Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας (δώματος)


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχουμε μια διαφωνία με έναν συνάδελφο - σε θεωρητικό επίπεδο -, ο οποίος υποστηρίζει ότι η προσθήκη penetron σε πλάκα δώματος, πριν την οποιαδήποτε εκ των υστέρων επέμβαση (ήτοι νέα υγρομόνωση - θερμομόνωση), μόνο καλό μπορεί να κάνει, αφού "σφραγίζει" πρακτικά όλο το σώμα του οριζόντιου στοιχείου.

Εγώ από την άλλη - ως μη έχων ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες -, σκέφτομαι με το φτωχό μου μυαλό ότι στεγανώνοντας πλήρως το ίδιο το στοιχείο, πρακτικά αποκλείω τον παράγοντα διαπνοή (ο κάτω χώρος υποθέτουμε ότι είναι κατοικία, δηλ. θερμαινόμενος). Η μόνη εμπειρία άλλωστε, που είχα με το εν λόγω υλικό, ήταν πριν 13 χρόνια, όπου - σωστά - χρησιμοποιήθηκε σε δεξαμενή πυροσβεστικού σε δημόσιο έργο (υπήρχε και κατασκευαστικός αρμός).

Έχετε κάποια γνώμη ή άποψη επ' αυτού; 

Ευχαριστώ.

 

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν διαβάσεις τις τεχνικές πληροφορίες του εν λόγω υλικού κρυσταλλοποίησης από τα σαιτ των εταιριών (όπως αυτή που γράφεις) θα δεις πώς λειτουργεί. Στεγνώνει και δεν σταματά την διαπνοή-κάτι τέτοιο προφανώς θα ήταν ολέθριο λάθος. Η τεχνολογία της κρυσταλλοποίησης εξάλλου στηρίζεται στην διαπνοή και στην αφύγρανση. Απλά, κάθε υλικό σαν και αυτό, για να εφαρμοστεί θέλει σωστή ανάμιξη, σωστή τεχνική, σωστή επίβλεψη.

εδιτ: το "σφραγίζει" δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι αφυγραίνει, δλδ στεγνώνει την διατομή σκυροδέματος ώστε το ποσοστό σχετικής υγρασίας να πέσει <4%, που είναι η βάση που θέλουν όλοι οι προμηθευτές υγρομονωτικών υλικών για να εφαρμοστεί το υγρομονωτικό προιόν τους. Αν δεις στις τεχνικές οδηγίες τους (των υγρομονωτικών υλικών), κανείς δεν εγγυάται αν το υπόστρωμα εφαρμογής είναι υγρό (>4%).

εδιτ2: μετά το πενετρον, το υπόστρωμα θέλει α)αναμονή μέχρι να εφαρμοστεί η υγρομόνωση και β)ουδετεροποίηση της επιφάνειας πριν την υγρομόνωση.

Edited by pirsogiannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Θα ήθελα να ρωτήσω αφού τα στεγανωτικά σκυροδέματος τσιμεντοειδούς βάσης με ανάπτυξη κρυστάλλων (π.χ. PENETRON ή Xypex κλπ) έχουν τόσα πλεονεκτήματα στην υγρομόνωση γιατί  δεν έχουν επικρατήσει στην αγορά?( υγρομόνωση δώματος?) .

ΥΓ

Δεν είμαι μηχανικός έχω όμως διδακτορικό από το γενικό τμήμα του ΕΜΠ (πειραματικός φυσικός υψηλών ενεργειών)

Edited by dr_stratos_karvelas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.