Μετάβαση στο περιεχόμενο

Master στην Αρχιτεκτονική από Πολιτικό Μηχανικό.


ChristosP

Recommended Posts

Η απορία μου είναι η εξής: είναι εφικτό ένας απόφοιτος πολιτικός μηχανικός να γίνει δεκτός σε ένα πρόγραμμα Master σχετικό με την αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού? Γνωρίζει κανείς ανάλογες περιπτώσεις?

Επιπλέον, υπάρχουν Master στην Αρχιτεκτονική που να περιλαμβάνουν μαθήματα σύνθεσης?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να υπάρχει κανένα ξεχασμένο πανεπιστήμιο (Αλβανία, Βουλγαρία) που να το δέχεται για να μη χάσει τα χρήματα. Αλλά σε αξιοπρεπή σχολή της Ευρώπης δεν υπάρχει περίπτωση.

 

Υποτίθεται πως σύνθεση γνωρίζεις και άρα είναι Η προϋπόθεση για Μάστερ - είναι σαν να παίρνει γιατρός ειδικότητα χωρίς το...πτυχίο (βέβαια στο Ελλάντα έγινε με τη Νατάσσσσα LOL).

Link to comment
Share on other sites

Μα τι λες τώρα ρε ss_sk ?! Το μάστερ θα είναι λογικά κάποια ειδίκευση στην αρχιτεκτονική και ίσως σε βάλουνε να κάνεις και κάποια προπτυχιακά μαθήματα αν χρειάζεται. Εδώ και χρόνια τα διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα του Ε.Μ.Π. που απόφοιτοι από διάφορες σχολές κάνουν μάστερ σε άλλες σχολές δεν τα ξέρεις? Το θέμα είναι τι θα αφορά αυτό το μεταπτυχιακό. Εδώ η αρχιτεκτονική κάνει π.χ. αναστύλωση μνημίων και πολεοδομικό σχεδιασμό και δέχεται κόσμο από όλες τις σχολές. Στους πολιτικούς μηχανικούς που είχα κάνει είχαμε αρχιτέκτονα και τοπογράφο.

Link to comment
Share on other sites

@nik

 

Νομίζω πως η φράση κλειδί είναι η υπογραμμισμένη:

 

.... πρόγραμμα Master σχετικό με την αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού??

 

Προφανώς λοιπόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τα ελληνικά δεδομένα του Ε.Μ.Π. μόνο και να αναμένουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός αν δεν κατάλαβα τι θες να πεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα ακόμη και για το εξωτερικό. Κάνεις την αίτηση σου σε ότι μεταπτυχιακό θέλεις και περιμένεις να δεις αν θα σε πάρουνε. Δηλαδή οι μηχανικοί πως κάνουνε μάστερ στα οικονομικά ή στα νομικά στο εξωτερικό?

 

Το μάστερ είναι μία εξειδίκευση για συγκεκριμένα πράγματα. Στην αρχιτεκτονική π.χ. μπορεί να είναι βιοκλιματικός σχεδιασμός, αναστύλωση μνημίων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες δεν θα το ξέρουν καλά το αντικείμενο αλλιώς δεν έχει νόημα το μάστερ αν έχει διδαχθεί προπτυχιακά. Για αυτόν τον λόγο είναι μάστερ και όχι κανονικό πτυχίο. Είναι μία πρόσθετη γνώση και για αυτό μπορούνε να συμμετέχουν και απόφοιτοι από άλλες σχολές.

 

Σίγουρα αν δεν έχεις σπουδάσει το αντικείμενο και δεν έχεις τις βάσεις έχεις μεγάλο πρόλημα αλλά το να λέμε ότι μόνο στην Αλβανία θα βρεις μάστερ στην αρχιτεκτονική εάν είσαι πολιτικός μηχανικός είναι υπερβολή.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς να επισημάνω οτι είναι (εδώ τουλάχιστον) πολύ πιο εύκολο να σε δεχτούν σε διατμηματικό πρόγραμμα ενώ είσαι άλλης ειδικότητας πχ στο Δ.Π.Θ

http://www.civil.duth.gr//index.php?option=com_content&task=view&id=118&Itemid=78

το Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα"

με το Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων

σαφώς το πρώτο θα είναι πχ προσανατολισμένό στους πολιτικούς μηχανικούς και θα παίρνουν πολυ δύσκολα από άλλες ειδικότητες σε σχέση με το δεύτερο που είναι διατμηματικό

Link to comment
Share on other sites

Ο ZaXoYs το' πιασε!

 

Υπάρχουν μεταπτυχιακά και μεταπτυχιακά. Τα αμιγώς Αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος δεν απευθύνονται σε άλλες ειδικότητες. Απάντησα στην ερώτηση όπως την κατάλαβα (με βάση ό,τι γνωρίζω).

 

Αλβανία και Βουλγαρία τις χρησιμοποίησα ως παράδειγμα γιατί από γνωστούς (άλλης επαγγελματικής κατεύθυνσης που έφυγαν άρον-άρον για να μην τους μείνει η ''ρετσινιά'') ξέρω πως τα μισά πτυχία είναι επί πληρωμή. Δυστυχώς τελευταία έμαθα πως το φαινόμενο εντοπίζεται και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.