Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ι.Κ.Α. Δημόσιου έργου


gsakel

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος πότε απαιτείτε ικα για ενα δημόσιο έργο και πως υπολογιζουμε πόσο ειναι αυτο ?Υπάρχει κάποια διαδιακασία που πρέπει να ακολουθήσουμε κατα την ανάληψη ενος δημοσιου εργου οσον αφορα το ικα ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντα επαιτείται ΙΚΑ (εκτός αν αναφέρεσαι σε προμήθεια εξοπλισμού). Το πόσο ΙΚΑ θα πληρώσεις το υπολογίζει μόνο το ΙΚΑ βάσει του προϋπολογισμού που θα τους προσκομίσεις. Μόλις υπογράψεις την σύμβαση ανάθεσης του έργου θα πρέπει να πάρεις θεωρημένο αντίγραφο αυτής καθώς και θεωρημένο αντίγραφο του προϋπολογισμού ώστε να αποδοθεί ΑΜΟΕ και να υπολογιστεί το ποσοστό εισφοράς επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Καταθέσεις στο ΙΚΑ αντίγραφο της σύμβασης, τη τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό του έργου και Βάσει των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο δημόσιο έργο βγαίνει ένα ποσοστο το οποιό πολλαπλασιάζεται με το ποσό της συμβασης (χωρις ΦΠΑ).Το ποσοστο αυτό το καθορίζει ο αρμόδιος υπάλληλος από το ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο προυπολογισμός της συμβασης που πολλαπλασιαζετε με τον συντελεστη που βγαινει απο το ικα περιλαμβανει ΓΕ& ΟΕ και απρόβλεπτα ή μονο οι εργασίες πολλαπλασιαζονται ?

Οι συντελεστες για τα εργα που δεν ειναι οικοδομικα υπάρχουν σε καποια εγκυκλιο ?

Link to comment
Share on other sites

Με τη διαφορα οτι θα καταθεσεις και μια υπευθυνη δηλωση σχετικα με τις εργασιες που γινονται απο στεγασμενα επαγγελματα( υδραυλικους, ηλεκτρολογους κλπ κλπ) και το ποσο της συμβασης που θα υπολογιστει απο το ΙΚΑ θα εξαιρεσει τις εργασιες αυτες.

 

Δηλαδη, αν εχεις μια ηλεκτρολογικη εγκατασταση ή την προμηθεια ενος υλικου, το ΙΚΑ δε μπορει να σε αναγκασει να πληρωσεις ενσημα γι'αυτες τις εργασιες.

 

Χοντρικα υπολογισε οτι παει 1-1,5% επι των οικοδομικων εργασιων (μπετα, χτισιματα κλπ κλπ) μαζι με ΓΕ&ΟΕ

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο λεπτομερη αναγνωση εγκυκλιων του ικα και απο αποτελεσματα ενστασεων

τελικα βρεθηκε ο τροπος υπολογισμου τοσο του συντελεστη όσο και των καταβλητεων εισφορων σε ενα δημοσιο εργο και ειναι ο εξής :

Σε εργο μη οικοδομοτεχνικο π.χ υδραυλικο πολλαπλασιαζουμε το ποσο της αξιας των εργασιων μειον την εκπτωση με τον συντελεστη που δινει το ικα σε πίνακες .Το ποσο αυτο που βγαινει αποτελει το ποσο εργατικης δαπάνης .

Αυτο το ποσο εργατικης δαπάνης το διαιρουμε με το ποσο που προκυπτει απο το συνολο εργασιων μειον εκπτωση & ΓΕ +ΟΕ .

Το αποτελεσμα της διαιρεσης μας δινει ενα ποσοστο επι τις % το οποιο αποτελει τον συντελεστη εργατικης δαπανης .

Τον Συντελεστη αυτον τον πολλαπλασιαζουμε με το συνολο της συμβασης που εχουμε υπογραψει με τα απροβλεπτα χωρις τον Φ.Π.Α.

Το αποτελεσμα μας δινει τις εισφορες για το εργο το οποιο αν το πολαπλασιασουμε με 83,716 % εχουμε τελικα το ποσο που θα καταβάλουμε στο ικα .

Link to comment
Share on other sites

Το αποτελεσμα μας δινει τις εισφορες για το εργο το οποιο αν το πολαπλασιασουμε με 83,716 % εχουμε τελικα το ποσο που θα καταβάλουμε στο ικα .

 

Με 84,716!Μόλις σε έσωσα από το να ''μπεις μέσα''! :smile:

Link to comment
Share on other sites

ε αυτο για να το κανεις πρεπει να εισαι και οικονομολογος :P

 

Δυστυχως οπως θα γνωριζει και καθε συναδερφος πρεπει να ειμαστε λιγο απ ολα διαφορετικα θα πληρωνουμε την ανευθυνότητα του κάθε υπαλληλου .

Σωστος Ο silent bob 84,716 ειναι !

Σκεφτειτε σε πόσα εργα μεγαλα μπορει να εχουν πληρωθει εισφορες περισσότερες απο τις απαιτούμενες και να μην εχει καταλαβει κανεις τιποτα !Και μετα εχουμε και ελλειμα στα ασφαλιστικα ταμεια !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.