Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 01. Γενικά (και ό,τι δεν ταιριάζει στις παρακάτω κατηγορίες)


civileng

Recommended Posts

τι να πω ρε παιδιά, εγώ αυτό έκανα. Εγραψα DCTCUST και έδωσα το path για ένα αρχείο dic και το autocad σταμάτησε να chrash-αρει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω κολλήσει και δεν μπορώ να το θυμηθώ με τίποτα. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να δηλώσω στο πρόγραμμα να μην εμφανίζει αυτά τα σημεία που μου βγαίνουν στο σχεδιασμό.

 

EDIT !

ΑΚΥΡΟ -- βρέθηκε τελικά μετά απο πολύ ψάξιμο. blipmode = off

 

Αν θέλετε διαγράψτε το...

 

pointsv.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το autocad 14 για τα σχέδια μου σε έναν HP 430 ploter.

Τώρα χρειάζομαι να αγοράσω καινούριο ploter.

Μήπως ξέρει κανείς αν συνεργάζεται το autocad 14

με τους νέους ploters της αγοράς;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Αν ο νέος plotter εξομειώνει με επιτυχία κάποιον από τους πασίγνωστους HP 600 C/CM, HP 650 , HP 750 C/CM , HP 755 C/M , τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ακόμη και με το Autocad 14. Βέβαια , δεν θα κάνεις την βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του plotter σου .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ gvarth για την απάντησή σου.

Εγώ αυτό που θέλω είναι τα dwg αρχεία ( 99% ξυλότυποι ) που παράγω με το autocad 14 να τα πλοτάρω μέσω αυτού του προγράμματος.

Ενδιαφέρομαι για τον

HP Designjet 510ps Plotter Εκτυπωτής (24'')

ξέρεις αν πληρεί τις τις προυποθέσεις που ανέφερες;

και πάλι ευχαριστώ.

 

 

Παρακαλώ μην κάνετε άσκοπη παράθεση του προηγούμενου μηνύματος!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Απ' ότι είδα πρόκειται για αυτόν τον plotter

 

CJ996A_190x170.jpg

 

Πρόκειται για μοντέλλο Α1 με το χαρακτηριστικό PS να δηλώνει υποστήριξη postscript την οποία δεν νομίζω να χρειάζεσαι σ' αυτή τη φάση. Μπορείς να τον παραγγείλεις χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό εξοικονομώντας έτσι κάποια χρήματα. Αν όμως τυπώνεις φωτογραφίες σαν αφίσα , το χαρακτηριστικό PS θα σου χρειαστεί.

 

Από το φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών που θα βρείς εδώ , γράφει ότι καλύπτει μεν την HPGL/2 αλλά οι drivers υποστηρίζουν από το Autocad 2000 ή νεώτερο.

 

Από την εμπειρία μου και μόνο σου αναφέρω ότι αφού υποστηρίζει HPGL/2 , θα δουλέψει και με το Autocad 14 αν δηλώσεις ότι χρησιμοποιείς κάποιο παλαιότερο μοντέλλο plotter. Ενα τηλεφώνημα σε κάποιο επίσημο πωλητή , που διαθέτει τεχνικό τμήμα , θα σε διαφωτίσει.

 

Όμως , θα ήθελα να σου επισημάνω τα εξής :

 

- Συνήθως στα μοντέλλα 24 ' , ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο μηχανισμός διαχείρισης ρολλών ούτε η βάση στήριξης . Και αυτά στοιχίζουν ...

- Αν ο plotter χρησιμοποιείται σε δίκτυο , να μάθεις αν μπαίνει και με τι κόστος η κάρτα δικτύου και βέβαια , να αγοράσεις επέκταση μνήμης μέχρι 512 MB και μάλιστα γρήγορη μνήμη.

- Τα μελάνια που έρχονται με τους plotters , είναι γεμάτα στο 30%. Σε γραμμικά σχέδια , δεν θα έχεις πρόβλημα Σε photos, θα σου τελειώσουν στην 1η σελίδα Α1 και θα ψάχνεσαι ...

 

Αυτά προς το παρόν.

 

Ότι χρειαστείς , εδώ είμαστε :wink:

 

Φιλικά

 

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Κι' εσύ φίλε μου να' σαι καλά.

 

Αν μπορείς , ζήτησέ τους πριν την αγορά και γραπτή προσφορά για πιθανή συντήρηση στο χώρο σου την επόμενη εργάσιμη. Δεν είναι και ότι ευκολότερο να μεταφέρεις το ... θηρίο ;) .

 

Επίσης , στην προσφορά τους αυτή , να φαίνεται τι ακριβώς σου καλύπτουν με το πρόσθετο συμβόλαιο συντήρησης και να είναι κατανοητό και σαφές τι καλύπτει και τι ΔΕΝ καλύπτει η επίσημη γραπτή εγγύηση. Αυτά πρέπει να τα ξέρεις ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η αγορά. Καλά τα χαμογελάκια εκ μέρους των πωλητών την ώρα της αγοράς αλλά η επίσκεψη τεχνικού (από το επίσημο service HP) στο χώρο σου για το λεκανοπέδιο Αττικής βρίσκεται στα 75 Euro την ώρα + ΦΠΑ χωρίς το κόστος των αναλωσίμων και της πιθανής επισκευής. Οπότε , το μαθαίνεις για να κοιμάται και η ... τσεπούλα σου ήσυχη και τα νεύρα σου σε ηρεμία :rolleyes:

 

Αυτά προς το παρόν. Ότι χρειαστείς , απλά το ρωτάς ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά με κάποιο τρόπο που δεν κατάλαβα, ενεργοποίησα μια εντολή κατά την οποία όταν πάω να γράψω π.χ. 6/11, κατευθείαν μου το μετατρέπει σε κλάσμα με αριθμητή 6 και παρονομαστή 12!

Πως να το αλλάξω αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.