Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέθοδος καταστολής τσουνάμι


ΚΙΣΑΝΑΚΗΣ

Recommended Posts

Η ενέργεια των κυμάτων στο μεγαλυτερο ποσοστο συγκεντρώνεται κοντά στην επιφάνεια.

 

Τα Μανιτάρια-εκτροπής δεν είναι πλωτοί - κυματοθραύστες!,

 

Αρα τι νόημα έχει ένας κυματοθραύστης στον πυθμένα;Όσο πιο βυθισμένος τόσο λιγότερη αποτελεσματικοτητα.Αν δεις στο κειμενο για να αντιμετωπισεις κυματα μεγαλυτερα του 0,5 m πρεπει να αυξησεις το ύψος του κυματοθραυστη.

 

δεν θα ανακόψουν την γιγάντωση του κύματος σε ύψος ούτε & την επιφανειακή ροή των κυμάτων.

 

Κακώς ,θα έπρεπε,γιατι μεγάλο ύψος κυμάτων σημαίνει και πολύ ενέργεια.

 

Θα "υποσκάψουν" το υπόβαθρο, την βάση του όγκου,

 

Ηδη σου εξήγησα οτι στο βάθος δεν συγκεντρώνεται η ενεργεια,δεν ειναι κορμος δενδρου τα κυματα να το κοψεις στη ριζα.

 

από το επερχόμενο υπό υψηλής πίεσης & ταχύτητας νερό. Θα δημιουργήσουν μικρές-μικρές δίνες αλλά σίγουρα αποτελεσματικές..

Η απορρόφηση ενέργειας με στροβιλισμο χρησιμοποιειται σε κυματοθραυστες με χωρις κατακορυφο μετωπο απο φυσικους η τεχνητους ογκολιθους οπου δημιουργούνται αναμεσα τους παρα πολλοι"σωληνες ροης" οπου εκει εγκλωβίζεται το νερο( και ετσι εχουμε απορροφηση ενεργειας)

 

Με καμμια 100η διασπορα τετοιων "σωληνων" απο τα μανιταρια νομίζεις θα κερδίσεις τιποτα;

 

 

Στα περισσότερα τσουνάμι υπάρχει πρώτα η υποχώρηση του νερού από τις ακτές & μετά το καταστροφικό κύμα, εκεί είναι που λέω ότι θα δουλέψει η μέθοδος.

 

Συμφωνώ αλλά σ'αυτο που θα δουλεψουν τα μανιταρια;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο κυματοθραύστης που «εννοώ» δεν είναι στον πυθμένα ;

Στα { Επισυναπτόμενα Αρχεία } & στο κείμενο που περιγράφω την μέθοδο & τον τρόπο εγκατάστασης αυτών δίνω σαφή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας & το πιθανό αποτέλεσμα τις χρίσης τις μεθόδου μου.

{Το μανιτάρι – εκτροπής σχέδιο Νο(1), θα είναι τεχνικά συρρικνωμένο όταν είναι σε θέση αναμονής κατά το δυνατόν περισσότερο τεχνικά εφικτό σχέδιο Νο(2).

Με την χρήση αποστάτη αγκίστρωσης σχέδια Νο(4) & Νο(5) & μεταξύ του μανιταριού – εκτροπής σχέδιο Νο(1) σε θέση αναμονής σχέδιο Νο(2) & του καλωδίου βάσης αγκίστρωσης στο βυθό της θάλασσας σχέδιο Νο(3) θα επιπλέει μέσα στο νερό σε σχέση βάθους από την επιφάνεια της θάλασσας ώστε να μην εμποδίζει στις δραστηριότητες τους Ανθρώπους αλλά παράλληλα & σε εύλογο ύψος από τον βυθό της θάλασσας εις τρόπον ώστε με το πρώτο κύμα είτε αυτό είναι κατά την δημιουργία του, κύμα επιφάνειας ή κύμα βυθού, να μπορεί να ελευθερωθεί σχέδιο Νο(1) από την θέση αναμονής σχέδιο Νο(2) με την δύναμη του υπό υψηλής πίεσης επερχόμενου νερού & να λειτουργήσει εκτρέποντας και επιβραδύνοντας την ταχύτητα του παράπλευρα διερχόμενου νερού}.

Δεν θέλω να ανακόψουν την γιγάντωση του κύματος σε ύψος γιατί αυτό ούτως ή άλλως δεν είναι εφικτό;; Θέλω να κόψουν την φόρα στο επερχόμενο νερό που θα κινηθεί στον πυθμένα τις θάλασσας μετά την απόσυρσή της κατά εκατοντάδες μέτρα πριν την έλευση του πρώτου κύματος, εις τρόπον ώστε τα κύματα μετά την γιγάντωσή τους στην ανωφέρεια του βυθού της θάλασσας κοντά στις ακτές και μην έχοντας «πεδίο» πλεύσης «τα κύματα του τσουνάμι συμπιέζονται κοντά στην ακτή, το μήκος κύματος γίνεται μικρότερο και η ενέργεια του κύματος κατευθύνεται προς τα πάνω (κατακόρυφα), προκαλώντας έτσι μεγάλη αύξηση του ύψους» λόγω τις έλλειψης νερού από κάτω τους κατά την στιγμή τις φυσικής αναδίπλωσή τους θα πέσουν σε κενό, διακόπτοντας την συνεχή αναδίπλωσή τους μειώνοντας έτσι την ενέργεια που έχουν όντως κινούμενα ελεύθερα & χωρίς φυσικά ή τεχνητά στοιχεία ανακοπής τους.

Κάπως έτσι πιστεύω ότι θα δουλέψουν τα μανιτάρια εκτροπής & θα βοηθήσουν στην πρόληψη & την έγκαιρη ειδοποίηση με ότι αυτό συνεπάγετε..

Link to comment
Share on other sites

Τόσα όσα θα προκύψουν από τα πειράματα & τις μελέτες από "εσάς" τους ειδικούς

 

KΙΣΑΝΑΚΗΣ,αυτό δεν θέλεις εσυ;

Ε,ορίστε μια μελέτη για να πειστείς,αυτή που σου έδωσα.

 

http://library.tee.gr/digital/m2368/m2368_diamantoulaki.pdf

 

Τα μανιτάρια σου τωρα ειναι πολυ πιο μειωμενης ικανοτητας απο το πλωτο κυματοθραυστη της μελέτης για τους εξης λογους:

1.Είναι βυθισμένα.

2.Είναι σε διασπορα,δηλαδη δεν προσφερουν εννιαιο μετωπο.

3.H αγκυρωση τους ειναι σε συρματοσχοινο,δηλαδη σε ολες τις διευθυνσεις δεν απαγορευει την κινηση του νερου παρα ενα ποσοστο αυτης.(Ο πλωτος της μελετης που σου δινω αν δεις κατα την οριζοντια διευθυνση ειναι ακλονητος)

4.Για το στροβιλισμο που λες ,σου ειπα ,εσυ το δινεις σε διασπορα-μονοσημαντα και ακομη και σε μεγαλο αριθμο,θα εχεις ασημαντη απορροφηση ενεργειας.

 

Αρα ενας μελετητης βασιζομενος στα αποτελεσματα που δινει η μελετη ,γιατι να θελησει να ασχοληθει με τα μανιταρια σου;

 

Θέλω να κόψουν την φόρα στο επερχόμενο νερό που θα κινηθεί στον πυθμένα τις θάλασσας μετά την απόσυρσή της κατά εκατοντάδες μέτρα πριν την έλευση του πρώτου κύματος

 

Προφανως πιστευεις οτι σε καθε τσουναμι που δημιουργειται τραβιεται η θαλασσα μεσα 100αδες μετρα πριν χτυπησει.(Οπως Ινδονησια)

Αυτο φιλε μου συμβαινει πολυ σπανια κι αν συμβει ζητω που καηκαμε,το κυμα που θα χτυπησει θα ναι 10 μετρα και πανω.Αυτη η καταστροφη δεν αντιμετωπιζεται με παρακτιες κατασκευες.

 

Τελος παντων ελπιζω να σε βοηθησα!

Link to comment
Share on other sites

Τα μανιτάρια σου τωρα ειναι πολυ πιο μειωμενης ικανοτητας απο το πλωτο κυματοθραυστη της μελέτης για τους εξης λογους:.

 

Ο πλωτός κυματοθραύστης μπορεί να ανακόψει την ενέργεια από την επιφανειακή κυμάτωση ή ακόμη-ακόμη & από την αναδίπλωση των κυμάτων, δημιουργεί όμως πλήθος άλλων προβλημάτων:

1.Εμποδίζει τις δραστηριότητες των ανθρώπων.

1.Δημιουργεί μόνιμη σκίαση στον βυθό τις θάλασσας.

3.είναι μη επισκευάσιμα.

4.Όντως πλωτά ή ανάπλαση μικροοργανισμών που προσκολλάνε στις επιφάνειες με γρήγορους ρυθμούς σίγουρα θα επιφέρουν κάποια προβλήματα ίσως & μόλυνση στο περιβάλλον.

5.Το κυριότερο από όλα είναι μεγάλο το κόστος κατασκευής & στήριξης αυτών σε πασσάλους σταθερούς & ακλόνητους, ειδικά σε βραχώδη ακτές όπου απαιτείται χρονοβόρα γεώτρηση.

 

1.Είναι βυθισμένα.

Δεν είναι, είναι σε σχέση ύψους & βάθους έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε κάθε είδους υποθαλάσσιου κύματος{ή θάλασσα δεν είναι στρώσεις από κρέμα!}.

 

2.Είναι σε διασπορα, δηλαδη δεν προσφέρουν ενιαίο μέτωπο.

Δεν είναι, είναι σε συνδυασμό ώστε γεωμετρικά να δημιουργούν ενιαίο μέτωπο.

 

3.H αγκυρωση τους είναι σε συρματοσχοινο, δηλαδη σε όλες τις διευθύνσεις δεν απαγορεύει την κίνηση του νερού παρά ένα ποσοστό αυτής.(Ο πλωτός της μελέτης που σου δίνω αν δεις κατά την οριζόντια διεύθυνση είναι ακλόνητος)

Το ποσοστό του νερού που θα εκτρέψουν θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ανακοπής του παράπλευρα διερχόμενου νερού.

 

4.Για το στροβιλισμό που λες ,σου είπα ,εσύ το δίνεις σε διασπορά-μονοσήμαντα και ακόμη και σε μεγάλο αριθμο, θα έχεις ασήμαντη απορρόφηση ενεργείας.

Ασήμαντη ή σημαντική ή απορρόφηση μέρους από την καταστροφική ενέργεια που υφίσταται δεν είναι πλεονέκτημα;;.

 

 

Άρα ένας μελετητής βασιζόμενος στα αποτελέσματα που δίνει η μελέτη ,γιατί να θελήσει να ασχοληθεί με τα μανιτάρια σου;

Ένας μελετητής αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί με την μέθοδο γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από μία καλή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής.

 

Προφανώς πιστεύεις ότι σε κάθε τσουναμι που δημιουργείται τραβιέται η θάλασσα μέσα 100αδες μέτρα πριν χτυπήσει.(Όπως Ινδονήσια)

Αυτό φίλε μου συμβαίνει πολύ σπάνια κι αν συμβεί ζήτω που καηκαμε, το κύμα που θα χτυπήσει θα ναι 10 μετρά και πανω. Αυτη η καταστροφή δεν αντιμετωπίζεται με παράκτιες κατασκευές.

Όχι, δεν είπα ότι όλα τα τσουνάμι έχουν στάνταρ χαρακτηριστικά....

 

Τέλος πάντων ελπίζω να σε βοήθησα!

Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ & μόνο που ασχολείστε με την μέθοδο μου.

Link to comment
Share on other sites

KIΣΑΝΑΚΗΣ είναι εντελώς λανθασμένες οι προσομοιώσεις που κάνεις με τη λογική σου.Έχεις τοσο ατυχή αντιληψη της φυσικής σε σημείο αυτα που λες να ειναι απλές φαντασιώσεις.

Ενα απο αυτά τα μανιταρια σου ,χωρις να θέλω να σε προσβάλλω,δεν είναι τιποτα αλλο παρα μια σημαδούρα,βυθισμένη σε καποια μετρα κάτω απο την επιφάνεια της θαλλασσας.

Παρε λοιπον το ωραιο σου αμαξι και κανε μια βολτα σε καποιο λιμανι.Κοιτα τις σημαδουρες και δες αν λειτουργουν σαν κυματοθραυστες.Θα δεις οτι απλως ταλαντωνονται στο ελεος των κυματων.

Τωρα εσυ αν κανεις μια πυκνωση απο σημαδουρες σου λεω οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.

Να'σαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

KIΣΑΝΑΚΗΣ είναι εντελώς λανθασμένες οι προσομοιώσεις που κάνεις με τη λογική σου.Έχεις τοσο ατυχή αντιληψη της φυσικής σε σημείο αυτα που λες να ειναι απλές φαντασιώσεις.

Ενα απο αυτά τα μανιταρια σου ,χωρις να θέλω να σε προσβάλλω,δεν είναι τιποτα αλλο παρα μια σημαδούρα,βυθισμένη σε καποια μετρα κάτω απο την επιφάνεια της θαλλασσας.

Παρε λοιπον το ωραιο σου αμαξι και κανε μια βολτα σε καποιο λιμανι.Κοιτα τις σημαδουρες και δες αν λειτουργουν σαν κυματοθραυστες.Θα δεις οτι απλως ταλαντωνονται στο ελεος των κυματων.

Τωρα εσυ αν κανεις μια πυκνωση απο σημαδουρες σου λεω οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.

Να'σαι καλα!

Δεν είμαι "ξεροκέφαλος" & "παντογνώστης" μία σκέψη έκανα που ευελπιστώ να βοηθήσει; να περιορίσει την ζημιά. Πάντως αυτό το μήνυμα έρχεται σε αντίθεση κατά την γνώμη με το παρακάτω..

 

Kαι εχεις καλή αντίληψη γιατι η ίδια η θραύση των κυματων(υδροδυναμική αστάθεια)αποτελεί η ίδια μεσο αποσβεσης της ενεργειας τους.Μονο που όταν μιλάμε για παλιρροϊκά κύματα η τσουνάμι είναι τεράστια η ενέργεια και όπως θα έχεις παρατηρήσει πολύ πριν φτασουν στην ακτη ειναι ήδη υπο θραύση.Η ενέργεια τους εκτονωνεται πολλα μετρα μεσα απο την φυσιολογικη ακτογραμμή.Κυρίως πλημμύρα δημιουργούν.Αυτη κάνει τη μεγαλύτερη καταστροφή. !

Θέλω να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ οποιαδήποτε άποψη «προσβλητική». Με πλήρη ειλικρίνεια...

Θεωρώ όμως ότι οι σημαδούρες είναι άλλο πράγμα...

Link to comment
Share on other sites

Στα περισσότερα τσουνάμι υπάρχει πρώτα η υποχώρηση του νερού από τις ακτές & μετά το καταστροφικό κύμα, εκεί είναι που λέω ότι θα δουλέψει η μέθοδος. Ευχαριστώ...

 

αυτό δεν αληθεύει, που το διάβασες?

 

Το αν θα υποχωρήσει πρώτα το κύμα ή όχι έχει να κάνει με τις αρχικές συνθήκες δημιουργίας του κύματος. Αν είναι σεισμογενές τσουνάμι τότε το ρήγμα δημιουργεί έναν κύμα τύπου "n" (Tadepalli & Synolakis 1996) με θετικό και αρνητικό. Απο τη μία μεριά του ρήγματος το κύμα που θα φτάσει είναι πρώτα θετικό και απο την άλλη είναι πρώτα αρνητικό (τραβιέται η θάλασσα).

Αν είναι απο υποθαλάσσια κατολίσθηση τότε πάλι δημιουργείται ένα κύμα τύπου "n" και προς τη μεριά κίνησης της κατολίσθησης (downslope) το κύμα είναι πρώτα θετικό, ενώ προς την άλλη (που είναι και συνήθως η ακτή) είναι πρώτα αρνητικό. Σε αυτή την περίπτωση, των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων το τσουνάμι είναι σχεδόν πάντα πρώτα αρνητικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.