Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογία μηχανικών από το 2010 (ελεύθερη συζήτηση)


Recommended Posts

Αυτό γίνεται γιατί θα μπορούσαμε να πάψουμε να δουλεύουμε ή να δούλεύουμε όσο το αφορολόγητο. Έλα που όσο θα προσπαθούν να με ληστέψουν, τόσο θα μηχανεύομαι τρόπο να τους κοστίζω περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 318
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει αναφερθεί τίποτα σχετικά με το εάν τα έξοδα του αυτοκινήτου (αγορά, σέρβις, λάστιχα όταν χρειαστεί, ασφάλεια, τέλη, πάρκινγκ, ΚΑΥΣΙΜΑ) θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα; Μέχρι τώρα νομίζω περνάει στα έξοδα μόνο σε συγκεκριμένες μορφές εταιρείας και μόνο έως 3% του τζίρου(;) ή του κέρδους(;).

 

Αν όχι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

 

Το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς εκτός αν το κράτος θεωρεί ότι πηγαίνουμε για επίβλεψη, αυτοψία, γραφείο και υπηρεσίες με τα πόδια.

 

Με μια επιεική εκτίμηση (200€ τον μήνα καύσιμα, 200€ τον μήνα δόση δανείου, και 100€ στην άκρη για σέρβις,ασφάλεια, τέλη και λάστιχα) το κόστος είναι 6.000€ τον χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που χρειάζονται πάνω από 10.000€ τον χρόνο για το αυτοκίνητο.

 

Αν δεν περνάει στα έξοδα, έχουμε να πληρώσουμε γερό χαράτσι.

Link to comment
Share on other sites

Ανάμεικτα αισθήματα μου προκαλεί το έσοδα-έξοδα γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπω μια διαρκή παρακμή..

 

Αντί να καταργήσει ορισμένα επιδόματα.. όπως ας πούμε το 7 της χιλίης των μηχανικών του Δημοσίου και να το μοιράσει στους μηχανικούς που βάσει εσόδων εξόδων δηλώσεων και μελετών στο ΤΕΕ πάνε κατά διαόλου.. μηχανεύονται κάθε είδους τρόπο..Ενδεχομένως κάποιοι μηχανικοί μπορεί να στραφούν στη σύσταση Μονοπρόσωπων ΕΠΕ για να τα βγάλουν πέρα..

 

Αλλά πάλι σκέφτομαι τα μεγάλα τεχνικά γραφεία.. ακούστε σκέψη.. έρχεται ο Χ πελάτης για μια άδεια ..π.χ 20.000 ... την υπογράφη ο Α που είναι ουσιαστικά υπάλληλος με μπλοκάκι και αντί να πάρει αυτός την αμοιβή (που εντάξει θα μπει στο λογαριασμό του) την παίρνει και την επιστρέφει στο αφεντικό του γραφείου και ο Α κόβει κανονικα παροχής στον Χ και πληρώνεται κάθε μήνα την μηνιαία αμοιβή του (άλλωστε θα είναι εγκλωβισμένος γιατί θα φαίνεται ότι πήρε αμοίβη ενώ την έδωσε στο αφεντικό). Εντωμεταξύ ο Α δεν θα κόβει παροχής στο τεχνικό γραφείο...και όλοι σχεδόν θα είναι ευχαριστημένοι εκτός από τον Α...

 

Αυτό ήταν το τέλος των μηχανικών που δουλεύεαν με μπλοκάκι σε γραφεία ή έταιρείες γιατί τους έβαλε γέρα μέσα.. (άσε που δεν πέρνουν οι πιο πολλοί δώρα-άδειες)

Link to comment
Share on other sites

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

 

Τα βλέπουμε και καθόμαστε.

 

Καλά μας κάνουν !!!!!

 

Και ο πρόεδρος του ΤΕΕ έστειλε mail χθες για την απεργία σήμερα.

 

On time όπως πάντα !!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ με καλεί σε απεργία. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής:

 

Ο Πολιτικός Μηχανικός-Αρχιτέκτονας-Μηχανολόγος απόφοιτος Πολυτεχνείου φορολογείται με τεκμαρτό τρόπο για τις μελέτες που κάνει (στατικές, αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές) δηλαδή παίρνει π.χ. 10.000 και δηλώνει νομίμως τα 2.600. Αυτό από ότι κατάλαβα αλλάζει.

 

Ο Μηχανικός Περιβάλλοντος επίσης απόφοιτος Πολυτεχνείου που κάνει Περιβαλλοντικές Μελέτες φορολογείται με λογιστικό τρόπο έσοδα έξοδα δηλαδή παίρνει 10.000 και δηλώνει τις 10.000. Αυτό από ότι κατάλαβα δεν αλλάζει.

 

Θα μπορούσε ίσως να με διαφωτίσει κανείς για ποιόν ακριβώς λόγο το ΤΕΕ καλεί σε απεργία το σύνολο των μηχανικών? Φυσικά θα μου πείτε τι μιλάς εσύ ρε μπάρμπα είστε μόνο 400 σε όλη την επικράτεια, όμως είμαστε κι εμείς άνθρωποι και βιώνουμε το αίσθημα αδικίας όπως κι εσείς που είστε χιλιάδες.

 

Εάν δεν έχω καταλάβει κάτι ορθά από το νομοσχέδιο να με συγχωρήσετε

Link to comment
Share on other sites

Ενα πράγμα που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω είναι το εξής

Οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πως θα τα μαζέψουν εύκολα και γρήγορα επενδύοντας μόνο βραχυπρόθεσμα ....::-x

 

Μας θέλουν όλους μισθωτούς υποτελείς μακριά από κάθε πρωτοβουλία καλούς υπηρέτες των πολυεθνικών ότι είναι άλλωστε και αυτοί:-x

 

Πιστέυω ότι η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα και η υποταγή και μετατροπή μας σε υποτελείς χαρτογιακάδες ο σκοπός:twisted:

 

Αρχίζω και αμφιβάλω ακόμα και για το παιχνιδάκι με τα ξένα μέσα ως μέτρο ίσως ψυχολογικής πίεσης για να σκύψουμε το κεφάλι....:evil:

Link to comment
Share on other sites

Σε καλεί γιατί (υποθέτω) είσαι μέλος του ΤΕΕ, το οποίο με το νέο νομοσχέδιο θα χάσει έσοδα, αφού οι οικοδ. άδειες θα μειωθούν περαιτέρω.

Να γίνει κάποιος αρχ.των-πολ.κος-μηχ.γος για να βγάζεις οικ. άδειες και να υφίστασαι τις δυσκολίες των πολεοδομιών και των εργοταξίων; Για μια σφραγίδα; Εγω το σιχαίνομαι το επάγγελμά μου στη χώρα αυτή και μου φαίνεται τραγελαφικό που κάποιοι θέλουν τόσο πολύ να αποκτήσουν τα δικαιώματα (ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ) μου.

Δηλώνεις 10000, ενώ έχεις πάρει 6000 και φορτώνεσαι κτίρια ισοβίως. Αναγκάζεσαι να κάνεις περαίωση.

Γιατί μόνο αυτά κερδίζεις με τη σφραγίδα, τα άλλα τα κάνεις και τώρα.

 

Να κατέβω να κάνω τι; Η μόνη μου ελπίδα είναι να μας στριμώξει η ΕΕ, όπως π.χ. με τους Ευρωκώδικες, και στο θέμα της κατασκευής. Ίσως αν χρεωκοπήσουμε και μας στείλουν κανένα Γερμανό εργοδηγό να μετατρέψει -με το μαστίγιο- τη χώρα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο...θέλουμε βούρδουλα για να δουλέψουμε σωστά και μεθοδικά ρε γαμώτο...

Link to comment
Share on other sites

tapam77

ε για ονομα του θεου,μην παραλογίζεσαι.το δικο σου αντικείμενο ειναι κατοχυρωμένο,κανεις εκτος απο εσας δεν μπορεί να κανει πχ περιβαλοντικες μελετες κατηγ 27.

ενω οι καημενοι οι πολιτικοί μηχανικοί ....σχεδον τίποτα δεν μπορουν να κανουν.

toxus1συμφωνώ απόλυτα ...επειδή το επάγγελμα "αδειάς" το έχω κάνει παληά,ναί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να κανει κανείς.το εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή από αυτά που λέω εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι θέλω να γίνω πολ μηχανικός? όταν επιθυμώ ίσα δικαιώματα με σένα εσύ καταλαβαίνεις ότι θέλω την υπογραφή σου, τα εργοτάξια και τις πολεοδομίες?

 

Κι αν εσύ αισθάνεσαι έτσι για το επάγγελμά σου, ρώτα λίγο τι κάνουνε και πως επιβιώνουν οι συνάδελφοί σου που έχουνε νέες ειδικότητες και πήρανε ένα δίπλωμα χωρίς αντίκρισμα, που τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είναι λιγότερα και από πτυχιούχους ΤΕΙ

 

Και τώρα το ΤΕΕ που μας έχει χαντακώσει μας ζητάει να κατέβουμε σε απεργίες για να στηρίξουμε - ποιους?? αυτή είναι η ερώτησή μου

Link to comment
Share on other sites

Η απεργία, νομίζω, γίνεται αφενός για τα μάτια του κόσμου (μηχανικών) ώστε να μην πούμε "που είναι το ΤΕΕ, (οέο)", αφετέρου γιατί θα χαθούν έσοδα και για το ίδιο το ΤΕΕ. Εκ των πραγμάτων το κόστος οικοδ. αδείας θα ανέβει 20-30% (ποιος θα κάνει εκπτώσεις 30% τώρα;), οπότε, ο ήδη κουμπομένος κόσμος δύσκολα θα βγάζει άδειες κλπ.Πάει το 2,04% του ΤΕΕ.

Όσων αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ -που τόσο εύκολα όλοι ξεχνάτε και στο κλάδο των μηχανικών είναι απίστευτες-, σου εξηγώ πολύ απλά ότι ΟΛΟΙ οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας κατ' εμέ, είναι σε άσχημη κατάσταση. Ως πολιτικός μηχανικός, έχω κάποια επαγγελματικά δικαιώματα που μου αποφέρουν λίγα χρήματα και πολύ άγχος. Αυτό επιθυμείς; Να έχεις κατ' αποκλειστικότητα -φερ' ειπείν- τις περιβαλλοντικές μελέτες, για τις οποίες θα πληρώνεσαι πενιχρά, θα τρέχεις σε διάφορες υπηρεσίες, και για την εφαρμογή των οποίων (από κάποιο άσχετο με το χώρο) θα φέρεις ισόβια ευθύνη - να τρέχεις μετά από μιά π.χ. φυσική καταστροφή (πυρκαγιά) να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;

 

Συγνώμη αν δεν συνειδητοποιώ πλήρως τον τομέα της ειδικότητάς σου, αλλά θεωρώ πως ο κλάδος των μηχανικών είναι ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ, και εμείς ως ηλίθιοι τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Είμαι λάθος; Είμαι εκτός πραγματικότητας; Είμαι υπερβολικός;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.