Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά διαμερίσματος με αυθαιρεσίες


skan

Recommended Posts

σορρυ κιολας αλλα εκανες τον κοπο να γραψεις 2 σειρες, τουλαχιστον ας μου εδινες μια απαντηση κ οχι να με αφηνεις να ψαχνω ολες αυτες τις σελιδες του φορουμ για να βρω απαντησεις.στην αναζητηση αν βαλεις σοφιτα βγαζει μονο ενα θεμα που δεν με καλυπτει.τελοσπαντων σε ευχαριστω για τον κοπο σου.......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

προφανώς ισχύει ό,τι γράφει το συμβόλαιο

από τα 110τμ τα 45 είναι νόμιμα

το γεγονός μπορείς να επιβεβαιώσεις αν πάρεις ακριβή φωτοαντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων από την πολεοδομία

 

εξέτασε και την περίπτωση της "τακτοποίησης" με νο νέο νόμο Σουφλιά

μόνο για υπόγειο και ημιυπαίθριους

αφότου πρώτα ξεκαθαρίσει εάν θα ισχύει και μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου κ επισης ευχαριστω που βαλατε την απορια μου εδω κ διαβασα κ το παραπανω θεμα με βοηθησε πολυ.παντως αυτο που συμβαινει ειναι απιστευτο...να ψαχνεις να αγορασεις σπιτι κ ολα να εχουν παρανομιες???νομιμα δεν υπαρχουν πλεον???οποτε αγοραζεις με παρανομιες..ευχαριστω κ παλι:D

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη μου εκανα τον κοπο να σου γραψω δυο σειρες και θα σου γραψω και οσες ακομα χρειαστει.. Ο λογος που σου προτεινα να ψαξεις με την αναζητηση δεν ηταν για να σε κουρασω.. Το προβλημα σου παντως δεν ειναι μονο η σοφιτα.. Οπως τουλαχιστον το περιγραφεις.. Αλαγη χρησης ημιυπογειου,ημιυπαιθριοι και ποιος ξερει τι αλλο.. Αν λοιπον κανεις την προπαθεια να ψαξεις στο φορουμ για αλλαγες χρησης, για ημιυπαιθριους, για παρανομιες γενικοτερα και για προστιμα σε πιθανη καταγγελια τοτε θα αποκτησεις μια πολυ πιο ολοκληρωμενη εικονα του τι σημαινει και τι μπορει να σημαινει μια τετοια αγορα για το μελλον.. Και τετοια θεματα εχουν συζητηθει αρκετες φορες, το καθενα με μικροδιαφοροποιησης απο το αλλο.. Η ουσια ομως παραμενει παντα σχεδον η ιδια.. Και επειδη μια τετοια αγορα φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ πιο σοβαρη απο το να αγορασεις ενα ζευγαρι παπουτσια (δεν το λεω με προσβλητικο υφος), καλο ειναι να το ψαξεις πολυ!!

Δικηγορο και μηχανικο.. Καλυτερα να πληρωσεις τωρα 500 ή 1000 ευρω και να ξερεις τι αγοραζεις και ποιους κινδυνους μπορει να αντιμετωπισεις αυριο, παρα να "τσιγκουνευτεις" αυτα τα χρηματα και αυριο να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο..

 

Αν παρολα αυτα κανεις καποια ερευνα στο φορουμ και σου μεινουν απορειες, εδω θα ειμαι και εγω και πολυ αλλοι για να σε διαφωτισουν.. Παντως δεν παυει να ειναι απραιτητη η φυσικη παρουσια μηχανικου που θα εχει προσωπικη εικονα και αποψη του συγκεκριμενου θεματος..

 

Αυτα τα ολιγα..

 

Παρατηρηση. Το θεμα στο οποιο συγχωνευτηκε η απορια σου ειναι μια περιπτωση.. Υπαρχουν πολλες ακομη για να παρεις μια εικονα του τι γινεται..

Link to comment
Share on other sites

βασικα το προβλημα μου ειναι συγκεκριμενο βρηκα μια μεζονετα 2ος κ σοφιτα συνολο 110τ.μ.(στα λογια) στα χαρτια 45τ.μ. συνολικα 3δωματια σαλονι κουζινα 2 τεραστια μπανια διαλεγω εγω κουζινα κ πορτες.στα 110.000.το σωστο ειναι να μην το παρω γιατι ειναι παρανομο κ αν γινει κατι θα τραβαω τα μαλια μου.αλλα απο την αλλη ειδα πολλα σπιτια κ ειπα να παω στα διαμερισματα τα οποια ειναι νομιμα(ετσι νομιζα) αλλα κ αυτα εχουν ηχ.δεν εχω δει μεχρι στιγμης κανενα καινουργιο σπιτι να ειναι ολο νομιμο.κ ρωταω τι κανεις σε αυτη την περιπτωση??δεν αγοραζεις σπιτι??η ρισκαρεις??μενεις χωρις σπιτι γιατι ολοι ειναι παρανομοι??

 

υ.γ. ειδα ολο το φορουμ τελικα αλλα το μονο που με καλυψε ηταν το θεμα στο οποιο βαλατε την απορια μου..

ευχαριστω κ παλι

Link to comment
Share on other sites

Εδώ πλέον κανένας πια δεν μπορεί να σου απαντήσει... Η επιλογή είναι δική σου, όπως και όλων των Ελλήνων που προσπαθούν να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα. Να σε τί χώρα ζούμε.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς για να αγοράσεις ένα σπίτι με παρανομίες έχεις οικονομικό όφελος.

Μια έρευνα τα σπίτια που παίζουν στην αγορά και οι παρανομίες τους θα σου έλυνε κάπως τα χέρια αφού δεν παίζουν όλοι στο ίδιο βαθμο παρανομιών αλλά και κόστους.

Εκεί ο καθένας ζυγίζει, παζαρεύει αγοράζει ή δεν αγοράζει.

Είναι γεγονός ότι ένα σπίτι με παρανομίες μπορεί να καταστεί προβληματικό αλλά η έλλειψη ελέγχων του κρατικού μηχανισμού, η κατασκευή η οποία μπορεί να είναι παλιά οπότε έχει περάσει οχι όμως καθολοκλήρου ο κίνδυνος να ελεγχθεί ή η γειτονιά όπου τυχόν δεν ενοχλεί ή και που οι άλλοι είναι επίσης παράνομοι να μην ενδέχει το ενδεχόμενο καταγγελίας.

Γεγονός ότι μόνο άμα γίνει καταγγελία ελέγχεσαι αλλά επίσης δεν πρέπει να λείπει η γνώση του ρίσκου ότι δηλαδή μελλοντικά οι νέες τουλάχιστον κατασκευές μπορεί να ελεγχθούν - αν ακούσει το υπουργείο τις θέσεις του ΤΕΕ- ή επίσης ότι και με περιπτώσεις όπως ο πρόσφατος νόμος Σουφλιά ημιυπόγειοι χώροι που υπέστησαν αλλάγη χρήσης ή ημιυπαίθριοι όπου χρησιμοποιούνται ως δωμάτια θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν.

Ο νόμος αυτός σήμερα όμως έχει παγώσει, θα σε συμβούλευα να περιμένεις να δείς τι θα γίνει - εκτός πιά κι αν έχεις το τεράστιο τώρα πιά οικονομικό όφελος.

Γράψε όμως και περιοχή που το βρήκες. Η περίπτωση 110 τετραγωνικά τα 45 νόμιμα και 65 παράνομα ακούγεται δελεαστικότερη στις 110.000€ εκτός πια κι αν βρίσκεται σε καμιά μη αστική περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τον αθανατο συναδελφο στα προηγουμενα σχολια του.. Και η τιμη ακουγεται οντως πολυ καλη, αναλογα βεβαια με την περιοχη που βρισκεται.. Αλλα οπως και να εχει, πουλαει 1000 ευρω το μετρο.. Οσο και να ειχε χαμηλο κοστος και χαμηλη αξια γης, προσωπικα πιστευω οτι για τον ενα ή τον αλλο λογο το "σκοτωνει". Ο λογος ειναι αγνωστος.. Και τα αγνωστα θελουν προσοχη..

Αλλα θα επαναλαβω.. Ζητησε απο εναν μηχανικο να εξετασει την οικοδομη απο καθε πλευρα.. Οχι να σου πει αγορασε ή μην αγορασεις.. Αλλα να σου παρουσιασει πως εχει η κατασταση.. Να σου εξηγησει τι αγοραζεις..

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας μς βοηθατε γιατι ειμαι σε πολυ ασχημη κατασταση κ δεν ξερω τι να κανω!!!το θελω πολυ αυτο το σπιτι!!!ειναι στην ευκαρπια στα 500 απο τον περιφερειακο(φαινεται απο τον περιφερειακο). επισης θελω να σας πω οτι ειναι ενα τελευταιο τα υπολοιπα πουληθηκαν(αλλοι ειναι πιο τολμηροι).επισης να σας πω οτι εχει τζακι, αεριο, και τα πλακακια ολου του σπιτιου ειναι πολυ πιο ακριβα απο οτι βαζουν συνηθως οι εργολαβοι(δουλευει ο αντρας μου στα πλακακια κ μολις τα ειδε καταλαβε).ρωτησα για το εργολαβο κ μου ειπαν οτι κανει απο τις καλυτερες κατασκευες.γενικοτερα ειναι τελειο...ειμαι πολυ χαλια γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω....προσπαθω να υπολογισω το προστιμο σε περιπτωση στραβης κ εχω υπολογισει κατι 1.μετρα*τιμη ζωνης*30% το προστιμο ανεγερσης κ 5%καθε χρονο προστιμο διατηρησης. ή 2.μετρα*τιμη ζωνης προστιμο ανεγερσης κ 50% καθε χρονο προστιμο διατηρησης??? μπορει καποιος να επιβεβαιωσει τους υπολογισμους μου...

ευχαριστω για ολα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.