Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AutoCad - 03. Σχεδιασμός 2D, ιδιότητες αντικειμένων, διασύνδεση χρήστη (interface), κλπ


iovo

Recommended Posts

Τώρα κατάλβα τι λες...

Ενεργοποίησε την επιλογη OTRACK και να έχεις επιλεγμένο το SNAP endpoint αφού θέλεις να πιάσεις το τέλος της ευθείας.

Αφού κάνεις line, κάνε κλικ στο 1ο σημείο, μετά πήγαινε το σταυρό επάνω στο endpoint που θέλεις, θα αλλάξει χρώμα και θα αρχίσει να σχηματίζεται μια διακεκομμένη γραμμή (παράλληλη με του άξονες Χ,Υ).

Δοκίμασέ το γιατί με κειμενο δεν είναι εύκολο να σου το πω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν γίνεται κάτι τέτοιο, για την ακρίβιεα απλά κάνει snap στο endpoint της γραμμής απλά.Αυτό που αναφέρεις το παρατηρούσα στο Autocad 2000 μετά από κάποιες επιλογές στο customize OSNAP.Δεν ξέρω μήπως πρώτα να ενεργοποιήσω κάποιες επιλογές (δεν ξέρω ποιες) για να γίνεται αυτή η εμφανιση των διακεκομμένων.

Link to comment
Share on other sites

Πληκτρολόγησε osnap και πάτησε enter. Σου ανοίγει το παράθυρο επιλογών του osnap. Στο πάνω μέρος του παραθύρου κοίτα δεξιά αν είναι επιλεγμένο το object snap tracking on. Αν δεν είναι επέλεξέ το. Το tracking λαμβάνει χώρα εν μέσω εντολής και ακολουθεί τα σημεία του snap. Δηλαδή αν κάποιο σημείο δεν είναι επιλεγμένο για osnap δεν θα επιλεχθεί και στο track.

Περισσότερες επιλογές για τα διανύσματα επιλογής θα βρείς και στο Options->Drafting

Link to comment
Share on other sites

μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω hatch κάπου που έχω κάνει διαγράμμηση και να φαίνονται στην εκτύπωση και το hatch αλλά και οι γραμμές που έχω κάνει;

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε,

μπορείς λίγο να διευκρινίσεις τί εννοείς όταν λες να φαίνονται και οι γραμμές που έχεις κάνει? Με το hatch κάνεις γραμμοσκίαση, έκανες επιπλέον διαγράμμιση εσύ?Τέλος για να φαίνονται στην εκτύπωση εννοείς να ρυθμίσεις τα πενάκια μέσω του AutoCAD?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει κάποια διαγράμμιση σε μια περιοχή και θες πίσω απ αυτή να φαίνεται κ κάποιο hatch. Κάνε αποκοπή τη διαγράμμιση, πέρνα το hatch σου και ξανά επικόλληση τη διαγράμμιση. Όσον αφορά στην εκτύπωση μάλλον δεν σε έπιασα.. γιατί να μη φαίνονται;

Link to comment
Share on other sites

Μετά από τη σχεδίαση του hatch, επέλεξέ το και δοκίμασε Tools/Draw Order/Send to back. Έτσι θα πάει το hatch πίσω από τις γραμμές που σχεδίασες και θα φαίνονται όλα στην εκτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να "παγώσεις" το layer της υφιστάμενης διαγράμμισης , να σχεδιάσεις το νέο hatch και μετά να εμφανίσεις και το layer της αρχικής διαγράμμισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας βοηθήσει... θέλω να υπολογίσω ένα εμβαδό που εκτός απο ευθύγραμμα τμήματα περιέχει και τόξο (καμπύλη). προσπαθώ να το μετατρέψω σε polyline αλλά μάταια.ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.