Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας (δώματος)


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

γνωρίζει κάποιοσ να μου πεί ποιος ελιναι ο οικονομικότερος τρόποσ μόνωσης ταράτσας? μπορώ δηλαδή να τοποθετήσω μόνο τσιμεντοκονία και κάποιο επαλοιφόμενο υλικό αντί για ασφαλτόπανο?

 

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εξαρτάται...

Αν δεν είναι βατή και δεν πρόκειται να στηρίξεις κάτι στο δάπεδο (π.χ. panels) και είσαι διατεθημένος σε επανάληψη της επάλειψης ανά 5 χρόνια περίπου κάτι γίνεται.

Η επάλειψη αφορά υλικό ελαστικό λευκού χρώματος με βάση την πολυουρεθάνη.

Προσοχή μόνο στην τσιμεντοκονία γιατί πολύ εύκολα ρηγματώνει...

 

Εγώ πάντως δεν θα το εφάρμοζα για πολλούς λόγους.

Με την θερμομόνωση τι σκέφτεσαι να κάνεις;

Με λίγα παραπάνω χρήματα πάντως κάνεις τέλεια μόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Brasco,

για την θερμομόνωση σκέφτομαι DOW κατα την διάρκεια της σκυροδέτησης (να τοποθετηθεί πριν σκυροδετήσω μεταξύ καλουπιού και σκυροδέματος στο κάτω μέρος της πλάκας)

 

όταν αναφέρεις μελίγα παραπάνω χρήματα τι ενοείς?

ποσο κοστίζει αυτό που θέλω να κάνω εγω?

τι είναι και πόσο κοστίζει αυτό που προτείνεις εσυ?

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πάντα το χρήμα αυτό που καθορίζει την τεχνική που ακολουθούμε στη οικοδομή αλλά πάνω απ' όλα οι τεχνικές προδιαγραφές, οι κανόνες της επιστήμης και της τέχνης καθώς και οι συγγραφές υποχρεώσεων. Το οικονομικό έπεται...

Μία σωστή - κλασική υγρομόνωση-θερμομόνωση κοστίζει 35 - 40 ευρώ/μ² και με μία μικρή συντήρηση των αρμών ανά 10 χρόνια κρατάει για πολλές πολλές δεκαετίες.

Αυτό που περιγράφεις εσύ κοστίζει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα μίας μόνωσης αλλά δεν λέγεται μόνωση βατού δώματος και είναι εκτώς προδιαγραφών.

Ο ιδιοκτήτης ή αγοραστής (δεν ξέρω με ποιόν έχεις κάνει συμφωνία) έχει κάθε δικαίωμα να μην παραλάβει τέτοιο έργο.

Αν πάλι έχεις απλώς το ρόλο του τεχνικού συμβούλου και όχι του κατασκευαστή πρέπει να απονθαρύνεις τον ιδιοκτήτη από μία τέτοια επιλογή που θα του στερεί την απεριόριστη χρήση του δώματος και να τον προτρέψεις σε σωστές και μακροχρόνια αξιόπιστες λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

μια μονωση ειναι μια πολι λεπτη οικοδομικη εργασια .Η τσιμεντοκονια κρατα παρα πολυ υγρασια απο μονη της και τα μαγικα επαλειφομενα ειναι λυσης μονο οικονομικες τιποτα αλλο. ασφαλτοπανο θα προτεινα με τροπο σωστο και για ενα δωμα με μικρη επισκεψιμιτητα κ για πολυ περιρισμενη χρηση

Link to comment
Share on other sites

Οτι σου είπε ο συνάδελφος παραπάνω. Προς θεού όχι οικονομία και στη μόνωση. Είναι σφάλματα που τα κάνεις μια φορά και τα πληρώνεις μια ζωή.

Link to comment
Share on other sites

για θερμομωνοση και στεγανοποιηση χωρις αρμους, "sprey polyourethane foam" ερχετε πλεον και με ποιστοποιητικο απο το ΚΑΠΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σε όλους . Μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει λέγοντας μου μετα από πόσες μέρες θα ήταν σωστό να τοποθετηθεί μόνωση σε ταράτσα μετά από τη σκυροδέτηση της;

(Η μόνωση θα είναι η συμβατική με ότι ακριβώς χρειάζεται για το επιθυμητό αποτέλεσμα)

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

1. Καθαρισμός ταρατσόπλακας: Γίνεται έλεγχος

επιφάνειας για τυχόν προεξέχοντες μπετόβεργες, σαθρά σημεία και βρύα. Σε περίπτωση που έχουμε μπετόβεργες αυτές κόπτονται τουλάχιστον μέχρι 1-2 cm βάθος μέσα στο μπετόν και καλύπτονται με εποξειδική πάστα. Αν έχουμε βρύα ή σαθρά σημεία αυτά καθαρίζονται με συρματόβουρτσα και ξεπλένονται με ειδικό οξύ.

 

2. Μονωτική βαφή ταρατσόπλακας : Αφού έχει γίνει ο καθαρισμός της πλάκας ως άνω επαλείφουμε την επιφάνεια με ένα ωσμωτικό τσιμεντοειδές σύστημα ενός συστατικού, με τη βοήθεια νάιλον σκούπας ή ρολλό βαφής πλαστικού σε δύο χέρια σταυρωτά με διαφορά τουλάχιστον 8 ωρών το ένα από το άλλο με σκοπό την αρχική μόνωση της πλάκας από τα νερά της τσιμεντοκονίας ρύσεων ή του περλομπετού που πρόκειται να τοποθετηθεί.

 

3. Εφαρμογή υλικού θερμομόνωσης: Στην στεγανή πλέον πλάκα τοποθετούμε το θερμομονωτικό υλικό ***** πάχους 3 ή 5 cm στο οποίο κάνουμε ένα λεπτό στρώμα σημειακής συγκόλλησης με μια ελαστική κόλλα πλακιδίων. Περιμετρικά στο στηθέο τοποθετείται ***** πάχους 1cm και πλάτους 15cm καθ΄ όλο το μήκος του στηθέου έτσι ώστε το προσπίπτον κονίαμα να μην έρχεται σε επαφή με το στηθέο της ταράτσας δημιουργώντας έτσι έναν αρμό συστολής – διαστολής.

 

4. Ρίψη κονιάματος ρύσεων: Η επιλογή του κονιάματος δηλαδή τσιμεντοκονία – περλομπετό κλπ συνίσταται στο διαθέσιμο για τις ρύσεις ύψος. Δηλαδή, εάν για τη δημιουργία ρύσης από τις αλφαδιές δούμε ότι χρειαζόμαστε μεγάλο πάχος κονιάματος τότε προτιμάται ένα ελαφρύ κονίαμα όπως περλομπετό κλπ κυρίως για πάνω από 8-10cm για την λιγότερη επιβάρυνση του οικοδομήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν το επιτρεπτό ύψος ρύσεων άρχεται από 3-5 και φθάνει στους 8-10 πόντους τότε η τσιμεντοκονία συνίταται σαν πιο συμπαγής λύση. Αφού έχουμε κάνει την επιλογή κονιάματος τοποθετούμε επί του ***** σιδηρόπλεγμα κατά προτίμηση 10x10 για την δημιουργία οπλισμού και προχωρούμε στη ρίψη του κονιάματος , το οποίο καλό είναι να ενισχύεται με ρητινούχο γαλάκτωμα για την καλύτερη συνδεσιμότητα και ελαστικότητα του υλικού σε αναλογία περίπου 10-15% επί του βάρους του τσιμέντου.

 

5. Εφαρμογή υλικού υδρομόνωσης: Δέκα έως είκοσι ημέρες αναλόγως των καιρικών συνθηκών μετά την ρίψη του κονιάματος προχωρούμε στην εφαρμογή της υδρομόνωσης με το τσιμεντούχο ελαστομερές σύστημα δύο συστατικών (σκόνη +γάλα) και το επιρυτινωμένο υαλόπλεγμα το οποίο και αποτελεί τον οπλισμό της μόνωσης. Επί του κονιάματος διανοίγουμε αρμούς συστολής – διαστολής πλάτους 5-10mm και παρόμοιο βάθος περίπου κάθε 16-20m2, η πλήρωση των οποίων γίνεται με κορδόνι πολυουρεθάνης. Κόβουμε το προεξέχον από το κονίαμα ***** περιμετρικά με μία φαλτσέτα και προχωρούμε στην στρώση του υαλοπλέγματος το οποίο τοποθετείται υπό μορφή σεντονιού και 10 πόντους επί του στηθέου και με τρόπο ώστε η μία λωρίδα πλέγματος με την άλλη να καλύπτονται 5 πόντους. Σε ένα κουβά προετοιμάζουμε το μείγμα του μονωτικού ***** προσθέτοντας πρώτα το γαλάκτωμα και κατόπιν σταδιακά τη σκόνη με ταυτόχρονη ανάδευση του μείγματος με τη βοήθεια ηλεκτρικού μίκτη (αναδευτήρα) σε χαμηλές στροφές μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι εντός του μίγματος και χωρίς προσθήκη νερού. Καλύπτουμε με το υλικό το υαλόπλεγμα σε δύο στρώσεις κάθετες η μία με την άλλη και σε χρόνο αναμονής το ένα από το άλλο χέρι περίπου 3-5 ώρες όσο δηλαδή χρειάζεται το πρώτο χέρι να στεγνώσει για να μπορεί να πατηθεί. Η στρώση του συστήματος γίνεται με τη βοήθεια σπάτουλας φαρδιάς χωρίς δόντια και σε θερμοκρασίες κάτω των 35 βαθμών. Προσοχή πριν την εφαρμογή του υλικού επί του κονιάματος και του πλέγματος να γίνεται επιφανειακό κατάβρεγμα χωρίς όμως να λιμνάζει νερό. Η υδρομόνωση έχει ολοκληρωθεί.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.