Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί KENAK


Spiderman

Recommended Posts

Η εταιρεία που τα πουλάει σου προσφέρει πιστοποίηση ότι είναι σωστά βαθμονομημένο;Μπορεί να στην ανανεώσει αν χρειαστεί;

Αν όχι, ίσως να χρειαστεί να αγοράσεις και άλλο όταν οριστικοποιηθεί ο νόμος.

 

 

 

Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Φοβάμαι όμως ότι θα απαιτείται βαθμονόμηση των οργάνων κάθε 1 με 2 χρόνια, η οποία δεν θα επιδοτείται.

 

Υπάρχουν Calibration Certificates για όλα τα όργανα και τα αισθητήρια και φυσικά τα πληρώνεις. Τιμές δεν γνωρίζω, περιμένω να δω αν θα χρειαστούν ή αν είναι σχετικά φθηνά θα το κάνω έτσι κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Φρέσκος φρέσκος είμαι από σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ (Εξοικονόμηση ενέργειας – Ενεργειακή Αποδοτικότητα κτιρίων. Εφαρμογή Ευρωπαϊκών Μεθοδολογιών και Λογισμικών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων) και το μισό υλικό αφορούσε (άσχετα αν δεν αναγραφόταν ρητά στον τίτλο) στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

 

Λεπτομέρειες αδυνατώ να δώσω (δεν πολυπαρακολουθούσα αυτό το κομμάτι διότι συχτίριζα από μέσα μου) αλλά ένα πράγμα το κατάλαβα καλά: το νομοθετικό πλαίσιο (πανευρωπαϊκό περικαλώ) το οποίο προσδιορίζει την υπολογιστική διαδικασία είναι σαθρότατο. Στις περιπτώσεις όπου οι μετρήσεις (π.χ. αεροπερατότητας) είναι αδύνατες ή απαιτούν εξειδικευμένες διαδικασίες/όργανα καθιερώθηκαν νομιμότατες παραδοχές που μπορείς να επιλέξεις κατά το δοκούν κάθε φορά (από ένα όχι μικρό εύρος συντελεστών). Άκουσα τόσες πολλές φορές τη λέξη ''παραδοχή'' που μου φάνηκε πως το 1/3 των μετρήσεων είναι τέτοιες. Και μάλιστα μπορείς να ''παίξεις'' με αυτές τόσο άνετα που ενδέχεται να καταφέρεις αλλαγή κλάσης του ακινήτου αν είσαι οριακά!

 

Είναι τόσες οι αοριστίες που είναι αστείο να μιλάμε για ειδικές γνώσεις. Μέχρι και εγώ θεωρώ πως θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα (τουλάχιστον όχι πολύ χειρότερα από ένα μηχ/λόγο - και όμως τολμώ να το πω!). Μία φούσκα το όλο θέμα!

 

Ο ΚΕΝΑΚ πρέπει να ισχύει για βγουν τα πιστοποιητικά (για τα νέα κτήρια). Οπότε ντεντλάιν είναι το τέλος του έτους. Παίζει και ημερήσιο πρόστιμο (4.000 τη μέρα αν θυμάμαι καλά...ή 40.000?) οπότε θα το κάνουν έστω και τσαπατσούλικα. Υποτίθεται η ελληνική του βερσιόν είναι έτοιμη.

Link to comment
Share on other sites

είτε βγει είτε δεν βγει ο ΚΕΝΑΚ, αν δεν υπάρξει φορέας πιστοποίησης ΕΝΕΡ.ΕΠ. δεν γίνεται κανένας.

 

αυτή τη στιγμή πρέπει να'ναι πάνω από 5000 τα άτομα από το 2004 (περίπου εκεί) που είναι έτοιμα για πιστοποίηση (μην αρχίσετε τώρα τα περί σεμιναρίων, έλεος, όλοι θα τα κάνετε και ας λέτε ότι θέλετε), τα οποία ελλείψει φορέα φυσικά δεν πιστοποιούνται.

 

επειδή είμαι πασίγνωστος για το κληρονομικό μου χάρισμα βλέπω πίσω από την επιμονή του ΙΕΚΕΜ να ΜΗΝ δίνει το πιστοποιητικό παρακολούθησης του τελευταίο σεμιναρίου (και ώστε πλέον να πας εκεί και να τους πεις "Ορίστε, πιστοποιήστε με") να διοργανώνεται και καν' ακόμη.

 

επίσης δεν θέλω να πιστέψω ότι φορέας δεν γίνεται, ώστε να ψηφιστεί πρώτα ο ΚΕΝΑΚ, να γίνει πιστοποίηση στα μεγάλα (και δημόσια) που έχουν τα φράγκα από τους ελάχιστους ΕΝΕΡ.ΕΠ. που υπάρχουν και στη συνέχεια η πλέμπα (εμείς δηλαδή) να σφαχτούμε για τους κλειστούς Η/Χ των 100€? α, μπαααααααα............

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Αν ενδιαφέρεστε υπάρχει αύριο ένα σεμινάριο ενημέρωσης για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων-επιθεωρητές -Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 16-12-2009 ώρα 21.30.Το οργανώνει ο Ευθυμιάδης Αποστ. Μηχ-Ηλεκ.Μηχαν.συντονιστής της επιτροπής του ΤΕΕ για τον ΚΕΝΑΚ.Δηλώσεις συμμετοχής:[email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδερφοι καλημέρα,

 

σήμερα υπέπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

 

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_7173.html

 

σχετικά με το σώμα των ενεργειακών επιθεωρητών.

 

Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για να μας ενημερώσει?

 

Έχω παρακολουθήσει ήδη ένα σεμινάριο σχετικά με το θέμα στο ΙΕΚΕΜΤΕΕ (απαράδεκτο θα το χαρακτήριζα...) και ενδιαφέρομαι για να ολοκληρώσω την εκπαίδευση μου. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε για διευκρυνίσεις? Ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση μας (προσόντα επιθεωρητών, ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, απαιτούμενη εκπαίδευση, νομοθετικό πλαίσιο)?

 

Ελπίζω να μην κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η νομοθεσία δεν υφίσταται ακόμα. Υπάρχει το σχέδιο του νόμου αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και εγκριθεί.

 

Η σχετική νομοθεσία είναι προσαρμογή της οδηγίας 2002/91 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.minenv.gr/4/47/00_4701/odigia2002-91-ek-enrgiaki-apodot-ktirion.pdf

 

Αυτές οι διαφάνειες θα σας λύσουν αρκετές απορίες.

http://www.ypan.gr/docs/d.t.(070709)energeiaki%20eksikonomisi.ppt

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.