Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμο για άδεια μικρής κλίμακας


nomos

Recommended Posts

Δηλαδη εαν εχει κλειστο Η/Χ στο διαμερισμα του, εσυ παρολ'αυτα προτεινεις να συνεχισει???

Και αντιστοιχα για τους υπολοιπους ενοικους της πολυκατοικιας???

Link to comment
Share on other sites

Αναγκαστικά μένω στην εκόνα των υπόλοιπων ενοίκων όπως αυτή περιγράφεται εδώ. Για τέτοιους ανθρώπους δεν θα είχα ποτέ κανένα ενδοιασμό!

 

Με το ''αν κατά τ' άλλα είστε εντάξει'' προφανώς αναφέρομαι στη νομιμότητα του nomos.

Link to comment
Share on other sites

Υπο αυτην την προυποθεση, οτι τοσο ο φιλος μας οσο και οι υπολοιποι (πλην των τεσσαρων "ατακτων") ειναι ενταξει τοτε δε μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου..

 

Δεν αξιζουν τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο..

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν κλειστοί η/χ.Είναι παλιά πολυκατοικία.

Α, ξέχασα να να γράψω ότι υπάρχει και επαγγελματικό εργαστήριο χωρίς άδεια λειτουργίας, εγκατάστασης, πυρόσβεσης, παράνομο ρεύμα, στον υπόγειο βοηθητικό χώρο που κάνει και θόρυβο.Ελεος!!

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλω βοηθηστε κι εμενα που εχω υποστει την καταγγελια γειτονα σε συγκροτημα εξοχικων κατοικιων στην Χαλκιδικη. Επι 30 χρονια που υπηρχε ο οικισμος δεν εγιναν ποτε καταγγελιες στην Πολεοδομια ενω υπηρχαν μικρες η μεγαλες παραβασεις των ιδιοκτητων. Εγω ημουν καθολα νομιμη μεχρι που αποφασισα να επεκτεινω τις πλακες τσιμεντου που υπηρχαν μεταξυ του εξωτερικου τοιχου της οικιας μου και της αυλης και να τις αντικαταστησω με πετρα για αισθητικους λογους αλλα και για την αποφυγη υγρασιας. Η επεκταση εγινε κατα 1 μετρο περιπου επι 4 ενω επιπλεον κατασκευασα ενα κιοσκι με κεραμοσκεπη 3Χ3,5 μετρα το οποιο εφαπτεται στον εξωτερικο τοιχο και στηριζεται σε τεσσερις ξυλινες δοκους. Ο γειτονας μου με κατηγγηλε στην Πολεοδομια Μουδανιων οπου ο υπευθυνος μηχανικος εκει εδειξε πολλη κατανοηση και μας προετρεψε να συμβιβαστουμε κανοντας υποχωρησεις.Κι ενω προσεφερθην να γκρεμισω το κιοσκι εκεινος επεμεινε στην

καταγγελια του με αποτελεσμα να μου ερθει προστιμο υψους 3.600 ευρω περιπου.

Ερωτω: Αν γκρεμισω τις αυθαιρεσιες μου κι επαναφερω τα παντα σε νομιμη κατασταση, πρεπει ακομα να πληρωσω το προστιμο? Ξερω οτι πρεπει να επαναφερω και να ζητησω εκ νεου αυτοψια απο την Πολεοδομια. Τοτε ομως θα γλιτωσω το αρχικο προστιμο η μονο το προστιμο διατηρησης αφου θα εχω γκρεμισει

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο προηγούμενο θέμα πάντως θέλω να αναφέρω στον nomos ότι εαν έχεις αλλάξει κ εσύ κουφώματα, δεδομένου ότι θέλει σίγουρα τη συναίνεση των ιδιοκτητών ίσως το βρείς κ σύ μπροστά σου... εάν δεν συμφωνήσουν έστω κ εκ των υστέρων οι άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μπορεί μήπως να μας εξηγήσει καποιος πως υπολογίζονται τα πρόστιμα για παραβάσεις μικρής κλίμακας; ( πχ αν δεν μπορεί να βγάλει επειδή το κτήριο είναι ρυμοτομουμενο έν μέρει ). Πχ ποιο θα ειναι το προστοιμο επειδή άλλαξε ξύλινα κουφωματα με αλουμινένια ( σε περιπτώση που γίνει καταγγελία)

Link to comment
Share on other sites

και απαντάω λοιπόν μόνος μου.

Ρώτησα στην πολεοδομία χανίων και μου είπαν ότι βγαίνει ως 0,3* την αξία της παράβασης που βγαίνει μέσω αναλυτικού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.