Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AutoCad - 01. Γενικά (και ό,τι δεν ταιριάζει στις παρακάτω κατηγορίες)


civileng

Recommended Posts

Όταν παρουσιάζεται αυτό το θέμα @lou σχεδόν πάντα υπάρχει πρόβλημα στο περίγραμμα που δημιουργείται από την εντολή (boundary ή hatch). (Συνήθως υπάρχει κάποιος extra κόμβος που μπερδεύει τον αλγόριθμο).

Είναι βέβαιο ότι αν η κίτρινη γραμμή είναι polyline τότε το προηγούμενο σημείο από το προβληματικό είναι διπλό. Αυτό γίνεται όταν π.χ. σε μία polyline συμπίπτουν το πρώτο με το τελευταίο σημείο και επιλέγεται επιπρόσθετα η polyline αυτή να είναι και "Closed".

Αν κάνεις explode την polyline, σβήσεις την μηδενική γραμμή και την ξανακάνεις polyline σίγουρα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Σημ.: Ανάλογα με το zoom την στιγμή της επιλογής ή την απόσταση του προβληματικού κόμβου, κάποιες φορές ο κόμβος παραλείπεται και οι εντολές λειτουργούν κανονικά, πιο συχνά όμως προκύπτει πρόβλημα.

Edited by sdtopo
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, sdtopo said:

Αυτό γίνεται όταν π.χ. σε μία polyline συμπίπτουν το πρώτο με το τελευταίο σημείο και επιλέγεται επιπρόσθετα η polyline αυτή να είναι και "Closed".

Σε ευχαριστώ πολύ για το input συνάδελφε!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην κίτρινη polyline! Υπήρχε γραμμή μηδενικού μήκους στο κλείσιμο.... δυστυχώς όμως το πρόβλημα παραμένει έστω κ εάν την κάνω explode και σβήσω τον προβληματικό / μηδενικό κόμβο....😕

Να αναφέρω, αν παίζει κάποιο ρόλο, ότι η κίτρινη polyline είναι περίγραμμα δασικής έκταση κ προέρχεται από μετατροπή αρχείου .shp από την σελίδα των δασικών χαρτών....

Link to comment
Share on other sites

Τότε πρόκεται από τις περιπτώσεις που θα παρουσιάζεται αυτό το θέμα ότι και να κάνεις. Σε όλες τις εκδόσεις του AutoCAD το έκανε και μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν πιστεύω ότι έχουν σχέση τα shp.

Πάντως συνήθως όταν παρουσιάζεται κάτι τέτοιο η διαφορά είναι από το τρίτο δεκαδικό και πάνω.

Γενικά για την επιλογή Hatch ή Boundary προτείνω τα κάτωθι:

  • Να μην είναι προβληματικό το περίγραμμα (διπλά σημεία, διπλές γραμμές, μηδενικά αντικείμενα, 3D κ.λ.π.)
  • Να φαίνεται όλη η περιοχή στην οθόνη.
  • Το σημείο να μην επιλέγεται στο κέντρο της περιοχής αλλά κοντά σε κάποια από τις κορυφές.
  • Γενικά στα σχέδια σε ΕΓΣΑ παρουσιάζονται τέτοια μικρά προβλήματα διότι οι συντεταγμένες έχουν "μεγάλους" αριθμούς και επηρρεάζονται οι αλγόριθμοι (μνήμη). (Αν π.χ. όταν βάζεις το Hatch έχεις στραμμένη την οθόνη (τοπικό UCS) θα εμφανίζεται πολύ πιο σπάνια το πρόβλημα).
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@sdtopo Αυτό το display list που λέει ο Walmsley που έβαλα πριν το έχεις πετύχει πουθενά; Δεν βρήκα κάτι, πιθανόν όμως στο sdk κάτι παραπάνω να υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοεί κάτι ειδικό με το "display list" είναι ατυχής μετάφραση για την απεικόνιση της οθόνης νομίζω .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Της Autodesk είναι αυτός, δεν κάνει εύκολα λάθη, θα τον έχεις πετύχει κάπου, Through the Interface είναι το επίσημο μπλογκ του.
Τέσπα, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με objectArx κ μάλλον δεν είναι user-facing αυτό το κομμάτι του autocad, οπότε μάλλον μιλάμε ψύλλους στα άχυρα.
Μέχρι εδώ έφτασα:
https://help.autodesk.com/view/OARX/2023/ENU/?guid=OARX-RefGuide-acedTraceBoundary_AcGePoint3d__bool_AcDbVoidPtrArray_

Link to comment
Share on other sites

"Display list" είναι η μπάρα με τα Tab (Model, Layout κ.λ.π.) ενώ αυτός θέλει να πει ότι αν π.χ. είσαι σε Layout και θέλεις να τρέξεις την εντολή στο model θα πρέπει να πας μόνος σου και να κάνεις zoom στο αντικείμενο το οποίο θέλεις να διαχειριστείς.

Από ότι καταλαβαίνω η εντολή του λειτουργεί ακριβώς σαν αυτή του AutoCAD αλλά λύνει το θέμα να δημιουργείται boundary με κωδικα χωρίς να επιλέγει σημείο χρήστης.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.