Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Σύντομα σχόλια...

 

1. Η συζήτηση της βαθμολογίας στις εισαγωγικές εξετάσεις χαμηλώνει το επίπεδο...

Εγώ τελείωσα ΤΕΙ και είχα min 18 στα απολυτήρια από τη Α' Γυμνασίου και μάλιστα σε περίοδο που ακόμη και τα Νέα Ελληνικά μετράγαν για τα μόρια...

 

2. Το ζήτημα του επιπέδου στα ΤΕΙ είναι πράγματι θέμα που σηκώνει κουβέντα, τόσο από πλευράς σπουδαστών όσο και καθηγητών και σίγουρα από πλευράς εξοπλισμού!

 

3. Ολοι ξέρουν τί γίνεται στις άλλες χώρες και κανείς δε λέει το αυτονόητο... Εκεί δεν ζούν Ελληνες...!!! Δεν είναι τυχαίο...

 

4. Εξετάσεις των πτυχιούχων από το ΤΕΕ, με νόμο του 1926... No comment...

 

5. Το Σχέδιο ΠΔ είναι πολύ ενδιαφέρον, σε πλήρη αντιστοιχία με την αγορά! (Πλάκα κάνω...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

choutos

Και επειδή σε χάνω λίγο αν στο παράδειγμά σου απ' ότι καταλαβαίνω οι διπλωματούχοι μηχανικοί είναι οι νοσηλευτές ΠΕ και οι πτυχιούχοι οι νοσηλευτές ΤΕ τότε οι γιατροί ποιοί είναι? Οι μηχανικοί της NASA?

σίγουρα με έχασες . Οι γιατροί είναι ΑΛΛΗ δουλειά με 6 χρόνια πτυχίο (οχι δίπλωμα:)) και 4 χρόνια ειδικότητα και 1-2 χρόνια αγροτικό και πάντως όχι πανγιατροί στα 23 τους . Επειδή έχω καμμιά 10 γιατρούς στη οικογένεια μου στις τελευταίες 4 γενιές , γνωρίζω καλά πότε αρχίζουν να δουλεύουν αυτόνομα .

Link to comment
Share on other sites

Σχολίων συνέχεια...

 

6. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου !!! Δείτε το προσχέδιο για το ΤΕΙ Ανακαίνισης κτιρίων!

Τους δίνει δικαίωμα για στατικές μελέτες!!! Δηλαδή εκεί κι αν είναι εξειδικευμένο αντικείμενο Π.Μ. που τις περισσότερες φορές αφορά σε μανδύες, ενισχύσεις, gunite κλπ....

Να είστε σίγουροι ότι όποιος ΤΕΙ ΔΟΜΙΚΩΝ προσπαθήσει να περάσει μελέτη ενίσχυσης και αποκατάστασης κτιρίου θα βρεί το μπελά του...

 

Και για να πω το κρίμα μου, χωρίς να γνωρίζω το αντικείμενο των σπουδών τους, ΤΙ χρειάζεται ένα τέτοιο τμήμα; Δηλαδή πως στηρίζεις ένα επάγγελμα σε αυτό το αντικείμενο;;; Γιατί αφού υπήρχε πλήρες γνωστικό αντικείμενο δεν διδάχθηκε ποτέ ως μάθημα σε AEI και ΤΕΙ;;; Και ειδικά αφού αναφερόμαστε σε αρχιτεκτονική κληρονομιά και διατηρητέα κτίρια, ΤΙ παραπάνω μαθαίνουν από αρχιτεκτονική;;;

 

Δεν θέλω να τσακωθώ προφανώς, αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι η γνώση αυτή είναι υποχρέωση για κάθε μηχανικό και υποχρέωση των σχολών να τη διδάξουν σε κάθε μηχανικό και ότι είναι αναπόσπαστο τμήμα εκτέλεσης κτιριακών έργων;

Δεν υπάρχουν άλλοι εδώ που να πιστεύουν ότι αποτελεί υπερβολική εξειδίκευση τόσο ως ειδικότητα όσο και ως επάγγελμα;

Link to comment
Share on other sites

choutos

σίγουρα με έχασες . Οι γιατροί είναι ΑΛΛΗ δουλειά με 6 χρόνια πτυχίο (οχι δίπλωμα:)) και 4 χρόνια ειδικότητα και 1-2 χρόνια αγροτικό και πάντως όχι πανγιατροί στα 23 τους . Επειδή έχω καμμιά 10 γιατρούς στη οικογένεια μου στις τελευταίες 4 γενιές , γνωρίζω καλά πότε αρχίζουν να δουλεύουν αυτόνομα .

 

Επειδή και γω έχω πολλούς στην οικογένεια δεν γίνονται πανγιατροί στα εικοσιτρία τους για τον απλούστατο λόγο ότι η πλήρης ειδίκευσή τους λόγω τεραστίου εύρους του αντικείμένου τους και της μεγάλης εξειδίκευσης που υπάρχει δεν είναι δυνατό να διαρκέσει πέντε χρόνια, αλλά ολοκληρώνεται με το πέρας της ειδικότητας. Αν εσύ αντιστοιχείς τον διπλωματούχο τελειόφοιτο μηχανικό με τον ανειδίκευτο και όχι με τον ειδικευμένο γιατρό πάω πάσο και καλό είναι να σταματήσουμε την αντιπαράθεση ανακατεύοντας και άλλους κλάδους γιατί πιθανόν κουράζουμε και τους υπόλοιπους. Πάντως ρίξε μια ματιά στα επ. δικαιώματα που έχει ένας γιατρός τελειώνοντας την εξαετούς φοίτησης ιατρική σχολή. Είναι αρκετά περιορισμένα, απόδειξη ότι δεν θεωρείται πέρας των σπουδών του η εξαετής φοίτηση. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένας που να μη συνεχίζει σε ειδικότητα εαν έχει σκοπό να ασκήσει την ιατρική. Το πέρας των σπουδών των διπλωματούχων μηχανικών είναι η 5ετής φοίτηση.

Link to comment
Share on other sites

JTB, δεν είναι μόνο αυτό. Μπορούν να μελετήσουν/επιβλέψουν αρχιτεκτονικά και στατικά για κτηριακά έργα γενικώς.

 

Πάω να παίξω κανένα poker να περάσει η ώρα...

Link to comment
Share on other sites

Βas

- Αυτό με το πτυχίο δεν το είπα τυχαία αλλά με βάση ένα συγγενικό μου πρόσωπο.

- Κάνεις ανόμοιες συγκρίσεις.

Θα συγκρίνεις τις βάσεις εισαγωγής των Πολιτικών Μηχανικών με τις βάσεις εισαγωγής των Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής.

H βάση εισαγωγής είναι η βαθμολογία του τελευταίου εισαχθέντα

ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ ΗΜ. 19356

ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 19094

ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ. 18845

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΗΜ. 18756

ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN (ΞΑΝΘΗ) ΗΜ. 18496

 

ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ TEI ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ. 15663

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ε. Υ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 13475

ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ TEI ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 12769

ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔ. TEI ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 12396

ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ TEI ΚΡΗΤΗΣ ΗΜ. 10969

ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔ. TEI ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ. 10922

ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ TEI ΣΕΡΡΩΝ ΗΜ. 10490

ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ TEI ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜ. 9664

ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜ. TEI ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜ. 9572

 

Φυσικά έχει σημασία γιατί δείχνει το επίπεδο των φοιτητών.Μία τάξη κακών μαθητών δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ίδια ύλη με μία τάξη άριστων μαθητών.

Υπάρχουν κάποια κοινά μαθήματα αλλά μόνο στο όνομα γιατί στην ύλη έχουν χαοτική διαφορά.

Και επειδή κάποιος αναφέρθηκε πριν για διαφορετικά Ε.Δ. μεταξύ Ε.Μ.Π. και άλλων πολυτεχνικών σχολών επειδή έχουν διαφορετική βάση εισαγωγής , βλέποντας τις βαθμολογίες μπορεί εύκολα να δει ότι κινούνται στην ίδια τάξη μεγέθους.

Με εξαίρεση το ΤΕΙ Πειραιά , τα υπόλοιπα έχουν πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής.

Για μένα ο μαθητής του 10 δεν μπορεί να κάνει στατικές μελέτες.

Αλλά η πολιτεία οξύνει το πρόβλημα.Ίδρυσε νέο τμήμα Δομικών Έργων στα Τρίκαλα χωρίς καν να υπάρχει κτήριο για να στεγαστεί και τώρα σκέφτεται να ανοίξει και νέο πολυτεχνείο στα Ιωάννινα.

EΛΕΟΣ

Σε μια εποχή ύφεσης δημιουργεί νέες θέσεις μηχανικών.

Θα συμφωνήσω με το JTB.

Θα μπορούσε η ανακαίνιση κτηρίων να αποτελέσει μεταπτυχιακό στο τμήμα Δομικών Έργων.

Link to comment
Share on other sites

choutos

σίγουρα με έχασες . Οι γιατροί είναι ΑΛΛΗ δουλειά με 6 χρόνια πτυχίο (οχι δίπλωμα:)) και 4 χρόνια ειδικότητα και 1-2 χρόνια αγροτικό και πάντως όχι πανγιατροί στα 23 τους . Επειδή έχω καμμιά 10 γιατρούς στη οικογένεια μου στις τελευταίες 4 γενιές , γνωρίζω καλά πότε αρχίζουν να δουλεύουν αυτόνομα .

Αμ δε γνωριζεις.

6 χρονια + 1 αγροτικο και εχεις αδεια. Εισαι ιατρος γενικης παθολογιας. Τι σημαινει αυτο; Απο φαρμακα γραφεις τοσα που ειδικος παθολογος δε δεχτηκε να μου τα γραψει (π.χ. δερματολογικα) και δεν ξερω αν δεν ειχε δικαιωμα ή αν δεν ηθελε για λογους συναδελφικοτητας. Απο παθησεις και τι δε μου εχει γραψει στο βιβλιαριο. Δεν ξερω μεχρι που φτανουν τα δικαιωματα τους, παντως οσοι περιμενουν τη σειρα τους για ειδικοτητα (ειναι καποια χρονια η αναμονη) ανοιγουν ιατρειο τουλαχιστον εδω στην επαρχια.

Link to comment
Share on other sites

Καθομαστε και τσακωνομαστε ΑΕΙΤΖΙΔΕΣ και ΤΕΙΤΖΙΔΕΣ για το δενδρο και χασαμε το δασος... Συμφωνω οτι υπαρχει ενα μπαχαλο στη νομοθεσια, η οποια δεν εχει ανανεωθει απο το 1920 επι βασιλεως, και εσχεμενα δεν ανανεωνεται αφου το 50% των μηχανικων του ΤΕΕ ειναι πολιτικοι μηχανικοι.

 

"Γιατι εγω να μοιραζομαι τις μελετες περιβαλλοντικων επιπτωσεων με εναν μαθηματικο που εχει μεταπτυχιακο στο περιβαλλον και να μην παρω και εγω οικοδομικα μεχρι 3 οροφους οπως ο αρχιτεκτονας και οι λοιποι μηχανικοι?" Μηπως θα πρεπει να παιξω και εγω βρωμικα και να την δηλωσω την κατασκευη κατοικιας ως "μικρης κλιμακας εργασιες" ωστε να παρω την εργολαβία?? Η μηπως θα πρεπει να δινω αραια και που 100 ευρω σε εναν πολιτικο απο τους χιλιαδες που υπαρχουν στην ελλαδα και "που τα εχει αναγκη" για να μου υπογραφει τα στατικα?

 

Το πραγματικο προβλημα ειναι αλλου και εχει αναφερθει σε αυτο το forum πολλες φορες. Μακαρι να υπηρχαν εργα και να μην μεναμε ολοι εμεις εδω μεσα να τσακωνομαστε για το ποιανου η υπογραφη εχει πιο πολυ ισχυ. Μακαρι να ημασταν τωρα εξω και να περναμε μερος σε εργα ολοι μας...

Η ειδικοτητα του μηχανικου προϋποθετει "αναπτυξη" κατι που δεν το βλεπω για τα επομενα χρονια στην ελλαδα... οταν το ΜΟΝΟ προβλημα της κυβερνησης ειναι η αυξηση των φορων και ΟΧΙ η δημιουργεια νεων θεσεων εργασιας... Απο που θα καλυφθει το ελλειμα των ταμειων οταν ολοι μας πτυχιουχοι και μη δουλευουμε για 500 ευρω/μηνα - 20 ωρες την ημερα και λεμε και δοξα το θεο που εχουμε δουλεια.... ??? Απο που θα βρεθουν τα 25 δις που θελουμε για να καλυψουμε την μαυρη τρυπα οταν ειμαστε μια παρεα δικηγοροι - γιατροι - μηχανικοι ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΝ ΧΑΜΑΛΗΣ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ ΤΟ 10ΩΡΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ, ΚΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ???

 

Μακαρι να με ακουνε ολοι τους εκει εξω, πολιτικοι και λοιποι που γονατισαν την χωρα με τις μιζες τους! Οι κοινωνικες αναταραξεις που αναμενονται θα ειναι σφοδρες και ουτε ο γικονογλου με την "αστυνομευση της αθηνας" θα τις σταματησει ουτε κανενας τους! Γιατι αν εγω δεν εχω να φαω, θα αναγκαστώ να κλεψω και ας εχω και πτυχια και μεταπτυχιακα και διδακτορικα!

Link to comment
Share on other sites

Πέστα Εnv Enginneer.

Oι μηχανικοί περιβάλλοντος είναι η πιο αδικημένοι ειδικότητα.

- Ο καθένας με ΠΕ27 υπογράφει περιβαλλονικά

- Μετά το δίπλωμα τους δεν έχουν δικαίωμα να υπογράψουν ΜΠΕ πάνω από 4η κατηγορία και πρέπει να περιμένουν 4 χρόνια για να βγάλουν μελετητικό.

- Δεν υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές για ΜΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

spy1221

Οι έργων υποδομής ουσιαστικά ΔΕΝ έχουν ΕΔ , πέραν των ΔΕ .

Οπότε γιατί να μην πάει ο άλλος αστυφύλακας , η νομίζεις ότι αντέχουν πολλοί το κύκλωμα των ΔΕ .

 

Σου είπα λοιπόν , ότι οι βάσεις βασίζονται στην ευκολία της δουλειάς και στα ΕΔ . Ετσι υπάρχουν πολυτεχνιακές σχολές με βάσεις χαμηλές γιατί δεν έχουν ΕΔ .

 

Και δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί εγώ δεν έχω άποψη γιά την σημερινή κατάσταση σπουδών , μιά και είμαι σχετικά αρχαίος .

 

choutos

Επειδή όπως είπα είμαι λίγο αρχαίος , θα σου πώ ότι μέχρι το 1970 , υπήρχαν αρκετοί ιδίως στην επαρχία που έκαναν γενική ιατρική και δεν έπαιρναν ειδικότητα . Επίσης οι χειρουργοί έκαναν τα πάντα . Σήμερα υπάρχουν δεκάδες ειδικεύσεις .

 

Και στους μηχανικούς πρέπει σιγά-σιγά να γίνει αυτό .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.