Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας (δώματος)


harristheo

Recommended Posts

να κάνετε μια μελέτη που της επιτρέπει να στεγνώσει. Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος αλλα μελέτη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ηθελα τη συμβουλη σας για υγρομονωση και θερμομονωση σε τμημα ταρατσας μεσω του εξ'οικονομω. Το κτιριο ειναι κατασκευης του 1974  στην Νεα Φιλαδελφεια και εχει υγρομονωση με πισα,υαλουφασμα και ασημοχρωμα. Ποια ειναι η καλυτερη λυση για θερμομονωση , η συμβατικη ή η ανεστραμμενη με θερμομονωτικες πλακες;  Οι θερμομονωτικες πλακες τοποθετουνται ελευθερα και το νερο περναει απο κατω;  αυτο δεν μειωνει την θερμομονωτικη τους ικανοτητα;  για υγρομονωση τι μου προτεινεται γιατι ολοι μου προτεινουν ασφαλτοπανο, το οποιο δεν το θεωρω και οτι καλυτερο. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τι γνώμη έχετε για τα συστήματα με θερμομονωτικά πλακίδια για τη θερμομόνωση δώματος στα πλαίσια του ΕΚΟ ΙΙ ? (πχ polytitle)

Τα έχει εφαρμόσει κάποιος και αν ναι, τι εντυπώσεις του άφησε η εφαρμογή ως προς το τελικό αποτέλεσμα και την αίσθηση για θερμογέφυρες? 

Έχω περίπτωση παλαιάς οικοδομής (1970) όπου θέλουμε βατότητα στο δώμα και σκέφτομαι να καταλήξω στο παραπάνω σύστημα επειδή η λύση της ανεστραμμένης μόνωσης θα μου ανεβάσει και τα φορτία και κόστος εφαρμογής (ή τουλάχιστον θα πιεστώ πολύ να ολοκληρώσω το έργο με τα 48 ευρώ / τμ που δίνει το εξοικονομώ αλλά τα φορτία παραμένουν πρόβλημα).

 

 
  •  
Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Τα 5cm του μονωτικού που έχει ... καλύπτει τις απαιτήσεις σου ως προς το συνολικό U που έχεις δηλώσει (ή υπολογίσει) στο ΠΕΑ που έβγαλες ?

Link to comment
Share on other sites

Και ας μην το καλύπτει θα τροποποιήσω την παρέμβασή μου αναλόγως. Η ερώτησή αφορά περισσότερο το τεχνικό σκέλος της εφαρμογής-αποτελέσματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι γεια σας,

μια ερώτηση για υλικά θερμομόνωσης / στεγάνωσης πλάκας έχω να κάνω κι εγώ. 

Πρότίθεμαι να χρησιμοποιήσω για θερμομόνωση υφιστάμενης πλάκας, πολυουρεθάνη η οποία εφαρμόζεται με την μέθοδο του ψεκασμού. Ως πιο οικονομική λύση το προτεινόμενο πάχος της τελικής στρώσης θα είναι 3,5 cm. Η απορία μου έχει να κάνει με το υλικό που μπαίνει πάνω από την πολυουρεθάνη για σκοπούς υγρομόνωσης. Υπάρχουν απλά υλικά που χρησιμοποιούνται ως coatings, τα οποία όμως θέλουν πολύ συχνή συντήρηση (κάθε ένα με δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος). Υπάρχουν και άλλα υλικά όπως π.χ πολυουρία ή πολυασπάρτη που δεν απαιτούν τόσο συχνή συντήρηση αλλά κοστίζουν αρκετά. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο συμβατό με την πολυουρεθάνη υλικό που να μην κοστίζει πολύ και να μην απαιτεί τόσο συχνή συντήρηση (νέα επάλειψη); 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

 Γεια σας,

Θα ηθελα να ρωτησω τον κυριο  Ροδοπουλο το εξης:Εχω μια κατοικια σε νησι κατασκευη του 75 και προσφατα μεσω του εξοικονομω θελω να κανω θερμομονωση στην ταρατσα 100τ.μ .Ο μηχανικος μου μου προτεινε μια μονο λυση καθοτι δεν θελουμε να προσθεσουμε βαρος στην πλακα λογω παλαιοτητας( η πλακα εχει μια κεντρικη κολονα και αλλη μια της βεραντας του σπιτιου) να κολληθει η εξηλασμενη πολυστερινη και απο πανω να περαστει κολλα διχτυ και τελος καποιο επαλειφομενο.Το θεμα ειναι οτι ασχετα με το αν γινονται τετοιου ειδους μονωσεις στο νησι το μονο πιστοποιημενο συστημα που βρηκα ειναι της craft το climaroof.Θελω λοιπον να ρωτησω τον κυριο ροδοπουλο εαν εγκρινει τετοιου ειδους μονωση και δευτερον η πλακα ειχε περαστει προ 10ετιας ενα επαλειφομενο της sika , πριν προχωρησω την μονωση θα πρεπει να καθαριστει η πλακα με μαρμαρομηχανη η να τριφτει ωστε να φυγει το επαλειφομενο και να κλειστουν τυχον μερεμετια; Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Να ξεθαψω το θέμα...

Έφτασε η ώρα για εξοικονόμω στο 2ο σπίτι. 

Χτίστηκε το στηθαίο περιμετρικά. Η πλάκα όμως είναι σε κακό χάλι. 

Θα γίνουν κάποια τοπικά γεμίσματα, αλλά δε μπορεί να γίνει εκτεταμένη εργασία. Ευτυχώς δε φαίνονται κάπου σίδερα κτλ, απλά τα χρόνια στάσιμα νερά την έχουν διαβρώσει.

Ήθελα μια βοήθεια στα κάτωθι, ας με διορθώσει/συμβουλεύσει οποιος συνάδελφος μπορεί!

α) επιμελής καθαρισμός της πλάκας

β) φράγμα υδρατμών με επάλειψη ασφαλτικού γαλακτώματος

γ) εδώ μια βοήθεια. Θέλω να χρησιμοποιήσω διογκωμένη γραφιτουχα πολυστερίνη (αγοράζω χονδρική) συν φυσικα λόγω καλύτερου λ από την εξηλασμένη.

Σκέφτομαι για πάχος 10 ή 12εκ. Κι ερωτω. EPS100 αρκεί; Ή πρέπει να ανέβουμε κατηγορία θλιπτικης αντοχής;

δ) θα ακολουθήσει τσιμεντοκονία ρυσεων και όχι ελαφρό/αφρομπετο.

ε) υγρό μόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Φράγμα υδρατμών δεν είναι σωστό να τοποθετηθεί. Τοποθετείται όταν υφίστανται ειδικοί και μόνο λόγοι (πχ μεγάλη παραγωγή υδρατμών στους υποκείμενους χώρους, έντονοι παγετοί στην περιοχή, αδυναμία διαπνοής του συστήματος υγρομόνωσης θερμομόνωσης που προβλέπεται από τη μελέτη)

Αντ' αυτού θα σας πρότεινα το τρίψιμο της επιφάνειας, την υδροβολή υψηλής πίεσης προς διάνοιξη του πορώδους και την εφαρμογή τσιμεντοειδούς βάσεως στεγανοποιητικού υλικού, βαθιάς διείσδυσης μέσω ανάπτυξης κρυστάλλων, τύπου Penetron. Στην περίμετρο όμως (βάση στηθαίων)  και στα σημεία όπου διακόπτεται η συνέχεια της υγρομονωτικής στρώσης επειδή θα έχουμε ευπαθή σημεία αν πλημμυρίσει το δώμα, θα χρειαστεί να ενισχυθεί με ελαστικό τσιμεντοειδές το οποίο θα εγκιβωτίσει οπλισμό από ταινία πολυεστερικού υφάσματος (τρεβίρα).
Αυτομάτως λοιπόν έχουμε αύξηση του PH επιφανειακά της πλάκας (εκεί άλλωστε το χρειαζόμαστε) και στεγανοποίηση στο επίπεδό της.

Αν το κόστος ανεβαίνει ψηλά ή η επιφάνεια είναι εξαιρετικά ανώμαλη και δεν μπορεί να τριφτεί, τότε απαιτείται υδροβολή 500 bar ή αμμοβολή για την απομάκρυνση της τσιμεντοεπιδερμίδας για να έχουμε διάνοιξη του πορώδους.

Η θλιπτική αντοχή του γραφιτούχου ΕPS δεν είναι μικρή ακόμα και στο 80άρι αν θυμάμαι είναι > 8.160 κιλά το τετραγωνικό μέτρο για να χάσει το 10% του αρχικού του όγκου κατά τη συμπίεση. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω τι φορτία επιθυμείτε να τοποθετήσετε στο δώμα, τότε ναι το 100άρι είναι υπεραρκετό >10.200 κιλά/μ² για να έχουμε 10% παραμόρφωση στο πάχος του υλικού.

Αν το κτήριο είναι παλιό και το εμβαδόν μεγάλο, θα πρότεινα ελαφρομπετόν ρύσεων και κατόπιν τσιμεντοκονία 2,5 εκατοστών (ασφαλώς με αρμούς διαστολής περιμετρικά και ανά 25 μ² οι οποίοι θα σφραγιστούν με αρμοσφραγιστική μαστίχη). Ενδεικτικό βάρος τσιμεντοκονίας μέσου πάχους 10 εκατοστών: 190 κιλά/μ².

Όσον αφορά την υγρομόνωση, απαιτείται να είναι είτε προκατασκευασμένη μεμβράνη σε συνδυασμό με σύστημα που διασφαλίζει τη διαπνοή του συστήματος, είτε ενισχυμένη με πολυεστερικό ύφασμα επαλειφόμενη μεμβράνη (αλλά προσοχή: απαιτείται πολύ λείο υπόστρωμα και επιλογή πολύ υψηλής διαπνοής στεγανοποιητικού υλικού) είτε ψεκαστή πολυουρία όμως εδώ επιτυχημένη εργασία σημαίνει πιστή παρακολούθηση των κανόνων ως προς τις απαιτήσεις υποστρώματος αλλά και εφαρμογής.

 

Edited by Μαυρουλέας Γιώργος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

Μόνωση δώματος σε ισόγεια κατοικία με Πάνελ Οροφής Τραπεζοειδές Πάχους 50mm.

Μετράει ως προς το τελικό ύψος της κατοικίας?

Θα εκδώσω βεβαίωση για μη απαίτηση άδειας γιατί οι εργασίες θα γίνουν χωρίς χρήση ικριωμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.