Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας (δώματος)


harristheo

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωση τσιμεντοκονίας για τις ρύσεις, ποιά η βέλτιση κλίση και ποιό το ελάχιστο πάχος της στρώσης; Για να κανω ενα πρόχειρο υπολογισμό του όγκου της τσιμεντοκονίας και να δώ ποσα υλικα χρειάζεται στο περίπου.

Link to comment
Share on other sites

1. Πρωτο και βασικο. ΔΕΝ θα λυσεις το προβλημα της θερμομονωσης με μια βαφη.

2. Και τα δυο προιοντα που παρεθεσες, ειναι ελληνικα, (εγω με τα ελληνικα εχω ενα θεμα, πειτε το ρατσιστικο). Και χαρτια και πιστοποιητικα που παραθετουν ειναι αστειο. Ειναι κατι σαν τα μαγνητικα καλοριφερ με συντελεστη αποδοσης 45.

3.Γενικα δεν ειναι δυσκολα στην εφαρμογη υλικα. Αλλα οπως εχω ηδη γραψει εχει καποια θεματακια που θελουν προσοχη.. Μπορουμε να γραφουμε με τις ωρες γιαυτα. Πχ καθαρο υποστρωμα με σωστη προετοιμασια. Για μενα αυτο σημαινει υδροβολλη με ελαχιστο 250bar πιεση και οπου χρειαζεται διαμαντοδισκος. Αλλο θεμα ειναι οι καμπυλες διευθετησης σε συμβολη κατακορυφου και οριζοντιου τμηματος. Αλλο θεμα ειναι η μονωση διαφορων μηχανηματων στο δωμα (κλιματιστικα, ντεποζιτα κτλ ). Αλλο θεμα ειναι οι ρυσεις. Αλλο θεμα ειναι η οπλιση ή μη της μεμβρανης αυτης.

 

Γενικα το θεμα ειναι περιπλοκο. Για να καταλαβεις σε τωρινη εφαρμογη ξεκινωντας υδροβολη, το 20% της ταρατσας ειχε προβλημα διαβρωσης οπλισμου. Να το θαψω και δεν τρεχει τιποτα?? Φυσικα οχι.

 

καλησπέρα

Το 1ο υλικό στο οποίο αναφέρθηκε ο sotrous (Isolor Duraflex)είναι πολυουρεθανικό επαλειφόμενο στεγανωτικό 1 συστατικού, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση (ΕΟΤΑ - ΕΤAG 005, 10 έτη), η οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται εάν αυτός απευθυνθεί στην εταιρεία (VECHRO, εργάζομαι σε αυτή).

Το 2ο υλικό (Smaltoplast Duraflex) παράγεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με Γερμανική εταιρεία (διατίθεται για περισσότερο από 20 χρόνια στην Ευρώπη). Διαθέτει εκτός ενός μεγάλου αριθμού αναφορών και τεκμηρίωσης από έγκριτους φορείς και εργαστήρια στην Ευρώπη, αυτό που ελάχιστα υλικά της "κατηγορίας" του διαθέτουν : αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας στην πράξη (βασισμένα σε καταναλώσεις ενέργειας των κτιρίων (κτίρια σε Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν και μετά την εφαρμογή του υλικού).

Το να κρίνει κάποιος αστείες κάποιες πιστοποιήσεις που φέρει κάποιο υλικό, προυποθέτει τη γνώση σε βάθος των μηχανισμών δράσης των υλικών αυτών (που θεωρώ πως αναφορικά με το Thermoshield υπάρχει γενικά μια σύγχιση καθόσον συχνά συγκρίνεται με άλλες ανακλαστικές ή ψυχρές βαφές) ή οφείλεται στην προσπάθεια κάποιου προκειμένου να μειώσει το υλικό ή ακόμη να σνομπάρει μια εταιρεία που δεν του"γεμίζει" το μάτι, ή ίσως επειδή γνωρίζει κάποιο άλλο υλικό με καλύτερες ιδιότητες (δεν πιστεύει κανείς πως όπως σε όλα τα δομικά υλικά, έτσι και σε αυτού του τύπου τα στεγανωτικά υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα, οι οποίες φυσικά συναρτώνται με τις αντίστοιχες διαβαθμίσεις στο κόστος τους). Εκτός εάν γνωρίζει πως η εν λόγω εταιρεία διαδίδει και διαφημίζει ανύπαρκτες πιστοποιήσεις. (όσον αφορά τον όρο θερμομονωτικό χρώμα, είμαστε αντίθετοι και σε κανένα από τα έντυπα της VECHRO ο όρος αυτός δεν αναφέρεται αλλά ο όρος "ενεργειακό χρώμα" αφού το υλικό αυτό συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας με βάσει τους μηχανισμούς δράσης του που στην τεχνική του προδιαγραφή αναφέρονται).

 

 

Αγαπητέ terry εκτιμώντας το "επιστημονικό υπόβαθρο" που έχω διαπιστώσει πως έχεις με βάση τις αναρτήσεις σου που έχω διαβάσει με προσοχή, πιστεύω πως είσαι λίγο φάουλ, αφενός διότι θεωρώ πως χρησιμοποίησες εσφαλμένα ή εκ παραδρομής τον όρο αστείο, προκειμένου να υποβαθμίσεις τα εν λόγω υλικά για τους λόγους που εσύ γνωρίζεις (επαναλαμβάνω πως είναι διαφορετική η προσέγγιση "αστεία πιστοποίηση" από την εκτίμηση πως υπάρχουν και άλλα καλύτερα κατά την άποψή σου υλικά).

Είσαι όμως περισσότερο φάουλ και αυτό σαν συνάδελφο και συντοπίτη με θλίβει, λέγοντας πως "ακόμη και "ρατσιστικά" αν το θέλουμε δεν πιστεύεις πως μια Ελληνική εταιρεία έχει τις προδιαγραφές να παράξει αξιόλογα υλικά, εφάμιλλα ή ίσως και καλύτερα από αντίστοιχα ξένων εταιρειών. Στον κλάδο μου (χρώματα) έχω να σου υποδείξω αρκετά παραδείγματα υλικών. Όταν ακούς για καλά ελληνικά προϊόντα φρόντιζε τουλάχιστον να τα απορρίψεις για κάποιο σοβαρό (επιστημονικό ή μη λόγο). Να το κάνεις γιατί αν λειτουργούμε όλοι έτσι θα φύγουμε τρέχοντας και όσοι απομείναμε.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που έχω με τις Ελληνικές εταιρίες είναι οτι ακόμα και όταν έχουν καλά προϊόντα δεν ξέρουν να τα εκμεταλλεύονται, π.χ. πολύ φτωχό δελτίο τεχνικών προδιαγραφών. Το πρόβλημα γίνετε ακόμα περισσότερο όταν τα προϊόντα ανήκουν στην πάνω ζώνη κόστους. Αυτό δυσκολεύει κάθε μηχανικό να το προδιαγράψει. ΠΧ

 

απο το τεχνικό φυλλάδιο Smaltoplast Duraflex αναφέρετε

 

Δημιουργεί μια ανθεκτική προστατευτική μεμβράνη για όλες τις εξωτερικές επιφάνειες όπως μπετόν, σοβά, νέο ή παλαιό ασβεστοκονίαμα.

 

Αυτό δεν λέει σε κανένα τίποτα απο την στιγμή που υπάρχουν προδιαγραφές

 

ομοίως

 

Επιπλέον η θερμοκεραμική μεμβράνη που σχηματίζεται παρέχει ενισχυμένη προστασία από μύκητες και άλγη.

Link to comment
Share on other sites

abenetos

 

Εχω γραψει και παλιοτερα οτι ειμαστε μηχανικοι και οχι δημοσιογραφοι.

Οποτε μπορουμε να σχολιαζουμε οτι θελουμε.

Οταν πχ ακουω απο συναδελφο οτι το hyperdesmo ειναι το καλυτερο προιον της αγορας, θα αντιδρασω δεν μπορω.

 

Και γω μπορει να δουλευω στο σουβλατζικο της γειτονιας και να λεω οτι εχει το καλυτερο σουβλακι.

Ε και?

Δεν ειναι αντικειμενικο οτι δουλευεις στην εταιρεια την οποια υποστηριζεις.

 

Λες οτι εχει προδιαγραφες?

Μπορεις να μου στειλεις τις πιστοποιησεις? Στειλε πμ να σου δωσω mail

Το ΕΤΑG δεν μου λεει κατι.

 

Οπως εγραψε και ο Ροδοπουλος το κακο ειναι οτι οι Ελληνικες εταιρειες νομιζουν οτι ανακαλυψαν την Αμερικη επειδη πουλανε ενα υλίκο που αντιστοιχης τεχνολογιας μπορεις να βρεις καμια 40αρια ακομα.

 

 

Για να κλεισουμε, οπως θελει να προωθησει το υλικο του να μου στειλει μια παλετα δειγμα να κανω εγω την εφαρμογη.

Μετα θα τους πω την γνωμη μου και αν ειναι καλο, πιστεψε με οτι θα το προτιμησω.

 

Θες να σου δωσω ενα απλουστατο παραδειγμα??

Επισκευαστικο τοπικης παραγωγης 25κιλων κοστιζει περιπου 19Ε

Επισκευαστικο μεγαλης εταιρειες με ΕΝ1504, R3. CE κτλ εχει 22Ε

Πες μου ενα λογο για να προτιμησω το τοπικο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ότι αγοράζεις ελληνικό προιόν και ενισχύεις την Ελληνική οικονομία. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα επισκευαστικά ακόμα και ξένων εταιριών παράγονται στην Ελλάδα. Τα περισσότερα Ελληνικά επισκευαστικά αγοράζουν πρώτες ύλες απο το εξωτερικό.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αρκετοί δεν καταλαβαίνετε είναι πως ένα προϊόν όπως εν προκειμένω το στεγανωτικό μιας βιομηχανίας χρωμάτων απευθύνεται κυρίως στα χρωματοπωλεία και στον ιδιώτη και σαν στόχο δεν έχει να καλύψει όλο το φάσμα στον συγκεκριμένο τομέα, όπου κάποια πιο εξειδικευμένη εταιρεία μπορεί να διαθέτει πολύ περισσότερα προϊόντα και που πιθανότατα δεν μπορεί να καλύψει κάποιον μηχανικό όπως αρκετοί από εσάς που έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις.

Σαφώς και δεν πρόκειται για μια καινοτομία στον κλάδο το εν λόγω προϊόν, δεν ανέφερα κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά στις πιστοποιήσεις που διαθέτει κάποιο προϊόν, αυτό δεν αποδεικνύει την ανωτερότητά του απαραίτητα, απλά πιστοποιεί συγκεκριμένες ιδιότητες. Στο παράδειγμα που αναφέρθηκε για το επισκευαστικό, θα έμπαινα στον κόπο να δοκιμάσω αυτό της ελληνικής εταιρείας. Σαφώς και εγώ έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους μεγάλες πολυεθνικές, με την πληθώρα των πιστοποιήσεων που διαθέτουν.Σαφώς και δεν μπορούν οι περισσότερεςελληνικές εταιρείες να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως τα προϊόντα που διαθέτουν είναι κατώτερης ποιότητας.

Δεν είμαι κατά των πιστοποιημένων προϊόντων, το αντίθετο. Σας πληροφορώ όμως (έχει γίνει σχετική επισήμανση από τον κο Ροδόπουλο σε άλλο post) απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω τουλάχιστον για τον κλάδο μου πως θα γίνουν άμεσα απαιτητές περισσότερες πιστοποιήσεις για συγκεκριμένες ιδιότητες και σας διαβεβαιώ πως σκοπός δεν είναι η "τήρηση κανόνων στην αγορά", αλλά απλά η αποδυνάμωση μικροτέρων εταιρειών/"παικτών" που σαφώς και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το "παιχνίδι". Και δεν συζητώ για πρότυπα ή ΠΕΤΕΠ που συγγράφονται εδώ για να είμαστε εναρμονισμένοι ή απλά "γιατί είναι εύκολη η συγγραφή τους" . Στο τέλος κύριοι αυτός που θα μπει στη διαδικασία (ελληνική εταιρεία) θα πρέπει να ξεπουληθεί για να έχει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και τη δουλειά θα την παίρνει αυτός που έχει τον κολλητό (άντε και να χρησιμοποιήσει και κανα 5% από τα πιστοποιημένα προϊόντα).

Πάντα θα υπάρχουν βέβαια και οι καλοί μηχανικοί και τα σοβαρά ιδιωτικά έργα που προδιαγράφουν και απαιτούν αξιόπιστα και σαφώς πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά δεν νομίζω πως θα είναι αρκετοί για να συντηρήσουν μια εξασθενημένη από τα υψηλότερα κόστη και την σακατεμένη αγορά ελλ. εταιρεία.

Και πάλι οι απαιτητικοί και αναμφισβήτητα επιστημονικά καταρτισμένοι μηχανικοί/επιστήμονες θα ζητάτε καλύτερα πιστοποιητικά και τεχνικές προδιαγραφές και θα λέτε πως κοίτα η Sika τι φοβερές πιστοποιήσεις έχει, ενώ η ....... στην Ψαροκώσταινα δεν διαθέτει τίποτε για να πιστοποιήσει το υλικό της και να είναι σοβαρή απέναντι στον καταναλωτή.

Κλείνοντας γιατί μπορεί να γίνομαι κουραστικός και ίσως ενοχλητικός σε μερικούς, πιστεύω πως καλώς έχουμε απαιτήσεις, πως ψάχνουμε για καλύτερα και ει δυνατόν πιστοποιημένα προϊόντα, πως καλώς απαιτούμε σοβαρότερη και πιο έγκυρη ενημέρωση όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές από τις ελλ. εταιρείες, αλλά κάπου να σκεφτόμαστε και την κατάσταση στην οποία αυτές βρίσκονται, τις δυνατότητες για ανάπτυξη και βελτίωση που έχουν, το ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν να διαθέσουν για όλα αυτά και άλλα πολλά. Σας συγχαίρω για τις γνώσεις σας και την προσπάθειά σας να κάνετε σωστή δουλειά αλλά μη μειώνεται έτσι ελαφρά την προσπάθεια που κάποιοι σε αυτές τις ελλ. εταιρείες καταβάλουν με αυτά τα μέσα που διαθέτουν για να έχουν μια σοβαρή εικόνα στην αγορά.

Αγαπητέ terry

Πίστεψέ με δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω να αγοράσεις υλικά μας. Έχεις τις λύσεις σου, είσαι καλός. Όμως είσαι εντελώς εκτός αν πιστεύεις πως έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να κάνουμε τέτοια δωράκια (αν το εννοείς φυσικά!) για να πουλήσουμε.

Σαφώς και δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός και υποστηρίζω την εταιρεία στην οποία εργάζομαι. Όμως δεν έχω παρωπίδες και δεν μου λένε τι να λέω και τι να γράφω, εκφράζω τις απόψεις μου σε κάποια πλαίσια και είμαι επίσης μηχανικός και όχι δημοσιογράφος. Αν σε ενδιαφέρει οτιδήποτε σχετικό με πιστοποιήσεις απευθύνεσαι στην εταιρεία (πιθανόν να σε παραπέμψουν σε εμένα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μου πρότειναν λύση αντί για μονό ασφαλτόπανο (επιλογής μου) SBS -20 βαθμών 6κιλών κτλ, να βάλω 2πλό ασφαλτόπανο -5 βαθμών με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν ειναι μεγάλη η οικονομικη επιβάρυνση.

 

Εχει κάποιο λογική το άνωθεν;

 

 

Υ.Γ. οσο για τις πιστοποιήσεις που αναφέρεστε...Η ελληνική πιστοποίηση έρχεται μόνο οταν μυριστούν το χρήμα. Οπως με το "κελυφος". Αν πάρεις τα υλικά του "κελυφος" χωρίς την..."πιστοποίηση" κελυφος η τιμή πέφτει 3-4ε/τμ...

Ακουσον ακουσον...ακριβώς το ιδιο υλικό. Πιστοποιημένο και μη πιστοποιημένο.

 

Αν φυσικα δεν ετρεχε το εξ'οικονομώ, δε θα μιλούσαμε για αυτά.

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.