Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστη ωριαία αποζημίωση μηχανικού


THEODORE

Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι! Με ρωτά πελάτης αν μπορώ να αναλάβω μια μονοκατοικία ως επιβλέπων για κάποιες ειδικές εργασίες διακόσμησης που δεν απαιτούν άδεια και να τον χρεώνω με την ώρα.

Γνωρίζει κανείς τον τύπο που υπολογίζουμε το νόμιμο κόστος μιας ώρας εργασία για Πολ. Μηχανικό και τι γράφουμε στην Α.Π.Υ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το κόστος για ημερήσια αποζημίωση κάτω 10ετίας μηχανικού (με βάση τον κανονισμό προεκτιμώμενων αμοιβών μελετών - δημόσια έργα) είναι 1500*λ αν θυμάμαι καλά... Ο σχετικός κανονισμός αναφέρει λεπτομέρειες υπολογισμό για ώρες απασχόλησης

Δεν ξέρω αν μπορείς να τον εφαρμόσεις αλλά καλύτερα στο ΑΠΥ να γράψεις "αμοιβή επίβλεψης κλπ κλπ..." συνολική αμοιβή τόσο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει τι είναι νόμιμο και τι μη...

 

Συμφώνησε ένα ποσό και τέλος. 10,11, 30... όσα καταλήξετε.

 

Μην κάθεσαι και σκας ιδιαίτερα.

 

+ Πάρε προκαταβολή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι κουλά είναι αυτά ρε παιδιά? Τι είμαστε οι μηχανικοί? Κρέας ή ψωμί με το κιλό? Έχεις πάει και έχεις ρωτήσει αρχιτέκτονα πόσα θέλει και σου είπε κανένας τιμή με το τετραγωνικό? Δηλαδή αν σχεδιάσει μία πολυκατοικία (συγκρότημα κατοικιών η πιο μοντέρνα sic εκδοχή) 1000 μ2 θα ζητήσει 50,000 ευρω?

 

Ο κάθε ένας από εμάς εκτιμά το μέγεθος της εργασίας και συμφωνεί ένα ποσό. Μην σας πάρασύρουν όλα αυτά...Τσεκάρετε λίγο πόσο θα ήταν οι νόμιμες αμοιβές σας για το κάθε αντικείμενο και κρίνετε καταλλήλως

Link to comment
Share on other sites

Προς Aggelos.... μην τα παίρνεις... κοιτα λιγο την πρωτη ερωτηση του συναδερφου, μιλαει για "κάποιες ειδικές εργασίες διακόσμησης". Αρα δεν λεει για σπιτι ολοκληρο.

Link to comment
Share on other sites

Έλεος ρε παιδιά αυτά με το μέτρο είναι πολύ αστεία. Σε μια κατάρρευση τι θα χρεωθούμε τα μέτρα που έπεσαν και πλάκωσαν τους ιδιοκτήτες? Πείτε μια αμοιβή και ας κάνουν αυτοί την αναγωγή. Εντάξει αν μιλάμε για σπάλα τότε αλλάζει το πράμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα παίρνω. Συγγνώμη αν παρεξηγήθηκα.

 

Απλά εξηγώ οτι δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε να σκάμε να ψάξουμε τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Οτιδήποτε είναι νόμιμο.

 

Το αν είναι λογικό ή παράλογο είναι άλλο θέμα.

 

Απλά το θεωρώ λάθος να αναλώνεστε σε αναζήτηση νομιμότητας. Ο καθένας κρίνει πόσο αξίζει ο χρόνος του, η δημιουργία του, η σκέψη του και οι γνώσεις του.

 

Όταν οι δικηγόροι χρεώνουν 200 ευρώ την ώρα και 30 ευρώ το τηλεφώνημα ενημέρωσης της πορείας της δικογραφίας, βλέπετε κάτι λογικό ή νόμιμο? Μπαααααααα....

 

Οπότε όπως προείπα. Έχετε πίστη στις γνώσεις σας. Και πουλήστε την δουλειά σας σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Ok τοτε σε μια πολη 20000 με 100 μηχανικους θα ζητησω οτι πιστευω αξιζω και μετα θα παιζω στον υπολογιστη το παιχνιδι με τις μύγες.

Οποιος μπορει, θελει να απαντησει στις ερωτησεις που κανει καποιος εδω ας το κανει.

Δεν μιλησα για νομιμο ή παρανομο. Ρωτησα για να παρω ιδεα για τις τιμες που δινουν αλλοι συναδερφοι. Δηλαδη εγω να ζηταω(γιατι ετσι κοστολογω την αξια μου) 400€ και ΟΛΟΙ οι υπολοιποι για την ιδια δουλεια να παίρνουν 30-50€ !!!! Για να πουλαω την δουλεια μου νομιμα και σωστα όπως λετε. Τέλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.