Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασία στην Κύπρο


gmakrydakis

Recommended Posts

Γεια σε όλους,

 

Είμαι νέος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ενδιαφέρομαι για εργασία στην Κύπρο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατι εγώ έχω πελαγώσει...

Υπάρχουν κάποια site στα οποία δημοσιεύονται αγγελίες; και γενικότερα πως δουλεύει το σύστημα ανεύρεσης εργασίας στην Κύπρο;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πριν από πέντε χρόνια περίπου που έψαχνα γενικά για δουλειά, στα κλαδικά τα δικά μας, πχ στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ, υπήρχαν και αγγελίες από Κυπριακές εταιρίες. Θυμάμαι ότι η εταιρία που με ενδιέφερε έλεγε ότι πρέπει να πληρώσω τα αεροπορικά, ξενοδοχεία κλπ για να γίνει η συνέντευξη εκεί. Επειδή δεν βρήκε ανταπόκριση μάλλον, έστειλε τελικά έναν δικό της για συνέντευξη σε Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας !

 

Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ συγκεντρωμένα τα μελετητικά γραφεία έργων πολιτικού μηχανικού της Κύπρου ώστε να απευθυνθώ για εργασία ? Γενικά γνωρίζετε αν υπάρχει δουλειά εκεί αυτή τη περίοδο ? Αν ήδη δουλεύετε στη Κύπρο ποιός νομίζετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω να ψάχνω ?

 

Δεν είμαι από τη Κύπρο οπότε κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.

 

Ευχαριστώ πολύ !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια ερώτηση και εγώ βρε παιδιά.

Ας πούμε ότι φεύγω και πάω Κύπρο για δουλειά.

α)Τι πρέπει να προσέξω?

β)Θα μπορώ πχ να κόβω απόδειξη παροχής υπηρεσίων αυτή που έχω εδώ ή πρέπει να βγάλω άλλη εκει?

γ)Όσον αφορά την ασφάλεια? Το ΤΣΜΕΔΕ με καλύπτει εκεί για κάποιο διάστημα ή πρέπει να χω ξεχωριστή ασφάλεια εκεί?

Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει γιάτί μπερδεύτηκα με τις αναζητήσεις που έκανα.

Ρώτησα και το λογιστή μου με μπέρδεψε και αυτός και δεν είναι και σίγουρος. Ρώτησα αυτούς στη Κύπρο, απομπερδεύτηκα.

Δεν έχω χρόνο και αυτες τις μέρες να περάσω καθόλου και από το ΤΣΜΕΔΕ...

Link to comment
Share on other sites

Καλή η συμβουλή σου Daron, αλλά δεν είμαι αθήνα για να πάω εύκολα στην κυπριακή πρεσβεία. μάλλον πιο έυκολο μου είναι αν πάω Κύπρο να πάω στην εκεί ελληνική πρεσβεία και να ρωτήσω. Αναρωτιέμαι βέβαια κανείς εδώ στο φόρουμ δεν έχει εμπειρία από εργασία στην Κύπρο? Τόσοι και τόσοι έχουν πάει τώρα τελευταία!

Link to comment
Share on other sites

Topografina στην Κυπρο παντως να ξερεις πως οι ειδικοτητες που εχουν ζητηση ειναι μονον οτι εχει να κανει με τουρισμο και οτι εχει να κανει με χρηματοοικονομικο τομεα.

 

Μιας και εχω καταγωγη απο Κυπρο και πηγαινω συχνα δεν θεωρω πως ειναι το ιδανικο μερος για καποιον αποφοιτο Πολυτεχνειου. Επισης να ξερεις πως εκει δεν υπαρχουν αυτα τα κολπα περι επαγγελματικων δικαιωματων και εκει ειναι πιο "χαλαρα" τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις προοπτικές εργασίας ενός μηχανικού στην Κύπρο. Σχετικά με τις θέσεις εργασίας (αν είναι εύκολο να βρεις εργασία), τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς. επίσης ένας μηχανικός απο ελλάδα που θα είναι ασφαλισμένος αν πάει εκεί? τι γίνεται με το ΤΣΜΕΔΕ

Θα ήθελα να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι σίγουρο. Επίσης υπάρχει καμιά καλή σελίδα για αναζήτηση αγγελιών εργασίας για Κύπρο? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Από συνάδελφο ΜΜ και φίλο που εργάζεται εκεί, μπορώ να σου απαντήσω σε ότι αφορά το θέμα επιμελητήριο και όχι ασφάλεια (γιατί δεν το έχω συγκρατήσει). Αν απασχοληθείς σε εργασία μηχανικού θα πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος στο ΕΤΕΚ (ΤΕΕ Κύπρου).

 

Το πρόβλημα είναι να εγγραφείς, γιατί τίθενται θέματα μόνιμου κατοίκου εκεί και συναφούς φύσης. Κατά τα άλλα τις υπόλοιπες προϋποθέσεις εγγραφής τις καλύπτεις.

 

Στον ιδιωτικό τομέα ο μηχανικός εργάζεται με συμβόλαιο γενικά που προβλέπει ξεκάθαρα αμοιβές και εξέλιξη αμοιβής. Οι κρατήσεις είναι μικρές σε σχέση με εδώ. Ξεκινούν από 1300 καθαρά περίπου για νέο και μπορεί να ανεβαίνουν 200+ ετήσια, για όχι ιδιαίτερα απαιτητικές θέσεις.

 

Αυτά ίσχυαν μέχρι πέρισυ (πριν να μετακομίσει και εκεί η "κρίση") και ήταν μεσοσταθμική κατάσταση. Για σύγκριση να αναφέρω πώς ο πρώτος μισθός μηχανικού στο κυπριακό δημόσιο ήταν, καθαρά, περίπου 2500 Ευρώ.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απάντηση. Δηλαδη αν δεν εισαι μονιμος κάτοικος Κύπρου δεν μπορείς να εγγραφεις στο ΕΤΕΚ (ΤΕΕ Κύπρου)?? Και αν ναι, πως δηλώνεσαι ως μονιμος κάτοικος?

Επίσης θα ήθελα να ρωτησω οποιος ξέρει άν έχει δουλειές κάτω. Διοτι έκανα μια έρευνα και σε αγγελίες αλλά και ενα ψάξιμο για εταιρείες και είδα οτι οι εταιρειες ασχολούνται με οικοδομικα. Επίσης μικρή χώρα η Κύπρος. Πόσες δουλειες μηχανικού να έχει.?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.