Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πανελλήνιες ξανά ή ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων;


mAnJazZ

Recommended Posts

εργοδότη και να σε κρατήσει κιόλας)...πίστεψε με αυτό πλέον είναι πολύ καλύτερο από το να ξέρεις "λιγο απ'όλα"...αυτό το "συν" έχουν τα ΤΕΙ...κι επειδή μετράει τι "ξέρεις" και όχι τι "υπογράφεις"

 

Επίσης αστείο είναι να συζητάμε για "ποιότητα σπουδών" στο καφενείον "η ωραία Ελλάς"...εκτός αν αρχίσανε στο ΕΜΠ και κλείνουν τις πόρτες στο μάθημα και το κυλικείο σταμάτησε να σερβίρει φραπεδιές...σοβαρευτείτε ρεεε!

 

Όσους γνωρίζω που κάναν αυτό το πράγμα (απόφοιτοι ΤΕΙ σε πολυτεχνείο) είναι άνθρωποι που εξαπατήθηκαν απ'τις κυβερνήσεις σπουδάζοντας εν αγνοία τους σε ιδρύματα χωρίς Ε.Δ. και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έσχατη αυτή λύση για βιοποριστικούς λόγους...

 

Αγαπητέ Lifeguard

1) Γιατί "λίγο απ' όλα";

2) Τι πιστεύεις για την ποιότητα σπουδών στο "καφενείο"; Έχεις εμπειρία;;

3) Αποκλείεται κάποιος πέρα από βιοποριστικούς λόγους να πήγε στο Πολυτεχνείο για να πάρει επιπλέον γνώσεις...απλά γιατί του αρέσει το αντικείμενο;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1)Ε τότε "πολύ απ'όλα"...ικανοποιήθηκες;

2)Δεν υπάρχει λόγος ούτε έχω χρόνο να το αναλύσω...πάρε τις λίστες με την κατάταξη των ΑΕΙ παγκοσμίως και δες που είναι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας...

Αν θες την προσωπική μου και μόνο άποψη και μόνο που κλείνουν για ψίλου πήδημα μου αρκεί...ακόμη και οι οίκοι ανοχής έχουν ένα standard ωράριο νομίζω!

3)Φυσικά και μπορεί να πάνε για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους...έτσι σκέφτεται ο ένας στους 1000 όμως!;)

 

Εσύ ρε φίλε για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου πήγες ή για να μπορέσεις σε λίγα(ή πολλά) χρόνια να κάνεις αξιοπρεπώς τη δουλειά σου;Απάντησέ μου ειλικρινά...

 

Αυτά περί "εμπλούτισης" γνώσεων τα ακούω βερεσέ...αν θέλει κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών,παρακολουθεί κάποιο άλλο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διαφορετικής ειδικότητας ή πολύ απλά διαβάζει μόνος του κάνα βιβλίο της ειδικότητάς του!

 

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η έλλειψη Ε.Δ. και ειλικρινά ΔΕΝ καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί συντηρείτε ακόμα αυτό το παραμύθι;

 

Καλή σας μέρα!

Link to comment
Share on other sites

1)Ε τότε "πολύ απ'όλα"...ικανοποιήθηκες;

 

Εσύ ρε φίλε για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου πήγες ή για να μπορέσεις σε λίγα(ή πολλά) χρόνια να κάνεις αξιοπρεπώς τη δουλειά σου;Απάντησέ μου ειλικρινά...

 

Αυτά περί "εμπλούτισης" γνώσεων τα ακούω βερεσέ...αν θέλει κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών,παρακολουθεί κάποιο άλλο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διαφορετικής ειδικότητας ή πολύ απλά διαβάζει μόνος του κάνα βιβλίο της ειδικότητάς του!

 

1)........αν δεν ξέρεις ρώτα. Μην πετάς διάφορα....για να απαξιώσεις κάτι που δεν ξέρεις.

 

Ειλικρινά πήγα και για τα 2.

 

Το μεταπτυχιακό σου δίνει ειδικευμένες γνώσεις πάνω σε κάτι πολύ περιορισμένο. Γενικές γνώσεις που σου λείπουν δεν δίνει.

Και αν κάτσω να σκεφτώ μεταπτυχιακό μετά το Έργων Υποδομής που να μην αφορά Διαχείριση Εργοταξίου....στην Ελλάδα μόνο 1 υπάρχει. Του ΕΑΠ για αντισεισμικά που ΑΝ σε πάρουν δεν θα ξέρεις που παν τα 4 γιατί δεν έχεις καν τις βάσεις να το παρακολουθήσεις. Εδώ δεν μπορούν άλλοι κ άλλοι.

Το πρόγραμμα σπουδών άλλης ειδικότητας...το αφήνω ασχολίαστο...τι σχέση έχει με αυτά που λέμε; Δεν μιλάμε για ΤΟΣΟ γενικές γνώσεις.

Το απλά διαβάζει μόνος του κανά βιβλίο...σου δίνει ελάχιστα...από αυτά που εγώ εννοώ.

 

Και δεν είναι μόνο τα ΕΔ που αναφέρεις....είναι και οι μισθοί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καμμία -απολύτως- ανάγκη να χρησιμοποιούμε ακραίους χαρακτηρισμούς για να

στηλιτεύσουμε κάποιο κακώς -κατά την γνώμη μας- κείμενο.

Αντιθέτως, με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την βαρύτητα της παρατήρησής μας.

 

Δικαιολογία δεν υπάρχει, ακόμα και αν είναι ειρωνικό -κατά την κρίση μας- κάποιο προηγούμενο σχόλιο.

Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την αναφορά μηνύματος.

 

Διαχωρισμοί δεν υπάρχουν. Για όλα -ανεξαιρέτως- τα μέλη ισχύει ότι:

 

Η κοσμιότητα των σχολίων, ο σεβασμός προς τον συνομιλητή και η απαρέγκλιτη τήρηση των Κανόνων

Συμμετοχής, είναι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου.

 

Θεωρώ ότι μεταξύ μορφωμένων ανθρώπων, τα παραπάνω είναι αυτονόητα.

Εκτός αυτού, με την εγγραφή μας αποδεχτήκαμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην εύρυθμη λειτουργία του forum μας.

 

Η εκτροπή από την ευπρέπεια οδηγεί στην λήψη δυσάρεστων (αλλά και αναπόφευκτων) μέτρων,

όπως το κλείδωμα θεμάτων και η επιβολή ποινών.

 

────────────────────────────────────────────────────────

Κατόπιν σχετικού αιτήματος, το θέμα "ανοίγει".

Οι άκομψες εκφράσεις διεγράφησαν.

Εάν -στην συνέχεια- υπάρξουν απρεπή ή εκτός θέματος μηνύματα, θα διαγράφονται πάραυτα.

 

Η παρούσα συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί, αλλά με εντός θέματος δημοσιεύσεις και σχόλια.

Σε αντίθετη περίπτωση, η κατάληξη είναι ευκολονόητη.

 

Ας σεβαστούμε το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για την ουσία του θέματος

και όχι για άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Στο post #37 αναφέρω πως η άποψή μου είναι να ΜΗΝ τα παρακολουθήσει όλα...

 

Ειλικρινά διάβασες το τι έγραψα; ΜαnJaZZ όποιος είναι έξυπνος και εργατικός πάει μπροστά. Μην φοβάσαι τίποτα, κάνε τις σπουδές σου στο Τ.Ε.Ι και αν δείς οτι χρειάζεσαι κ' εχεις όρεξη για περισσότερα πάντα υπάρχει τρόπος.Όπως γράφεις και εσυ ''οταν υπάρχει λύση σε ενα πρόβλημα, τοτε δεν ειναι πρόβλημα''

 

Υ.Σ οτι χρειαστείς pm

Link to comment
Share on other sites

Manjazz είχα τους ίδιους ενδοιασμούς με εσένα. Στο πολυτεχνείο περνούσα, αλλά όχι στη Θεσ/νίκη. Και αυτό ήταν πρόβλημα για μένα, οπότε επέλεξα Τμήμα Δομικών Έργων.

Θα σου πω αυτο: Αν έχεις όρεξη, μηχανικός θα γίνεις και στο ΤΕΙ, και μάλιστα όχι μηχανικός "Β' κατηγορίας". Όμως θα πρέπει να διαβάζεις, και να μην επαναπάβεσαι με το να περνάς απλά τα μαθήματα. Κοίταξε να μαθαίνεις, και μη περιορίζεσαι στην ύλη της σχολής. Θα δεις ότι στα ΤΕΙ έχει καθηγητές διαμάντια, και αν ζητήσεις τη βοήθειά τους για να μάθεις το κάτι παραπάνω, θα την έχεις. Να ξέρεις όμως ότι θα συναντήσεις και πολλούς φοιτητές οι οποίοι ήρθαν γιατί απλά για εκεί έφταναν τα μόριά τους. Μη παρασυρθείς από αυτούς. Αυτοί μένουν στάσιμοι, και δε καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο.

Και μην το υποτιμάς το ΤΕΙ. Πάνε, αλλά διάβαζε σαν να είσαι στο πολυτεχνείο.

Αυτό κάνω κι εγώ. Επαγγελματικά δικαιώματα, κάποτε θα πάρουμε και πρέπει να πάρουμε. Το καλύτερο θα είναι κατά τη γνώμη μου να αποδίδονται και σε ΠΕ και σε ΤΕ μηχανικούς μέσω εξετάσεων κάθε 2-3 χρόνια και εμπειρίας. Αν είσαι τσακαλάκι πάνω στη δουλειά σου και την αγαπάς, θα δεις ότι θα σε προτιμούν, και θα σε πάρει κάποια εταιρία για τις γνώσεις, και όχι για την υπογραφή σου. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το να μην έχεις επαγγελματικά δικαιώματα είναι μικρό πράγμα... γιατί αν σαν μηχανικός ΠΕ πρέπει κάποιος να αποδεικνύει μία φορά ότι δεν είναι ελέφαντας, κάποιος άλλος σαν μηχανακός ΤΕ, θα πρέπει να το αποδείχνει δυό φορές, και ειδικά με την προπαγάνδα που έχει στηθεί για τα ΤΕΙ δυο και τρεις φορές. Αλλά όπως λέει και ο Πανούσης: "...μα δεν πειράζει πατριώτες (ΤΕΙτζήδες), είμαστε επτάψυχοι..."

Το ΠΑΝ : Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν θέλεις να πούμε περισσότερα και με λεπτομέριες, στείλε μου pm όποτε θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Αφού διάβασα τα περισσότερα από τα μηνυματά θα ήθελα να θέσω και εγώ την αποψή μου.

Καταρχάς το αν έχεις πιθανότητες να περάσεις στο πολυτεχνείο(δηλ. Πολιτικός Μηχανικός) αυτό το ξέρεις εσύ και μόνο. Και εγώ την πρώτη φορά πέρασα δομικός στον Πειραιά, αλλά ήξερα ότι ήμουν παιδί των ΑΕΙ και έτσι ξαναέδωσα χωρίς να το σκεφτώ.

Το οικονομικό σου πρόβλημα ακούγεται αρκετά σημαντικό, οπότε για μένα είναι άδικο να μπείς εσύ ανάμεσα στην διαμάχη των ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Επίσης αν είχες αποφασίσει να γίνεις επιστήμονας θα το ήξερες ήδη και προφανώς δεν θα έθετες το ερώτημα.

Ένα πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού θα σου προσφέρει πολλές γνώσεις και ευκαιρίες για αρκετά κερδοφόρες δουλειές και θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αν όμως πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα σου να βγείς στη αγορά εργασίας και να αντιμετωπίσεις τα οικονομικά σου προβλήματα το πτυχίο του δομικού με το οποίο θα εργαστείς επίσης σαν μηχανικός, με την δική σου όρεξη και διάθεση θα σου προσφέρει πολλά. Για μένα ένας πετυχημένος δομικός ισούται με έναν μέτριο πολιτικό μηχανικό.

Θα ήταν άσχημο να μπλεχτείς σε ένα κυνήγητο του πτυχίου από Πολυτεχνική σχόλη(δις Πανελλήνιες, κατατακτήριες,μεταπτυχιακά κ.τ.λ) και να χάσεις την ουσία.

Link to comment
Share on other sites

Βασιλική σωστά όσα λες με εξαίρεση αυτό το "ένας πετυχημένος δομικός ισούται με έναν μέτριο πολιτικό μηχανικό". Είναι τελείως λάθος.

 

Η επιτυχία και η μετριότητα είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται από 1002 άλλες συνθηκες πχ εργάζεται Αθήνα ή επαρχεία; Δεν υπάρχει λοιπόν ένα τσουβάλι να τους πετας όλους μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.