Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Laptop κατάλληλο για 3D σχεδίαση


dessi

Recommended Posts

sundance, πρέπει να μας πείς τι ακριβώς θέλεις το Laptop. Αν το θέλεις για να παράγεις τρισδιάστατα γραφικά και φωτορεαλιστικά animation, τότε δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να βρείς κάτι πραγματικά καλό (που να συναγωνίζεται τις επιδόσεις ενός desktop σε αντίστοιχη σχέση τιμής /απόδοσης) σε προσιτή τιμή. Αν το θέλεις για να παρουσιάζεις την δουλειά σου τότε δεν σε νοιάζει και τόσο πολύ η υπολογιστική ισχύς των GPU και CPU του φορητού που ψάχνεις.

Αν το θέλεις για λίγο και απο τα παραπάνω δύο, τα μηχανήματα που έχουν προταθεί είναι εξίσου καλά. Ό,τι αγοράσεις γύρω στα 1800 -2000 euro θα έχει ικανοποιητική απόδοση.

 

Τώρα 2 ακόμα προτάσεις. Αν θέλεις καλή απεικόνιση των χρωμάτων τότε σίγουρα θα πρέπει να εξετάσεις και την επιλογή MACbook Pro. Στην απεικόνιση είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Για το Vaio που ανέφερες , έχω να σου πω ότι για μένα τουλάχιστον έχει ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα, εγγύηση ενός έτους. Για τέτοια δουλειά νομίζω ότι είναι λίγο.

 

Θα ήθελα να προσθέσω και σε αυτά που ανέφερε οσυνάδελφος gdrakakis. Θα σου έλεγα να μην πάρεις 64bit laptop. Εϊναι πολύ λίγα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν 64bit για render. (To ΑυτοCAD ναι, για το MAX δεν ξέρω), αλλά το σημαντικότερο είναι το εξής, επειδή δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των χρηστών που ασχολείται με φωτορεαλισμό σε 64bit υπάρχει συνήθως πρόβλημα με τους driver όχι μόνο των GPU αλλά και άλλων συσκευών . Εκτός αν ξέρεις τι ακριβώς θα ήθελες να κάνεις με τα 64bit, θα σου έλεγα να το αποφύγεις.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να μην πάρεις 64bit laptop

για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς, να μη βάλεις 64bit λειτουργικό σύστημα. Είναι λίγο δύσκολο να αγοράσεις καινούριο επεξεργαστή σήμερα και να μην είναι 64μπιτος... :wink:

Link to comment
Share on other sites

το θέμα των 64bit το ανέφερα γιατί έχει άμεση σχέση με την μνήμη (άνω των 4Gb). αν δεν υπάρχει πρόθεση να υπερβείς τα 4Gb, τότε ναι, μείνε στα 32βιτ.

(αν το ψάξεις, μπορείς να βρεις οδηγίες για το 3Gb switch).

Link to comment
Share on other sites

κυριως με ενδιαφερει η ποιοτητα της οθονης αλλα λογω TN μαλλον δεν θα δω σημαντικη διαφορα απο οθονη σε οθονη.

 

οθονη sips ειναι μονοδρομος μαλλον.

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει λίγο πιο σαφές.

 

Τα 32bit λειτουργικά υποστηρίζουν μέχρι 4Gb RAM. Τα 4Gb είναι 2^32.

 

Τα 64bit λειτουργικά υποστηρίζουν (θεωρητικά τουλάχιστον γιατί στην πράξη το μειώνουν) μέχρι 2^64 = 17.2 billion Gb = 16.8 million terabytes = 16 exabytes μνήμης RAM

 

Αυτή είναι η διαφορά. Για αυτό και πολύ σωστά ο gdarakis προτείνει την χρησιμοποίηση 64bit λειτουργικών όταν μας ενδιαφέρει να έχουμε συστήματα με περισσότερα από 4Gb RAM.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πρόβλημα των 64bit λειτουργικών είναι η έλλειψη πραγματικών 64bit εφαρμογών οι οποίες θα εκτελούνται πιο γρήγορα από τις αντίστοιχες 32bit. Το βασικό μειονέκτημα των 64bit windows είναι η έλλειψη drivers για τις διάφορες συσκευές. Αν θέλετε να είστε σίγουρος ότι όλα θα τρέχουν (προγράμματα-περιφερειακά) βάλτε 32bit ΧP. Ή βάλτε linux να βρείτε την υγειά σας. :lol: :lol: :lol:

 

όσον αφορά τους διάφορους τύπους πανελ και τις διαφορές τους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

(o sundance το έχει δει ήδη σίγουρα.... :P :P :P :P :P :P)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς Παναγιώτη.

Νομίζω ότι 64bit + Win είναι ένας συνδυασμός που θα το σκεφτώ μετά από 2-3 χρόνια, όπως έκανα και με κάθε μεγάλη αναβάθμιση των Win (2000, xp, κλπ.)

(αν και το software που χρησιμοποιώ έχει την δυνατότητα να τρέξει σε 64bit).

σχετικά με τα πάνελ, οι δυνατότητες τους δεν σχετίζονται με τις κάρτες γραφικών?

ρωτάω ώς άσχετος με τα πάνελ.

η κάρτα μου, έχει διάφορες ρυθμίσεις αναλόγως το τι πρόγραμμα χρησιμοποιώ

settings-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

σχετικά με τα πάνελ, οι δυνατότητες τους δεν σχετίζονται με τις κάρτες γραφικών?

αν και εγώ δεν είμαι ειδικός σε αυτά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Το πανελ είναι αν θέλεις η τεχνολογιά της οθόνης. πχ (2χρονος ή 4χρονος κινητήρας στις μηχανές). Κάθε ένα έχει τα καλά του και τα κακά του. Τα πάνελ TN που αναφέρθηκαν είναι τα πιο φτηνά και κατά συνέπεια τα πλέον συνήθη. Το προσόν τους θεωρείται η ταχύτητα. Η οθόνη δείχνει πιο γρήγορα (real-time) τις αλλαγές. Νομίζω ότι τις προτιμούν στα παιχνίδια δικτύου (quake, moha κτλ).

 

Ακριβώς τις διαφορές του ενός τύπου από του άλλου δε ξέρω να σου τις πω.

 

sundance aν θέλεις μπορείς να κοιτάξεις και εδώ:

http://www.behardware.com/html/cat/22/

Είναι πραγματικά καμμένοι αλλά ξέρουν πολλά πράγματα. Και έχουν και πολύ ωραία reviews.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.