να γίνει η μετάβαση αλλά για πιο light καταστάσεις δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Με κάλυψε ο Παναγιώτης απλά να προσθέσω ότι ενώ για χρόνια χρησιμοποιούσα τα mac στον χαβαλέ και ότιδήποτε σοβαρό πήγαινε στο πιστό λαπτοπ με windows. Η μετάβαση σε full χρήση mac (για οτιδήποτε και αν χρειαστώ) με το leopard δεν με δυσκόλεψε καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Με τις τόσες επιδοτήσεις που κυκλοφορούν, είναι πραγματικά κρίμα να μην πάρει κάποιος ένα Mac.

Μην ξεχνάμε πως εκτός του ότι μπορείς να τρέχεις παράλληλα και τα windows (parallels ή vmware fusion), έχεις επιλογή ο υπολογιστής να ξεκινήσει natively σε περιβάλλον windows (τα mac που έχουν intel επεξεργαστή, δηλαδή πλέον όλα τα καινούρια).

Link to comment
Share on other sites

Αν ξεκινά natively windows παύει να είναι mac. Αν παρατηρήσει κανείς τις συνθέσεις του υλισμικού των mac δεν έχουν καμία διαφορά από κάποιον πολύ καλό Η/Υ που τρέχει windows. Ίδια τεχνολογία επεξεργαστών (εντάξει μιλάμε για κλάση Xeon στους πολύ ακριβούς Mac και όχι Core2Duo), ίδια RAM (DDR3), ίδιοι σκληροί (SATA@7200), ίδια τεχνολογία motherboard. Το μόνο που κάνει πλέον τους Mac να ξεχωρίζουν είναι αφ'ενός τα τελευταίας τεχνολογίας υλισμικά (σπάνια θα βρεις Xeon επεξεργαστή σε ένα τυπικό PC) αλλά κυρίως το λειτουργικό τους. Έχει παρέλθει πλέον η εποχή που η διαφορά έφτανε μέχρι και στον επεξεργαστή (στις αρχές του '90 τεχνολογίας RISC αν δεν απατώμαι έναντι της CISC των 80X86).

Link to comment
Share on other sites

cna στην ουσία το λες μόνος σου, ο mac σου προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές χωρίς να σου στερεί τπτ. Εκεί βασίζεται το "τα κάνω όλα με ένα" το οποία μάλιστά ένα, δεν κολάει, δεν σε παιδεύει και τέλος πάντων λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Link to comment
Share on other sites

mred-akias η ένστασή μου αφορούσε απλώς τα natively windows. Δηλαδή αν είναι να πάρω mac και να τον βάλω να τρέχει windows τότε καλύτερα να συνθέσω το μηχάνημα μόνος μου. Ποιό φθηνά θα μου βγει. Αγοράζεις τον mac πλέον μόνο για το λειτουργικό του. Τα υπόλοιπα (υλισμικό) μπορείς να τα βρείς σε οποιοδήποτε καλό pc.

Link to comment
Share on other sites

Τα υπόλοιπα (υλισμικό) μπορείς να τα βρείς σε οποιοδήποτε καλό pc.

 

Τα οποία θα τρέχουν...μετ' εμποδίων. Αγοράζεις mac και για την απόλυτη συμβατότητα hardware και drivers.

 

Η ιδέα είναι ότι έχεις τον mac και έχει και windows αν ποτέ τα χρειαστείς.

 

Το κόστος προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο τεράστια υπόθεση γτ δεν θεωρώ τεράστια την διαφορά τους. Προτιμώ να αγοράσω τον οικονομικότερο iMac με 1.159€ τελική τιμή ο οποίος περιλαμβάνει την οθόνη των 20", ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα και πληκτρολόγιο/ποντίκι/ηχεία σε ένα πακέτο έτοιμο να τρέξει με το που το βγάζω από το κουτί. Επίσης δεν ανυσηχώ για ιούς, malware και τα ρέστα (πρώτη φορά μπήκε τώρα malware detector στο snow leopard με library δύο απειλές όλες και όλες, εκ των οποίων η μία υπάρχει μόνο στην σπασμένη έκδοση του iWork).

 

 

 

Αναλυτικά το hardware του εν λόγω συστήματος:

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 

• Eπεξεργαστής: 2.66GHz Intel Core 2 Duo

• Οθόνη: 20" TFT (1680 x 1050) glossy

• Δίαυλος συστήματος: 1066MHz

• Mνήμη (8GB maximum): 2GB DDR3 SDRAM (2 SO-DIMMs)

• Σκληρός Δίσκος: 320GB SATA/7200-rpm

• Oπτικός Δίσκος: 8x SuperDrive με 4x Dual Layer (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Ενσωματωμένη iSight κάμερα

• Yποστήριξη Γραφικών: NVIDIA GeForce 9400M με 256MB μνήμη DDR3 SDRAM μοιρασμένη με την κύρια μνήμη • Θύρες: 1 Firewire 800Mbps, 4 USB 2.0 θύρες, 2 USB 2.0 στο πληκτρολόγιο, έξοδος mini DisplayPort, δυνατότητα για έξοδο DVI , Dual-link DVI ή VGA

• Ήχος: Ενσωματωμένα ηχεία με 24 watt ψηφιακό ενισχυτή, μικρόφωνο, headphone/optical digital line out και line in.

• Επικοινωνία: 10/100/1000 BASE-T Ethernet connector (Gigabit)

• Ασύρματη Επικοινωνία: AirPort Extreme (802.11n) και Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate) module, δέκτης IR.

• Λογισμικό: Mac OS X v10.5 Leopard με ελληνική λειτουργικότητα

iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife ’09 (iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

 

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε :

 

Προσθήκη σκληρού δίσκου 640GB +79 ευρώ

 

Προσθήκη σκληρού δίσκου 1ΤB +182 ευρώ

 

 

Δηλαδή ποιο σύστημα pc μου τα προσφέρει αυτά με λιγότερα χρήματα και με εγγύηση ότι δεν θα προκύψουν ασυμβατότητες, ότι δεν θα πέσω σε μάπα drivers κλπ κλπ.

Και προφανώς δεν μένεις μόνο στα win natively... Αν ποτέ όμως τα χρειαστείς υπάρχουν.

 

Και υπ΄όψην ότι ο mac δεν χρειάζεται την ίδια ισχύ από τον επεξεργαστή σε σχέση με τα win. Πολύ απλά είναι τελείως διαφορεική η διαχείρηση των διαθέσιμων πόρων. Μόνο extra μνήμη χρειάζεται το σύστημα...

 

Μην παρεξηγηθώ, εντελώς φιλικά προφανώς.

Link to comment
Share on other sites

Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας Macintosh Plus με οθόνη 9'' με windows μόνο (το 1988 ) και με εξωτερικό σκληρό δίσκο 30ΜΒ(!).

 

Από το 1988 έμαθα επεξεργασία κειμένου (MacWrite), φύλλα εργασίας (το κλασσικό excel έκδοση 2 αν θυμάμαι καλά), βάση δεδομένων (Filemaker) και ζωγραφική (MacPaint).

 

Έκανα όλες τις εργασίες μου στην σχολή και αναγκάστηκα το 1998 (10 χρόνια μετά) να αγοράσω συμβατό Η/Υ κυρίως λόγω της ....συμβατότητας. Βαρέθηκα να βλέπω όλους τους συμφοιτητές μου να ανταλλάσουν προγράμματα και εγώ να μην συμμετέχω.

 

Το 1998 έμαθα τι σημαίνει dos, τι σημαίνει windows 3.11 και μετά windows '95 και φυσικά έμαθα τι σημαίνει ...μπλε οθόνη...

Βέβαια νοσταλγώ την σταθερότητα των Mac αλλά ακόμα δεν θα ρίσκαρα να επιστρέψω σε αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας Macintosh Plus με οθόνη 9'' με windows μόνο (το 1988 ) και με εξωτερικό σκληρό δίσκο 30ΜΒ(!).

 

Τότε δεν είχα γεννηθεί!:P

 

 

Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος που "δεν θα ρίσκαρες να επιστρέψεις σε αυτούς"? Το ρωτάω αυτό διότι έχω περίεργες εμπειρίες από win σε βαθμό που η μετάβαση στο mac ήταν μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.