Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Δεν είναι αυτός ο επαγγελματικός σου τίτλος dinako, όπως ούτε του cna ούτε του BAS. Κάποιος με αθφονο χρόνο θα μπορουσε να σε τρέξει στα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Barracuda ληγμένα παίρνεις ρε φίλε; :P Έχουμε αναφέρει εδώ και πόσα post τί λέει το άτιμο το ΠΔ. Μήπως θα έπρεπε τώρα που έχω άφθονο χρόνο να κυνηγήσω μερικούς με βάση τη συκοφαντική δυσφήμιση;

Link to comment
Share on other sites

H ιδιότητα Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. σε ποιον ανήκει :

Α. Δομικών Έργων

Β. Έργων Υποδομής.

Γιατί συνήθως έτσι αναγράφεται στις σφραγίδες.

 

Και στους δύο!!! Στο ΤΕΕ όμως εγγεγραμμένοι είναι ως επί των πλείστων οι των πολιτικών δομικών έργων γιατί εμείς εκπονούμε ιδιωτικές μελέτες κτιριακών έργων και καταθέτουμε αμοιβές. Για να γραφτούμε δε καταθέτουμε το πτυχίο μας. Άρα μην ανησυχείς, υπογράφουμε αυτά που πρέπει, αυτοί που πρέπει!! Σε αντίθεση με εσάς που ποιος ξέρει αν εσύ πήρες ειδικότητα δομοστατικού ή όχι!! Ούτως ή άλλως τα πάντα υπογράφεις!!

Άλλωστε είναι γνωστό πως τη δομοστατική την επιλέγουν λίγοι ως ειδικότητα για είναι η πιο δύσκολη!! Γιατί να παιδευτείτε;; Το ίδιο΄πτυχίο εεε... συγνώμη ...δίπλωμα ...παίρνετε!!

Ακόμα και στο Φ.Π.Ψ. (φιλοσοφία παιδαγωγικής και ψυχολογίας) παίζει ρόλο η εξειδίκευση που επιλέγουν στο τελευταίο έτος για την επαγγελματική τους ιδιότητα. Αυτοί που επιλέγουν το ψυχολογίας, που είναι το πιο εύκολο, δεν μπορούν να διδάξουν σε σχολείο αρχαία ας πούμε, πράγμα που μπορούν αυτοί που επιλέγουν φιλοσοφία (το ξέρω γιατί είναι η αδελφή μου)! Μόνο εσείς τα πάντα όλοι....αλλά εδώ τι λέμε ....εδώ όλοι μας υπογράφουμε αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά!! Ρε μην το ανοίγετε το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων με αφορμή το νέο προεδρικό διάταγμα...θα την πατήσουμε όλοι!!;)

Link to comment
Share on other sites

Αμε, όποτε θες.

Ισως τότε μάθεις ότι ο τίτλος σου είναι μηχανικός πολιτικών δομικών έργων. Μη με κάνεις να ανασύρω το post σου που λες για ποιο λογο παιζετε με τις λέξεις.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν δίνεις καμία σημασία σε αυτά που γράφουν .

 

Την ίδια συζήτηση είχαμε ξανακάνει και πάλι μαζί.

Ξανά θυμήσου πότε και τι είχαμε πει.

Δεν θα επαναλαμβάνω τα ίδια ξανά και ξανά εάν δεν μπορείς να καταλάβεις .

 

Τέλος αυτοί που έχουν βαθιά μεσάνυχτα προφανώς είναι αυτοί που εθελοτυφλούνε μέχρι και σήμερα αρνούμενοι να αποδεχτούν την από τότε ως και σήμερα κατάσταση και οδηγούνται στο να εκνευρίζονται πολλοί

εξ' αυτών και να βγαίνουν πολλές φορές εκτός ορίων.

 

Τι έκαναν λοιπόν το 1986 όλοι αυτοί που σήμερα επαναστατούν να βρουν το δίκιο τους ?

Γιατί δεν πήραν τότε τα δικαιώματα που τους έταξε το κράτος όπως αναφέρουν και τα ζητάνε τώρα έπειτα από 24 χρόνια ?

 

Οι παλιοί έλεγαν στην βράση κολλάει το σίδερο άμα κρυώσει καληνύχτα .

 

Ακόμα λοιπόν και σε αυτό υπάρχει διαφορά διότι παρόλο που αυτοί δεν κατάφεραν να πάρουν τα δικαιώματα τους οι συνάδελφοι τους Μηχανικοί Πολυτεχνείων κατάφεραν το 1974 ως και την Χούντα να ρίξουν .

 

Δεν πρόκειται λοιπόν να απολογηθεί κανένας για τις επιλογές του άλλου και μην περιμένετε να το κάνει και πόσο μάλλον σήμερα που τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά στην αγορά εργασίας και η ανεργία φτάνει στα ύψη.

 

Ο καθένας είχε και έχει το δικαίωμα στην επιλογή .

 

Τέλος όσων αφορά την οικονομική δυνατότητα ξέρω πολλούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν και σπούδασαν και μπράβο τους .

Η άλλη εκδοχή που επίσης και σήμερα επικρατεί είναι οι κατατακτήριες εξετάσεις από ΤΕΙ σε ΑΕΙ όπου τους έδινε την δυνατότητα να εξασφαλίσουν με αυτών τον τρόπο τα δικαιώματα που επιζητούν σήμερα .

 

Επιλογές υπήρχαν και υπάρχουν αλλά όρεξη δεν βλέπω να υπάρχει .

 

Αυτή είναι άλλη μία απαράδεχτη άποψη που βλέπω μέσα σε αυτό το φόρουμ και ο λόγος αυτών τον απόψεων για άλλη μία φορά είναι το πρωσοπικό όφελος.

 

Με τα λεγόμενα σου λες στους αποφήτους ΤΕΙ "αν γουστάρεται επαγγελματικά δικαιόματα δωστε εξετάσεις να περάσεται στις πανεπηστιμιάρες μας όπου γίνεται πραγματική δουλεια (και δεν τα ξίνουμε όπως εσείς, έχουμε φοβερό επίπεδο από κάθε άποψη), ελάτε να ξανακάνεται για κανα 3 χρονάκια τα ίδια πράγμματα που ψευτοδιδαχτήκατε και μετά θα έχεται δικαιώματα..." ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΜΩΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΠΟΝΩ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙς), ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ''ΣΕΝΑ'' ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΚΑΩ ΚΑΜΙΑ 500ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΙΦΡΑ ΣΟΥ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

 

Το ξαναλέω το βασιλικό διάταγμα που υσχείει και σήμερα ορίζει τα δικαιώματα σύμφωνα με τα δεδομένα εκείνης της εποχής.... Αν θέλεται ψαξτε να μάθεται το πως ήταν τότε εκείνα τα ''ΤΕΙ'' ειχαν αλλη ονομασία διαφορετικά ετη σπουδών και τελείως διαφορετική δομη... Συγκεκρημένα για τον κλάδο μου έβγαζαν εργοδηγούς, και οι γνώσεις όπου πέρναν από την σχολή ήταν τόσες ουτως ώστε να είναι σε θέση να ξέρουν 5 πράγματα επάνω στο αντικείμενο, να διαβάζουν σχέδια κτλπ... ουτε δυναμικές κάνανε ουτε στατικές ουτε τα υπόλοιπα μαθήματα όπου κάνουν τα τει σήμερα....

 

Δεν είναι δυνατόν να σου λένε... ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 3ΟΡΟΦΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΙ....ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟ....

 

ΟΙ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!! ΓΙΑΤΙ;;; ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΑΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ;; ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙς ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ;;;;;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.... ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ; ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;;;; ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΗΝ ΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!

 

ΕΛΕΟΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.........

Link to comment
Share on other sites

@Barracuda: Δηλαδή το Μηχανικός Πολιτικών Δομικών Έργων είναι χειρότερο για εμένα από το Πτυχιούχος Πολιτικός Δομικών Έργων Μηχανικός Τ.Ε.; Ή αν το γράψω αυτό που λες σε συντομογραφία Μηχανικός Πολιτικών Δ.Ε. τί θα γίνει; Νομίζεις θα καταλάβει ο πολύς κόσμος τί παίζει; Ποιος παίζει άραγε με τις λέξεις;

Βλακεία έκανα που δεν έβγαλα και μια σφραγίδα με τον τίτλο όπως τον θέλει η εφορία: "Πολιτικός Μηχανικός" και να το παίζω διπλωματούχος.

 

Πάντως πριν με κυνηγήσεις για τον τίτλο ξεκίνα να κυνηγάς μερικούς διπλωματούχους δομοστατικούς του εξωτερικού που στην σφραγίδα γράφουν ένα ξερό "Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός"

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αυτός ο επαγγελματικός σου τίτλος dinako, όπως ούτε του cna ούτε του BAS. Κάποιος με αθφονο χρόνο θα μπορουσε να σε τρέξει στα δικαστήρια.

 

Να τρέξεις και το ΤΕΕ που με αυτόν το τίτλο γράφτηκα στο βιβλίο τεχνικών επωνυμιών, την εφορία που με αυτό το τίτλο μου έκανε έναρξη επαγγέλματος και φυσικά τις πολεοδομίες που με αυτό το τίτλο μου έβγαλαν άδειες!!!

Ουφ βαρέθηκα ...έχω 13 τακτοποιήσεις να καταθέσω αύριο και έχασα το μισό μου χρόνο σε άκυρα αναμασήματα των ίδιων και των ίδιων...

Καλό απόγευμα συνάδελφοι!!

Link to comment
Share on other sites

1) Οι των ΤΕΙ : να μάθουν ορθογραφία

2) @ mods : Κλειδώστε το θέμα βαρεθήκαμε

3) Αν δεν έχετε δουλειά, διαβάστε ένα άρλεκιν, μην μας τα πρήζετε όμως

 

Εντελώς φιλικά, το θέμα το έχετε σκίσει. Αν θέλετε αναγνώριση να την κερδίσετε με το σπαθί σας, και όχι γράφοντας τον πόνο σας στο Internet

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση για την δημοκρατία του forum.

Στο παρόν thread διαπιστώνω ένα ανελέητο κυνηγητό και υποβάθμιση των Μηχανικών ΤΕ.

Βέβαια κανείς από τους συντονιστές δεν πήρε θέση, τουλάχιστον να πει, σεβαστείτε τα 4 χρόνια σπουδών των συναδέλφων.

Βέβαια σε άλλα thread και κλείδωναν θέματα και αποβολές ρίχνανε γιατί δεν υπήρχε σεβασμός ως προς τους συνομιλητές και η γλώσσα ήτανε απαράδεκτη !!! (Μιλάω για το thread του πολυτεχνείου).

Δεν είναι σκοπός μου να συσχετίσω τον αγώνα των Ελλήνων κατά της δικτατορίας με το παρόν thread αλλά να συσχετίσω το πόσο δημοκρατικά και αληθινά λειτουργεί το forum.

Γιατί με το να αποσιωπάν οι συντονιστές δείχνει ότι είναι με το μέρος των Μηχανικών ΠΕ και συμφωνούν με αυτά που λένε. Δηλαδή οι Μηχανικοί ΤΕ είναι χτίστες, μαστόρια, τεχνίτες κ.ο.κ.

Γιατί ενώ βλέπουνε την ισοπέδωση και την επίθεση που δέχονται οι Μηχανικοί ΤΕ δεν παίρνουν θέση ???

Γιατί δεν πήρανε θέση ???

Γιατί δεν κλείδωσαν το θέμα όταν έπρεπε?

Γιατί ενώ στο θέμα του πολυτεχνείου είχανε την αντίδραση του αχαλίνωτου αλόγου εδώ δείξανε αδιαφορία???

Που είναι η αντικειμενικότητα και η κρίση τους ως συντονιστές ???

Μήπως επειδή όλοι είναι Μηχανικοί ΠΕ???

Τυχαίο??? Δεν νομίζω...

Που είναι η δημοκρατία του forum???

Στα χέρια των συντονιστών???

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.