Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά διαμερίσματος με αυθαιρεσίες


skan

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπερα...

Εχω ξαναδιατυπωσει την απορία αυτή αλλα πλέον είναι πιο συγκεκριμένη.

Ειμαι μεν μηχανικός,αλλα νέος και τωρα ψαχνομαι να μαθω τα της δουλειας.όμως παραλληλα οι δικοι μου,που δεν ειναι μηχανικοι,βρήκαν για αγορα ένα διαμερισμα το οποίο είναι 120m2 αλλα στην αδεια ειναι τα 80μ2.

Απο τα 40 παρανομα,τα 33 εχουν την εξης ιδιορρυθμια.Λογω μεγαλου ελευθερου ύψους,δημιούργηθηκε παταρι επανω απο το σαλονι με εσωτερικη σκαλα.Οποτε εγινε εκει ενα δωματιο και λουτρο.

Τα 33 αυτα τετραγωνικα μετρα,(στην αδεια φαινεται απλα μια οροφη απο γυψοσανιδα στα 3 μετρα ύψος και απο εκει και πανω αλλα 2,5μ κενο) ειναι μεν παρανομα αφου δεν φαινονται στην αδεια αλλα δεν φαινονται στους εξω.Καλλιστα θα μπορουσα να ειχα παρει το σπιτι ως νομιμο και να το εκανα εγω μετα αυτο μεσα.

Επεισης εχει και 7 m2 κλεισμενους Η/Χ

Η απορία μου είναι το δίλημμα ως αγοραστης και μηχανικός.Ειναι λόγοι αυτοι στο να μην το επιλεξουμε τελικα το διαμερισμα?(αρεσε πολυ τους δικους μου και το θελουν ομως εγω βαζω αποριες και αναχωματα)

Μια αγορα με ενσυνειδητη γνωση παρανομιων σιγουρα δεν ειναι ό,τι καλυτερο,αλλα έτσι δεν γινεται στο 95% των κατασκευων?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια αγορα με ενσυνειδητη γνωση παρανομιων σιγουρα δεν ειναι ό,τι καλυτερο,αλλα έτσι δεν γινεται στο 95% των κατασκευων?

Μην το γενικεύεις αυτό, εξάλλου ο καθένας πέρνει τα ρίσκα του και κυρίως "όπως στρώσεις θα κοιμηθείς".

Προσωπικά εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να προβείς στην αγορά από τη στιγμή που ξέρεις ότι έχει παρανομίες. Άντε κάποιος αδαής που δεν ήξερε και δεν ρώτησε να την πάτησε, εσύ είσαι και μηχανικός και πας μόνος σου να βγάλεις τα ματάκια σου? Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις αλλά πρόσεξε μην σου γυρίσει πίσω μελλοντικά αυτό που θα κάνεις. Γιατί στην ουσία πληρώνεις κάτι αλλά δεν το αγοράζεις, αγοράζεις ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου από τη στιγμή που είναι παράνομο. Και αν αρχίσουν και τα πρόστιμα κάποια στιγμή κλάψτα κι άστα μετά!

Link to comment
Share on other sites

Τα 33 αυτα τετραγωνικα μετρα,(στην αδεια φαινεται απλα μια οροφη απο γυψοσανιδα στα 3 μετρα ύψος και απο εκει και πανω αλλα 2,5μ κενο) ειναι μεν παρανομα αφου δεν φαινονται στην αδεια αλλα δεν φαινονται στους εξω

αυτό που περιγράφεις είναι πιο χοντρό από τον κλεισμένο ΗΧ

 

καμμία σχέση με ΗΧ μιλαμε για επιπλέον παράνομη δόμηση 33τμ

Link to comment
Share on other sites

Τόσο ο ilias όσο και η myri κάλυψαν και την δική μου άποψη. Θα πρότεινα βέβαια αν μπορούσες να μην επέλεγες μία έτοιμη λύση αλλά να έφτιαχνες εσύ το δικό σου σπίτι γιατί πολλές οικοδομές γίνονται χωρίς την παρακολούθηση που απαιτείται και δεν ξέρεις σε αυτή την περίπτωση τι παίρνεις. Αλήθεια στο υψος δεν υπάρχει υπέρβαση? Στα στατικά προέβλεψε το πατάρι?

Link to comment
Share on other sites

Αν σας άρεσε να το πάρετε.

Συμφωνώ με τους συναδέλφους ότι μιλάμε για πολύ μεγάλη παρανομία, αλλά επίσης συμφωνώ στο ότι στο 99% των περιπτώσεων δεν υπάρχει εργολαβικό σπίτι χωρίς παρανομίες. Αυτό που περριγράφεις είναι μια πολυ΄διαδεδομένη πρακτική τουλάχιστον για τις εξοχικές μεζονέτες (Χαλκιδική), αλλά το έχω δει και σε εντός Θεσσαλονίκης περιοχές. Κατά τη γνώμη μου είναι όντως <πολύ πιο παράνομο> από τον κλεισμένο Η/Χ, αλλά και πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί για να καταγγελθεί. Απλά κάνε πολύ σκληρό παζάρι για την τιμή αυτών των 33μ2. Αυτά τα μέτρα είναι το παντεσπάνι του εργολάβου.

Link to comment
Share on other sites

Τί παζάρι να κάνει; Αν δεν το πάρει αυτός, την άλλη βδομάδα για τον εργολάβο θα βρεθεί άλλος αγοραστής, καθώς είναι και πολύ ωραίο σπίτι (σαλόνι και πατάρι από πάνω... μμμμ.... ονειρεμένο...)

Link to comment
Share on other sites

Τί παζάρι να κάνει; Αν δεν το πάρει αυτός, την άλλη βδομάδα για τον εργολάβο θα βρεθεί άλλος αγοραστής, καθώς είναι και πολύ ωραίο σπίτι (σαλόνι και πατάρι από πάνω... μμμμ.... ονειρεμένο...)

 

Περί ορέξεως......

Όσο για το αν θα βρεθεί άλλος πελάτης την άλλη βδομάδα, σημειώνω μόνο την ημερομηνία: 30/09/2009 και όχι 2006

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπερα...

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις χρίσιμες πληροφορίες σας.όλους.

Να σας το πω πω πιο απλά....

Στη νπεριοχή όπου βρήκαμε καποια σπιτια,(θερμη θεσσαλονικης),το κόστος πάει 2100-2600€/μ2.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μας βγαίνει περίπου 1800€/μ2.Προσοχη στα νούμερα που λέω.Τα νούμερα αυτά της πιάτσας,είναι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τετραγωνικα.Ειλικρινά,από τα 15-20 σπίτια που είδα,ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι κατασκευαστικά όμοιο με αυτό της άδειας.Ειλικρινα μιλαώ.Και επειδη δεν έχω εγω τα χρήματα αλλά οι γονείς μου,στους οποίους άρεσε πολύ,γι αυτο θεωρησα ότι αυτού του ειδους οι παρανομιες που εχει(25μ2 παταρι και 7 μ2 Η/Χ) ειναι λιγ΄λοτερο σημαντικά απο τις άλλες.Δεν ειναι δυνατόν μηχανικοί-εργολαβοι(αφηστε τους εργολάβους-μπακαληδες) να κατασκευαζουν υπογεια, να τα ξεμπαζωνουν και να τα πουλανε κανονικα...Οπότε εκεί πληρώνεις ολοκληρο όροφο παρανομο(ή χωρο στάθμευσης)

Αν ο καθενας μας μπει και στη θέση υποψηφιου αγοραστη(εφοσον δεν υπαρχει το κεφαλαιο για ίδια κατασκευη) και εχει να διαλεξει μεταξύ πλήθος κατοικιών με πολεοδομικές αυθαιρεσίες τί θα κάνει? Μάλλον θα παει στη λύση 'λιγότερο δυνατό οπτικά και ανακαλυψιμο παρανομο' και φυσικα στο τί του αρεσει σε σχεση με το κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν δυο παραγοντες που δεν πρεπει να σου διαφευγουν..

1)Ποσο ευκολα "διορθωνεται" η παρανομια (αν ποτε προκυψει προβλημα)..

2)Στατικα εχει υπολογιστει η υπαρξη του παταριου, ή εγινε με το ματι η κατακευη του?

 

Το παταρι που περιγραφεις παντως δεν "διορθωνεται" και πολυ ευκολα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.