Μετάβαση στο περιεχόμενο

Real estate


sundance

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Aπό όσο γνωρίζω, ναι.

 

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχω την εντύπωση ότι περιλαμβάνει και την ενοικίαση και αγοραπολησία ακινήτων (σπίτια, διαμερίσματα κλπ κλπ)...

 

ΥΓ: μεγειές το νέο avatar!:D

Link to comment
Share on other sites

ρωταω ρε παιδια γιατι ειναι τοσο trendy πλεον που βλεπω μεγαλες εταιρειες που ασχολουνται με αντιπαροχες να το κοτσαρουν κι αυτο στον τιτλο...

 

ΥΓ.ευχαριστω mredakia!

Link to comment
Share on other sites

Mε τον όρο εννοείται η γενικότερη διαχείριση ακινήτων, δηλαδή η εκτίμηση της εμπορικότητας, της εκμεταλλευσιμότητας, της καταλληλότητας, της οικοδομησιμότητας, ακόμη η εκτίμηση της αξίας τους, η αγοροπώληση ή ακόμη και η υπό όρους ανταλλαγή είτε κτισμάτων (Κατοικιών, Καταστημάτων, Γραφείων, Βιομηχανικών κτιρίων κ.λπ.) είτε γης (εντός και εκτός σχεδίου).

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικα Real estate = Real property = ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και ολα τα δικαιωματα/υποχρεωσεις που προκυπτουν από την κατοχή της.

 

Ο ορος "Real" αναφερεται στο οτι ειναι "υπαρκτος (και οχι αυλος) πλουτος"

Ο ορος "Estate" εχει επικρατησει του ορου "Property" (καποτε ειχα διαβασει σε καποιο site (σας φωτισα...) , το πως ειχε επικρατησει στην Μεγαλη Βρετανια ο ορος Estate αντι του ορου Property).

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αγορά οικοπέδων.Απλή μεσιτεία είναι.Τίποτε παραπάνω.

 

Θα συμφωνήσω μαζί σου για τα ελληνικά δεδομένα, όπου στο 99,90% των περιπτώσεων είναι απλή μεσιτεία.

Ωστόσο στο εξωτερικό (Ην. Βασίλειο, Γαλλία, κ.λ.π.), είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πιο σύνθετο. Ξεκινάει από την μεσιτεία και φθάνει μέχρι την ανάπτυξη, (οικιστική, εμπορική, οικονομική) ολόκληρων περιοχών. Περίπου κάτι σαν αυτό που ξεκίνησε να κάνει ο Βωβός.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώντας με τον Κάμελοτ έρχομαι σε ελαφρά διαφωνία (slight disagreement) με το ζάβι, που χρησιμοποιώντας τον όρο "μεσιτεία" εννοεί εν ολίγοις κάτι ανάλογο με τη χρήση του όρου "ρεστωράν" από χασαποταβέρνες... Μεγάλα τμήματα real-estate έχουν πχ οι τράπεζες, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ κλπ που θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις "ρεστωράν" για καλοφαγάδες (πας συνειρμός δεκτός) ενώ το κάθε λογής μεσιτικό γραφείο δύσκολα ξεφεύγει από τον παραλληλισμό με χασαποταβέρνα ή γυράδικο...

Link to comment
Share on other sites

Όντως στην Ελλάδα δυστυχώς το real estate συνήθως μένει στο επίπεδο της "μεσιτείας" οπως προαναφέρθηκε.. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά, με το real estate να είναι άμεσα συνδεδεμένο με πολιτικές σχεδιασμού αλλά και με προγράμματα ενίσχυσης οικιστικών περιοχών (οικονομικός προγραμματισμός...κ.α.). Δεν μένει σε απλή αποτύπωση των αξιών γης και ακινήτων δηλαδή, αλλά αποτελεί βάση για επί πρακτέως αλλαγές και αναδιοργανώσεις της γης και των χρήσεών της.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανοίγοντας κανείς διάφορες εφημερίδες και περιοδικά διαβάζει συχνά τις αγγλικές λέξεις Real Estate (Ρίαλ Εστέϊτ) ή τις βλέπει σε καταχωρήσεις και διαφημίσεις. Πολύ συχνά οι αρθογράφοι ή υπέυθυνοι μίας διαφημιστικής καμπάνιας θεωρούν δεδομένο ότι οι αναγνώστες τους γνωρίζουν τι σημαίνουν. Σε αυτό το άρθρο προσεγγίζεται τόσο η ετυμολογία όσο και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα αναφέρεται συχνά ως τόποι ενδιαφέροντος real estate.

Ξεκινώντας από την ετυμολογία των λέξεων το real σημαίνει πραγματικό ενώ το estate σημαίνει κτήμα. Επειδή όμως η φράση Πραγματικό Κτήμα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, η απόδοση που δίδεται στο Real Estate είναι: Ακίνητη Περιουσία. Ο ορισμός αυτός αναφέρεται σε διάφορα Αγγλοελληνικά λεξικά όπως αυτό των εκδόσεων Φυτράκη (2007). Το Real Estate λοιπόν ως όρος αναφέρεται στην αγορά ακίνητης περιουσίας ή κτηματαγορά. Για αυτό και εκείνοι οι οποίοι διαφημίζουν ότι ασχολούνται με το real estate, ουσιαστικά ασχολούνται με τη παροχή κτηματομεσιτικών υπηρεσιών. Δηλαδή την προώθηση και πώληση ακίνητης περιουσίας.[

 

Καλωσηρθατε στο φορουμ. Μην γραφετε με εντονα γραμματα, καθως το κειμενο ειναι κουραστικο και δυσαναγνωστο για τους υπολοιπους.

ckiriako

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.