Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες ξανά ή ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων;


mAnJazZ

Recommended Posts

Γειά σας ! Λοιπόν είμαι αρκετά μπερδεμένος σχετικά με το τι θέλω να κάνω και χρειάζομαι την γνώμη σας .Το θέμα που θα θέσω έχει ξαναμπεί εδώ όμως είμαι ιδιαίτερη περίπτωση γι'αυτό κιόλας κάνω δημοσίευση .

 

Έχω περάσει στο τει του πειραιά στους πολιτικούς δομικών έργων φέτος.

 

Είμαι 21 ετών και έδωσα για πρώτη φορά.Οτι έδωσα σε αυτή την ηλικία έχει να κάνει το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και τα οικονομικά.Λόγω οτι ξεπεράστηκαν κάποια από αυτά(ειχα και μια μικρή οικονομική στίριξη-δουλέυοντας κιόλας) πήρα απόφαση πέρυσι να δώσω και μπήκα στο τει που

ανέφερα πιο πάνω.

 

Εμένα το μπέρδεμα μου είναι το εξής :

 

Το όνειρο μου είναι να γίνω πολ/μηχ το πολυτεχνείου .Ολη την μέρα αυτό σκέφτομαι!

 

Τι να κάνω να ξαναδώσω ή πάω στο τει;

 

Σαν ποιότητα σπουδών το τει τι προσφέρει ;

 

Αν μπω υπάρχουν εναλλακτικές ώστε να έχω ενα δυνατό χαρτί μηχανικού;

 

Αν ξαναδώσω δεν θα μπορώ να παω φροντ. λόγω οικονομικών!Οπότε υπάρχουν πιθανότητες να πιάσω πο/χνειο ;

 

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας και το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχήν αν πιστεύεις πως μπορείς να πιάσεις βάση Πολ. Μηχανικού να ξαναδώσεις. Τελεία κ Παύλα. Τώρα για πολυτεχνείο γενικότερα δεν είναι όλες οι ειδικότητες καλές. Θέλει ψάξιμο.

 

Τώρα για το τμήμα στο Πειραιά να ξέρεις είναι πολύ καλό και θέλει διάβασμα. Το πτυχίο αυτή τη στιγμή εκτός από ηθική ικανοποίηση δεν δίνει και πολλά πράγματα. αφού δεν έχεις ουσιαστικά επ. δικαιώματα και δουλεύεις με αυτά των υπομηχανικών του 60. Υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί επιτέλους αυτή η αδικία αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε και όχι σε πολιτισμένη χώρα οπότε...

 

Σκέψου και τη λύση του κολέγιου. Εκεί πας με ευρωπαϊκές προοπτικές του πτυχίου σου και ελληνικές μαγκιές δεν περνάνε.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ στάυρο αν δεις πιο πάνω αναφέρω οικονομικό πρόβλημα.Εδω για να δώσω πανελλήνιες σφίχτηκα αρκετά (φροντ κτλ) οπότε για κολλέγιο δεν νομίζω.Οσο για τει του πειραιά εχω ακούσει απο άλλους οτι είναι απο τα καλύτερα τει τις ελλάδας και άλλους οτι είναι μάπα....Για να δούμε τι θα πούνε και οι άλλοι!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου ελεγα να γραφτεις στο ΤΕΙ και να προσπαθησεις να διαβασεις ενα χρονο και να ξαναδωσεις για να μπεις εκει που πραγματικα θες.

Αν δεν μπεις και παλι στο πολυτεχνειο τοτε εχεις το ΤΕΙ και συνεχιζεις εκει.

Link to comment
Share on other sites

Και λέτε χωρίς φροντιστήριο ;Γιατί δεν εχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω φροντ. βέβαια εχω πολύ καλό υλικό για να διαβάσω.....και απο την άλλη σκέφτομαι μήπως με πήραν τα χρόνιας ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το φροντιστήριο μπορώ όμως στο θέμα του χρόνου να σου πω μην σκέφτεσι τα 1-2 χρόνια γιατί αυτό που θα διαλέξεις θα σε ακολουθεί σε όλη την μετέπειτα ζωή σου

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το φροντιστήριο μπορώ όμως στο θέμα του χρόνου να σου πω μην σκέφτεσι τα 1-2 χρόνια γιατί αυτό που θα διαλέξεις θα σε ακολουθεί σε όλη την μετέπειτα ζωή σου

 

Συμφωνω.... οσο για το φροντ..... αφου λες οτι δεν εχεις λεφτα τοτε θα πας με τα οπλα που διαθετεις στη μαχη...!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ....

- Είναι καλή η ιδέα που αναφέρθηκε από τον Koulosb. Αφού έχεις υλικό κάνε την προσπάθεια να ξαναδώσεις! Αν επιτρέπεται...είσαι μαθητής του "πόσο"; Και παράλληλα γράψου στο ΤΕΙ.

- Είτε ακολουθήσεις το παραπάνω κ δεν πετύχεις στο Πολυτεχνείο και πας στο ΤΕΙ, είτε απλά αποφασίσεις να ακολουθήσεις το ΤΕΙ...θα σου πω κάτι που σκέφτηκα. Μπορεί να ακουστεί λακαμία και να φάω μεγάλο κράξιμο, αλλά για μένα δεν είναι. ΛΟΙΠΟΝ:

 

Να πηγαίνεις και να παρακολουθείς τα μαθήματα του ΤΕΙ στο Πολυτεχνείο (περάστε κόσμε). Δηλ. Στατικές, Μηχανικές, Μπετά, Μεταλλικά, Αντισεισμικά κλπ. έτσι αποκτάς πολυπολλαπλάσιες γνώσεις από το ΤΕΙ και περνάς τα μαθήματα του ΤΕΙ ΑΕΡΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ. Από ότι ξέρω στο ΤΕΙ που είσαι σε τέτοιου είδους μαθήματα δεν πολυπαίζουν θέματα εξαμήνου κλπ. Σε όσα παίζουν θα είσαι σε θέση να τα κάνεις πολύ εύκολα.

 

Θα σε οδηγήσει σε ένα πολύ καλό βαθμό πτυχίου, με γνώσεις που οι συνάδελφοί σου δεν έχουν ΚΑΙ...πιθανότητα να περάσεις σε Πολυτεχνείο με βαθμό πτυχίου ή δίνεις κατατακτήριες. Aν περάσεις Πολυτεχνείο τα μαθήματα θα τα περάσεις πλέον εύκολα (αυτά που είχες παρακολουθήσει) και θα τελειώσεις σε dt.

 

Θα μου πεις: 2 φορές τα ίδια πράγματα; Δεν είναι έτσι αν το σκεφτείς. Εξάλλου όποιος περνάει με κατατακτήριες στην ουσία κάνει 2 σχολές.

 

Σου εύχομαι να πετύχεις αυτό που τόσο θες με όποιον δρόμο επιλέξεις!

 

edit: Επειδή ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται σε αυτό το ΤΕΙ, στα μαθήματα τουλάχιστον που αναφέρω (και άλλα πολλά) ΔΕΝ τίθεται θέμα "μα άλλα κάνουν στο ΤΕΙ κ άλλα στο Πολυτεχνείο".

Link to comment
Share on other sites

Μία άλλη λύση είναι να παρακολουθήσεις τα μαθήματα στο ΤΕΙ, να τελειώσεις κανονικά στα 4 χρόνια και να δώσεις κατατακτήριες για το Πολυτεχνείο. Θα εισαχθείς στο 2ο έτος και θα σου μένουν άλλα 3 (σύνολο 4 + 4 = 8 χρόνια). Βέβαια είναι λύση που θέλει πολύ διάβασμα, χρόνο κτλ, αλλά δεν χρειαστεί να ξαναπάς φροντιστήριο. Φυσικά με το πτυχίο σου από το ΤΕΙ θα μπορείς να δουλέψεις ως μηχανικός, οπότε θα καλύπτεις και κάπιοα έξοδα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.