Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεξαμενή βρόχινου νερού στη βάση ενός σπιτιού


Taxideftis

Recommended Posts

Γειά και χαρά σε όλους,

 

θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρετε κάποια ετερεία στην Ελλάδα η οποία πουλά δεξαμενές τύπου bladder. Ανακάλυψα αυτό τον τρόπο αποθήκευσης νερού σε μια έκθεση στο εξωτερικό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια ανάλογη αντιπροσωπία εδώ.

 

Σε περίπτωση που ούτε εσείς έχετε ανακαλύψει τη συγκεκριμένη πατέντα, πρόκειται για μια δεξαμενή στα θεμέλια ή στη βάση ενός σπιτιού για την αποθήκευση νερού για διάφορες χρήσεις του (καζανάκι, πλυντήριο, πότισμα, πλήσιμο αυτοκινήτου). Συνήθως είναι φτιαγμένο από πλαστικό και είτε έχει μια αντλία είτε χρησιμοποιεί την βαρύτητα για να στέλνει το νερό προς χρήση.

 

eco-sac-bladder-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έξυπνη πατέντα...πάντως σε περίπτωση που δεν υπάρχει δεν είναι και δύσκολο να φτιάξεις μια δεξαμενή μικρή, τα νερά όμως πως τα στέλνεις εκεί και τι γίνεται με το υπολοιπο δίκτυο?

Link to comment
Share on other sites

τα νερά όμως πως τα στέλνεις εκεί και τι γίνεται με το υπολοιπο δίκτυο?

στο δίκτυο μπαίνει ο λεγόμενος 3ος σωλήνας

Link to comment
Share on other sites

Με τον 3ο σωλήνα γίνεται διαχείριση μόνο γκρι νερών (εικόνα 1 από Κύπρο) και διοχετεύεται στο καζανάκι και αφορά την κλιμακα του σπιτιού.

 

αν πάμε σε άλλη κλιμακα τότε μιλάμε πλέον για τον "purple pipe" (εικόνα 2 από αυστραλία αλλά και 1) και τα νερά είναι επεξεργασμένα λύματα γενικά.

 

βέβαια μπορεί να συνυπάρχουν αν και όπου υπάρχει purple pipe (π.χ. San Diego) υπάρχει μόνο αυτός

 

τελοσπάντων η μερική κυκλοποίηση της γραμμικότητας του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης με επίσπευση του υδρολογικού κύκλου είναι μονόδρομος ανεξάρτητα των επιλεγμένων λύσεων

post-4085-131887228548_thumb.jpg

post-4085-131887228561_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

την τακτική αυτή τη χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας στη δήλο για να συλλέγουν το βρόχινο νερό σε υπόγειες δεξαμενές ξεχωριστές για κάθε σπίτι και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα εξασφαλίζοντας το νερό για καθαριότητα, πόσιμο κ.κ.κ ποιότητας ανάλογα με το επίπεδο της δεξαμενής .πιθανά και τωρα θα πρέπει να υπάρξει τέτιοα πρόβλεψη αποβλέποντας στην εξοικομόμηση του μη αναξάντλητου αγαθού του νερού και στην οικιακή οικονομία . καλό θα είναι οι μηχανικοί να επισκεθτουμε τη δήλο γιατί έχουμε πολλά να διδαχτούμε απο τους προγόνους μας..!!

Link to comment
Share on other sites

Την μέθοδο συλογής του βρόχινου νερού θα την βρείτε και σε πολλά χωρία της κρήτης .Η δεξαμενή συλογής του νερού ονομάζεται (ΣΑΡΝΙΤΣΙ).

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς δεν είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη η συλλογή των βρόχινων νερών σε δεξαμενές. Οι πρόγονοί μας την χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα κυρίως στα χωριά με έλλειψη νερού. Στην αυλή του παλιού μου σπιτιού σε χωριό των Καλαβρύτων υπάρχει ακόμα μια μισογκρεμισμένη δεξαμενή η οποία το μαρτυρά.

 

Η εναπόθεση όμως σε πλαστικές δεξαμενές στη βάση του σπιτιού είναι κάτι που πρωτοείδα σε μια έκθεση στο Σίδνεϋ μαζί βέβαια με πολλές άλλες πραγματικές πατέντες για την κατασκευή οικολογικού σπιτιού.

 

Απ'ότι φαίνεται μέχρι τώρα δεν έχει κάποιος στο νου του κάποια ετερεία που να καταπιάνεται με αυτού του είδους τις δεξαμενές. Παρόλα αυτά θα δεχόμουν με ευχαρίστηση κάθε άλλη πρόταση για κάτι παρόμοιο ή άλλη ιδέα στην προσπάθειά μου να κατασκευάσω ένα οικολογικό σπίτι.

 

Σας δίνω ενδεικτικά τη διεύθυνση της εταιρείας που αναλαμβάνει την εγκατάσταση τέτοιων δεξαμενών στην Αυστραλία.

 

http://www.ecosac.com.au/

Link to comment
Share on other sites

Σας δίνω ενδεικτικά τη διεύθυνση της εταιρείας που αναλαμβάνει την εγκατάσταση τέτοιων δεξαμενών στην Αυστραλία.

μιλάμε για άλλη φιλοσοφία εκεί και δεν έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενος οικολογικού σπιτιού αλλά το πως αντιλάμβανονται τη διαχείριση υδάτων σε περιοχές με ελλειματικό ισοζύγιο. ενδεικτικά σου αναφέρω ότι πλεόν χρησιμοποιείται το purple pipe και στην πλύση ρούχων σε πολλές περιοχές

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα παραπάνω που λέει ο rigid_joint , θα ανοίξω λίγο αργότερα μαι συζήτηση περι επαναχρησιμοποίησης (επεξεργασμένων προφανώς ) λυμάτων για όποιον ενδιαφέρεται για περαιτέρω συζήτηση ας μείνουμε εδώ επι του συγκεκριμένου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.