Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας (δώματος)


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

γνωρίζει κάποιοσ να μου πεί ποιος ελιναι ο οικονομικότερος τρόποσ μόνωσης ταράτσας? μπορώ δηλαδή να τοποθετήσω μόνο τσιμεντοκονία και κάποιο επαλοιφόμενο υλικό αντί για ασφαλτόπανο?

 

 

χάρης

Μπορείς να βάλεις μονωτικό ταρατσών της Berling που είναι ττο πιο καλό από όσα έχω δουλέψει. Βαρύ υλικό γι αυτό κάνει μόνο για κάθετες επιφάνειες αλλά τέλειο.

Το πρώτο χέρι πολύ αρύ (3/1) για να εισχωρήσει ακόμα και στην πιο μικρή ρωγμή και το δεύτερο χέρι πυχτό για να γίνει χοντρό λάστιχο. Αν θυμάμαι καλά εγώ το είχα βρει στο μπιπ επικοινώνησαν μαζίτους και μου έκαναν άλλη τιμή γιατί πήρα μεγάλη ποσότητα

 


Πρόσφατη εγγραφή με δύο μηνύματα και τα δύο αναφορά στην ίδια ιστοσελίδα δεν είναι τυχαίο.

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Edited by Didonis
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

α) Ποιο είιναι το ιξώδες του υλικού που περνάει και απο την πιο μικρή ρωγμή? β) πως το μέτρησες και λές περνάει και απο την πιο μικρή ρωγμή? γ) γιατί πρέπει να περνάει και απο την πιο μικτή ρωγμή, δ) γιατί υπάρχουν ρωγμές?

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω διαβάσει ολόκληρο το θέμα καθώς και αποσπάσματα συζητήσεων σε αυτόν αλλά και σε άλλους ιστοχώρους.

 

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συζήτηση με προσανατόλισε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

 

Γι' αυτό το λόγο έκανα εγγραφή και θέλω να θέσω με τη σειρά μου ορισμένα ερωτήματα για τη μόνωση της ταράτσας μου. Χρειάζεται να κάνω υδρομόνωση καθώς και θερμομόνωση. Στη συνέχεια ή παράλληλα είναι πιθανό, πολύ πιθανό να τοποθετηθεί isobox 20τ.μ. στην ταράτσα ή οποία θα χρησιμοποιείται σαν βεράντα, καρέκλες, τραπέζια κ.τ.λ.. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα έχω σκεφτεί τα εξής:

1.Αρχικά να χρησιμοποιήσω penetron για να ξεμπερδέψω με την υγρομόνωση ή κάποιο παρόμοιο υλικό αναζητώντας ανάμεσα στις εταιρίες penetron, basf, sika, mapei.

2. Nα τοποθετήσω το isobox.

3. Στην υπόλοιπη επιφάνεια να εφαρμόσω climacool της Kraft γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν κάνω θερμομόνωση απλά βελτιώνω την κατάσταση ή κάποιο αντίστοιχο ή κάτι άλλο (;;;; ;).

 

Ερωτήματα:

1. και βασικότερο. Πως τι βλέπετε συνολικά τη λύση;

2. Ο κ. Ροδόπουλος λέει "Τα συστήματα κρυσταλοποιησης χρειάζονται μια κατηγορία σκυροδέματος περίπου 20/25 και πάνω για να δουλέψουν σωστά. Δεν πρέπει να βρούμε ρωγμές μεγαλύτερες απο 0,15 χιλ κλπ." και "θα προσπαθούσα να περάσω κάποιο ένεμα στεγάνωσης με βαρυτική έκχυση".

Πως μπορω να τα διαπιστώσω αυτά;;; Το πρόβλημα που φαίνεται έχει ως εξής: Στα ταβάνια του σπιτιού υπάρχουν 2 λωρίδες 15εκ που δείχνουν υγρασία. Μάλιστα σε μεγάλης χρονικής διάρκειας βροχή έχουν στάξει σταγόνες, ελάχιστες μεν αλλά έχουν στάξει.

http://www.michanikos.gr/gallery/image/885-%CE%9A%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%B7/

 

http://www.michanikos.gr/gallery/image/886-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B91/

 

http://www.michanikos.gr/gallery/image/887-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B92/

 

http://www.michanikos.gr/gallery/image/888-%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B93/

 

Επίσης το προφίλ της ταράτσας μου είναι αυτό (από καροτιέρα)

http://www.michanikos.gr/gallery/image/889-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB/

 

και η επιφάνεια είναι αυτή

http://www.michanikos.gr/gallery/image/890-%CE%A4%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1/

 

Τέλος, πάνω στην επιφάνεια υπάρχουν ήδη μερεμέτια

http://www.michanikos.gr/gallery/image/891-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/

 

http://www.michanikos.gr/gallery/image/892-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%822/

 

και θα δημιουργηθούν και άλλα. Θα βγούν οι συγκεκριμένες βάσεις, ίσως κοπούν τα σίδερα στις παρακάτω φωτογραφίες κ.τ.λ..

http://www.michanikos.gr/gallery/image/893-%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/

Τι ειδική εργασία χρειάζεται να γίνει σε αυτά;

 

Τέλος, για το ζήτημα της θερμομόνωσης καμιά σκέψη;;;

 

Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις έβαλα με λινκ για να μη γίνει τεράστιο το ήδη τεράστιο κείμενο.

Edited by AgriChalkida
Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια έχεις διαμπερείς ρωγμές και απόπλυση τουλάχιστον της πάνω ζώνης. Η αντοχή σκυροδέματος της πλάκας μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση τσιμέντου. Η απόπλυση επάνω θα πρέπει να φύγει και να καθαριστεί για να βρούμε καλό CSH. Χωρίς αυτά κρυσταλοποίηση δεν γίνετε. Οταν καθαρίσεις την πλάκα και την βρέξεις θα βρείς τις ρωγμές (φουσκάλες!!!).  

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έτσι όπως το βλέπω, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα από την κατασκευή, πιθανά συγκόλησης μπετού πλάκας η οποία δεν ρίχτηκε μονοκόμματη. Αλλιώς πως δικαιολογούνται οι ολόισιες "ταινίες" υγρασίας 15εκ στα ταβάνια όπως ακριβώς φαίνονται στην κάτοψη αλλά και στις φωτογραφίες ταβάνι1+2+3.

 

Το θέμα είναι ποιά είναι η σωστή διαδικασία ώστε να μην έχω πρόβλημα καταρχήν υγρομόνωσης αλλά εάν είναι δυνατό και θερμομόνωσης με προϋπόθεση να είναι βατή μετά η ταράτσα.

 

 

Με λίγα λόγια έχεις διαμπερείς ρωγμές και απόπλυση τουλάχιστον της πάνω ζώνης. Η αντοχή σκυροδέματος της πλάκας μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση τσιμέντου. Η απόπλυση επάνω θα πρέπει να φύγει και να καθαριστεί για να βρούμε καλό CSH. Χωρίς αυτά κρυσταλοποίηση δεν γίνετε. Οταν καθαρίσεις την πλάκα και την βρέξεις θα βρείς τις ρωγμές (φουσκάλες!!!).  

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά καλό καθάρισμα, μετά βρέξιμο και όπου φουσκάλες=ρωγμές. Το καλό CSH πως το βρίσκουμε και πως το καταλαβαίνουμε;

Edited by AgriChalkida
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε πάντα για τριχοειδείς ρωγμές (φουσκάλες). Το καλό CSH εμπειρικά είναι ο ανοικτοχρωμος τσιμεντοπολτός. Με ένα μικτό ποτηροτρύπανο πάρε ενα καρωτάκι Φ20 και πρόσεξε οτι θα βρείς μια χρωματική αλλαγή κάτω απο φίλτρο polarising που αγοράζεις απο εαν φωτογραφείο για 5Ε. Μια άλλη λύση είναι να το βάλεις σε γλυκόλη με νερό (9 προς 1) και να το αφήσεις να στεγνώσει. Θα δεις αυτόματα οτι το "καλό" θα παραμείνει πιο ανοιχτόχρωμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

θα ήθελα την γνώμη σας και στην δικιά μου περίπτωση.......

 

δώμα παλιάς πολυκατοικίας ( 1973) όπου έχουν προβλήματα με την υγρασία ..στα ταβάνια στους τελευταίους ορόφους καθώς και μέσα στις ντουλάπες ακόμα και σε χαμηλότερους ορόφους...

 

κατά καιρούς έχουν κάνει διάφορες μονώσεις με πισσόχαρτα, επαλείψεις κτλ...το πρόβλημα επανεμφανίζεται σχετικά γρήγορα....η πρώτη εικόνα όσο αναφορά την ταράτσα είναι ότι έχει καλές ρύσεις αλλά ενδεχόμενες ρωγμές στα περιμετρικά στηθαία τα οποία είναι σε σχετικά κακή κατάσταση.......

 

σκέφτομαι ασφαλτόπανα σε δύο στρώσεις,γεωύφασμα και από πάνω θα έλεγα ελαφρόπετρα αντί χαλίκι λόγω βάρους αν και δεν ξέρω κατά πόσο κρατάει πολύ υγρασία η ελαφρόπετρα......??

 

θέλω το δώμα να είναι βατό αλλά και να προστατέψω και την υγρομόνωση από την απευθείας έκθεση στον ήλιο γιατί πιστεύω ότι έτσι θα έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής ...

 

κάποια άλλη πρόταση...????

Link to comment
Share on other sites

να ελέγξεις ιδιαίτερα τα στηθαία. μπορεί να κάνεις την καλύτερη δυνατή μόνωση αλλά να έχεις (ειδικά σε περίπτωση χιονόπτωσης) απορρόφηση υγρασίας από τα στηθαία (εσωτερικά και εξωτερικά)

επίσης να ελέγξεις τις κατακόρυφες επιφάνειες των φωταγωγών, μεσοτοιχιών κλπ.

επίσης.. να εξετάσεις (για τους χαμηλότερους ορόφους ειδικά) αν η υγρασία είναι εσωτερική ή εξωτερική. θερμογέφυρες μπορεί να προκαλούν συμπυκνώσεις οπότε μπορεί να μην έχεις θέμα (μόνο) υγρομόνωσης αλλά/και θερμομόνωσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.