Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χαρακτηρισμός δημοτικών-κοινοτικών οδών


gvarth

Recommended Posts

αρα, εχεις μια δουλεια διέλευσης -εστω ατυπη-

και το μονο που σε απασχολει ειναι η δυνατοτητα κατατμησης

με τους ορους του Δ 270.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει χαρακτηρισμός ενός δρόμου από τον νομάρχη ως κύριος και μοναδικός για την ένωση μιας περιοχής με το κέντρο του οικισμούς  αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι προ του 85 με κάποιο χαρακτηρισμό... Πως αποδεικνύεται η ύπαρξη του με άλλο τρόπου προκειμένου να είναι το γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 5/3/2020 at 8:52 ΜΜ, andreaspele said:

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει χαρακτηρισμός ενός δρομου από τον νομάρχη ως κύριος και μοναδικός για την ένωση μιας περιοχής με το κέντρο του οικισμούς  αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι προ του 85 με κάποιο χαρακτηρισμό... Πως αποδυκνειεται η ύπαρξη του με άλλο τρόπου προκειμένου να είναι το γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση? 

Αν αναφέρεσαι σε παρέκκλιση για εκτός σχεδίου δόμηση, θα πρέπει να βρεις τη σχετική απόφαση Νομάρχη (Υ.ΔΟΜ., ή Δ.Τ.Ε. της Π.Ε.)

Το 1985 που κολλάει?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, και ο ιδιοκτήτης θέλει να περιφράξει την ιδιοκτησία. Στις 2 πλευρές το οικόπεδο συνορεύει με δρόμο από σκυρόδεμα πλάτους 4μ και σε μία πλευρά με δρόμο πλάτους 3μ, επίσης από τσιμέντο.

Όσον αφορά την οικοδομησιμότητα και την παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος ώστε ο τρίτος δρόμος να αποκτήσει πλάτος 4μ:

1.       Πώς βεβαιώνουμε την κοινοχρησία μίας δημοτικής οδού ώστε να απαιτείται παραχώρηση? Μπορεί ο ιδιοκτήτης να ισχυριστεί πως η οδός δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη, άρα δεν υπάρχει η ανάγκη παραχώρησης?

2.       Γενική ερώτηση: Σε ανάλογες περιπτώσεις, πώς είστε βέβαιοι πως ένας δρόμος είναι επίσημα δημοτικός ώστε να προχωρήσετε σε παραχώρηση?

Σημείωση: Ο ιδιοκτήτης έχει κερδίσει δικαστική διαμάχη με το Δήμο, διότι το οικόπεδό του καταπατήθηκε κατά μεγάλο μέρος του με διάστρωση σκυροδέματος και διαπλάτυνση οδού σε στροφή (μία εκ των οδών που είχε ήδη πλάτος 4μ).

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα σας,

Χρειάζομαι βοήθεια σε ένα θέμα

Υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα με οικοδομική άδεια του 1993  ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και πλήρως τακτοποιημένη θέλει να καταθέσει ΜΠΕ για ΑΕΠΟ αλλά γενικότερα άδειες λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτά απαιτείται δρόμος, ο οποίος εννοείται ότι υπάρχει αλλά από ότι διαβάζω αυτό παλιότερα δεν ήταν αρκετό για να υπάρχει καταλληλότητα για τα ξενοδοχεία. Δηλαδή

Υπάρχει μία χαρακτηρισμένη επαρχιακή οδός η οποία κάθετα συνδέεται με δρόμο που οδηγεί στην παραλία. Ερώτηση πρώτη : ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία ακόμα και αν δεν είναι χαρακτηρισμένος αγροτικός μπορεί να ονομαστεί δημοτική οδός;

---------------------

Η υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα δεν είναι εφαπτόμενη ούτε στην επαρχιακή οδό αλλά ούτε και στον δρόμο του προηγούμενου ερωτήματος, αλλά υπάρχει κάθετος δρόμος (μήκους είκοσι μέτρων) που οδηγεί στην ξενοδοχειακή μονάδα.

 

Ο δρόμος αυτός ανοίχτηκε κατά την ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας και ο ΕΟΤ τότε αρνιόταν να εγκρίνει καταλληλότητα καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν είχε μεταβιβαστεί ο δρόμος στον Δήμο (κάτι το οποίο είναι νομίζω σε σχέση με την παλαιά νομοθεσία σωστό). 

Η κοινότητα επέμενε ότι σε κανένα ξενοδοχείο με δρόμους που διανοίγονταν δεν απαιτούνταν να γίνεται μεταβίβαση και αρκούσε η παραχώρηση των ιδιοτήτων και η χρήση αυτού ως κοινόχρηστος. Εν πράγμασι είναι κοινόχρηστος ο δρόμος και εξυπηρετεί δύο ξενοδοχεία.

Δεν ξέρω τι έγινε εν τέλη στο παρελθόν αλλά 

Ερώτηση δεύτερη : Για την καταλληλότητα σήμερα του οικοπέδου και την έγκριση ΑΕΠΟ απαιτείται το παρακάτω

 Η προσπέλαση στα ξενοδοχεία, η οποία βεβαιώνεται και αποτυπώνεται στην τεχνική έκθεση που προβλέπεται στην περίπτωση ζ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 4276/2014, γίνεται από αναγνωρισμένη ως κοινόχρηστη ή ιδιωτική οδό ή μη αναγνωρισμένη αγροτική οδό πλάτους τουλάχιστον 3,5 μέτρων ή δια δουλείας διόδου συσταθείσας με μεταγεγραμμένη συμβολαιογραφική πράξη.

Έχω κάτι από όλα αυτά?

Ιδιωτικός δρόμος δεν είναι τι είναι ο όρος μη αναγνωρισμένη αγροτική οδός? θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσω. Φοβάμαι μην δώσω λάθος χαρακτηρισμό και βρεθώ κατηγορούμενη καθώς υπάρχουν διαμάχες (εντάξει υπερβολή). Εγώ έκανα ΄να σχέδιο προς τον δήμο και την ανέφερα ως αγροτική οδό. Βέβαια ο δήμος σε απάντηση δεν έδωσε αυτό τον όρο ..έδωσε βεβαίωση ότι έχει διανοιχθεί από την κοινότητα ...και είναι ασφαλτωμένη με δίκτιο φωτισμού.

Υπάρχει πρόβλημα για την ΑΕΠΟ?

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εχεις την βεβαιωση του Δημου, που βεβαιωνει "οτι"

[ολα τα περιλαμβανει το αρθρο για να "σωσει"  πολλες "καταστασεις"...]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή

- Δημοτικές οδοί χαρακτηρίζονται κυρίως οι εντός σχεδίου ή οικισμού

- Αγροτικές (επισήμως) οι προϋφιστάμενες του 1923 (με διαπιστωτική πράξη)

Θεωρώ ότι ο ανωτέρω δρόμος εμπίπτει στις "μη αναγνωρισμένες" αγροτικές οδούς

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα, 

έχω περίπτωση τοπογραφικού σε εκτός σχεδίου περιοχή. Πρόκειται για γωνιακό γεωτεμάχιο με πρόσωπο σε ασφαλτομένους δρόμους που φαίνονται στο Χάρτη ΓΥΣ, και ενώνουν μεταξύ τους οικισμούς. Οι δρόμοι αυτοί δεν έχουν χαρακτηρισμό με απόφαση νομάρχη ούτε κατατάσσονται στις επαρχιακές οδούς του Νομού.  

Για την αρτιότητα μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 1.1β. του ΦΕΚ 270Δ ή πρέπει να πάω με την γενική διάταξη χωρίς απαίτηση σε πρόσωπο;

Link to comment
Share on other sites

δεν λες....

εμβαδον

ετος δημιουργιας...περιγραφη γηπεδου στο συμβολαιο...τροπος κτησης

--"τρεχει" και αυτο....

https://www.michanikos.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=49321&key=81f5a9d3022539a75547a32c62bad64e

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Εμβαδό: 4800τ.μ. 

Πρώτο συμβόλαιο 1996 Αποδοχή κληρονομιάς 

Στο συμβόλαιο περιγράφεται περίπου 3στρ. ή όσο και αν βρεθεί μετά από νέα επιμέτρηση του συνορεύει  γύρωθεν με τάδε και αγροτικό δρόμο. 

Όριο αρτιότητας 4.000στρ. 

 

21 ώρες πριν, dimitris GM said:

να υποθέσω έχει ψωμί ακόμα.

Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει είτε να κάνω αίτηση για αναγνώριση δρόμου προ του 1923 ή κατευθείαν ως προϋφιστάμενο του 2003;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.