Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαλλοτρίωση και τυφλό οικόπεδο


TakisNik

Recommended Posts

Προς απαλλοτρίωση οικόπεδο από το Δήμο για δημιουργία πλατείας, εντός σχεδίου, συνορεύει με 5 οικόπεδα (στα 3 από αυτά υπάρχουν οικίες). Στο ένα από τα 5 οικόπεδα υπάρχει πίσω όμορο τυφλό οικόπεδο με οικία που δημιουργήθηκε από υπαίτεια κατάτμηση γύρω στο 1960. Ερώτηση, το τυφλό οικόπεδο οφείλει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του προς απαλλοτρίωση οικοπέδου ή οφείλει ο ιδιοκτήτης του μπροστά οικοπέδου μαζί με τα άλλα 4 οικόπεδα να πληρώσει αντί αυτού?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δεν είναι εύκολο να ανεβάσω σχέδιο, η ερώτησή μου αφορούσε περισσότερο για το αν γενικότερα το τυφλό οικόπεδο οφείλει να πληρώσει εφόσον μόνη πρόσβαση έχει από το δρόμο που είναι η πλατεία. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι και άλλο ένα από τα 5 οικόπεδα πλήρωσε αποζημίωση ενώ πίσω από αυτό υπήρχε άλλο οικόπεδο με οικία, μη τυφλό, με μοναδικό πρόσωπο στον ίδιο δρόμο, το οποίο οικόπεδο αυτό δεν πλήρωσε, 'αγνωστο γιατί. Διερευνώ να δω μήπως οφείλεται σε λανθασμένη σύνταξη το πρόχειρου κτηματολογικού διαγράμματος. Αλλά οι ιδιοκτήτες των μπροστά από τα "πίσω" αυτά οικόπεδα γιατί δε διαμαρτυρήθηκαν; Ο νόμος μιλάει μόνο για τους "φερόμενους" ως ιδιοκτήτες ακινήτων και δεν εξετάζει πάντα σχολαστικά τα συμβόλαια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.