Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όρια οικοπέδου απο λεκάνη ηρεμίας και ορισμός


 
skan

Recommended Posts

Συναδελφοι καλημερα....

 

Ως πολιτικός μηχανικός,αντιμετωπίζομαι απο τους έξω και ως παντογνωστης.Και δη απο καταστασεις σε διενεξεις μεταξυ ανθρωπων που ζητανε επιστημονικά τεκμηριωμένη αποψη για δικαστηρια,διενεξεις και εν γενει σε πραγματογνωμοσύνες.

Τίθεται η εξής απορία και θα παρακαλούσα οποιονδήποτε έχει άποψη επι του θεματος να με βοηθησει ή να με καθοδηγησει στην έρευνα μου.

Πρόκειται καταρχην για το ορισμό της λεκάνης ηρεμίας.Πελάτης μου,έχει ένα οικόπεδο εκτός Θεσσαλονίκης,και εταιρεία ΑΕ που εποπτεύεται απο το Ελληνικό Δημόσιο κατασκέυασε όπως λέει ο πελάτης 'ένα πραγμα σαν πισίνα,μια λεκάνη ηρεμίας'

Η αλήθεια έιναι ότι δεν το έχω δει ακόμη το τί εννοεί.Θα πάω να το ελέγξω σίγουρα. Η απορία που τίθεται είναι αν υπάρχουν κάποια ελάχιστα όρια αποστάσεων για κατασκευή 'λεκανών ηρεμίας' από γειτονικά οικόπεδα....

Προς το παρόν,αυτή είναι η αρχική μου απορία..Όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει και στην πορεία της έρευνας θα ενημερώσω για καινούργια στοιχεία που θα βρω.

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία, με τόνους και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.acnt

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω εννοεί λιμνοδεξαμενές, πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας "Αλέξανδρος Μπαλταζής" 2007-2013. Μην σε παραπλανώ όμως, απλά έτσι το κατάλαβα από τα γραφόμενα σου. Πάντως στην αναζήτηση αυτού του υπουργείου, με τη λέξη λιμνοδεξαμενές, βγάζει διάφορα, δεν έχω χρόνο να τα δω τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω καταρχην για τη διαθεση και το χρονο σου.....Θα ψαξω εκει που λες κι αν βρω κατι εχει καλώς.

Θα σε παρακαλουσα αν βρεις κι εσυ κατι να μου το αναφερεις...

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεις οικόπεδα, και κάπου δεν μου κολλάει η κατασκευή λιμνοδεξαμενών που εδώ μιλάμε για μεγάλες αγροτικές και χέρσες περιοχές με κατασκευή-εκσκαφή για να συγκρατούνται τα νερά για τις ανάγκες των παραγωγών-αγροτών για την άρδευση των αγρών. Εάν είναι τέτοιο (αναφέρεις εταιρεία ΑΕ από το Δημόσιο) δεν ξέρω προδιαγραφές ορίων από τα όμορα, αλλά νομίζω ότι η κατασκευή του αναχώματος που θα γίνει, θα γίνει εντός ορίων της ιδιοκτησίας του όμορου προς τον πελάτη σου, οπότε δεν θα του κάνει και καμιά ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι μετέφερα ό,τι με ρώτησε ο πελάτης τηλεφωνικώς.Κι εγω δεν εχω καταλαβει τί εννοούσε με τον όρο 'λεκανη ηρεμίας'....

Θα τον ξαναρωτήσω αν και το καλύτερο είναι η επι τόπου επίσκεψη.....Απλα έβαλα εδώ τον προβληματισμό μήπως υπάρχει κάτι σχετικό σε Νομοθεσία(και ποια?) ως προς τα όρια απο όμορρα οικόπεδα/αγροτεμαχια...

Link to comment
Share on other sites

H λεκάνη ηρεμίας αφορά έργα διευθέτησης ρεμάτων ή ανοικτών αγωγών γενικότερα.

Εκτός και αν ο πελάτης σου εννοεί κάτι πολύ διαφορετικό...

Link to comment
Share on other sites

δεν πας να δεις τι είναι πρώτα. διάγνωση σε πράγμα που δεν έχει ακόμη όνομα (μην είν' λεκάνη ηρεμίας, μην είν' λιμνοδεξαμενή, μην ειν' οι κάμποι, μην ειν' τ'απεραντο γαλάζιο) θα κάνεις από το τηλέφωνο?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως αφορά λεκάνη καθίζησης υγρών αποβλήτων από βιομηχανικά απόβλητα;

 

Για παράδειγμα τα ελαιοτριβεία είναι υποχρεωμένα (μετά από επεξεργασία βεβαίως) να μετα φέρουν την λάσπη για έναν χρόνο περίπου σε μία λεκάνη ή λιμνοδεξαμενή ή όπως αλλιώς θέλεις την λένε. Δεν γνωρίζω αν αυτό απαιτεί κάποια απόσταση από τα όρια. Γνωρίζω όμως ότι αν αυτή η λεκάνη δεν είναι στεγανή, τότε στο οικόπεδο του γνωστού σου δεν πρόκειται να φυτρώσουν ούτε μπιζέλια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.