Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση αυθαίρετης καπνοδόχου τζακιού


Steliosns

Recommended Posts

Καλησπέρα/ Καλημέρα σας.

Αγόρασα διαμέρισμα 1ου ορόφου σε διώροφη πολυκατοικία στο οποίο είχε τοποθετηθεί τζάκι/καπνοδόχος χωρίς την απαραίτητη άδεια και για το οποίο είχε γίνει καταγγελία. Η καπνοδόχος είναι διαμέτρου 18cm και περνάει από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου.Εκτείνεται από την ταράτσα περίπου 1,5m.

Θέλω να νομιμοποιήσω την κατασκευή και αν γνωρίζει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πόσο περίπου είναι το κόστος.Ο ιδιοκτήτης του 2ου ορόφου είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί μου.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να σε καλύπτει μια άδεια μικρής κλίμακας.Ο μηχανικός πρέπει να έχει τα σχέδια της υπάρχουσας άδειας για να σου απαντήσει.Ξεπερνάει η καπνοδόχος το μέγιστο ύψος της περιοχής;

Επιτρέπεται να το ξεπερνάει αλλά πρέπει να είναι μέσα στο ιδεατό στερεό.

H άδεια μικρής κλίμακας δεν έχει υποχρεωτικές αμοιβές.Παρόλαυτα σχέδια και τρέξιμο θα έχει , οπότε εξαρτάται ο μηχανικός πόσο εκτιμάει το χρόνο του.Υπάρχουν πολλοί συνιδιοκτήτες στην πολυκατοικία.Πιθανόν να σου ζητήσουν συναίνεση , δηλαδή υπογραφή με υπεύθυνη δήλωση.

Επιτρέπεται η κατασκευή τζακιού με άδεια μικρής κλίμακας αλλά πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι του Κτιριοδομικού Κανονισμού και να ελέγξεις κάποια ύψη και αποστάσεις που πρέπει να τηρεί η καπνοδόχος.

Πιθανόν λόγω ελέγχου του ιδεατού στερεού να ζητήσουν σχεδόν πλήρη σειρά αρχιτεκτονικών ,τομές , διάγραμμα κάλυψης κτλ. και ίσως να χρειαστεί κανονική άδεια.Η κανονική άδεια δε θα ξεπεράσει την ελάχιστη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε περίπτωση που η καπνοδόχος έχει κατασκευαστεί πριν το 1980 (αυθαίρετα) αλλά αναφέρεται σε τροποποίηση σύστασης ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί για να κατοχυρωθεί και πολεοδομικά (η άδεια κατασκευής είναι του 1979)?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.