Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες ξανά ή ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων;


mAnJazZ

Recommended Posts

Ίσως δεν το έθεσα σωστά!

Όταν ένας Δομικός αναζητάει δουλειά σε μια εταιρεία δεν απέχει αισθητά ο μισθός του από αυτόν ενός Πολιτικού Μηχανικού. Για μένα αυτός ο Δομικός μπορεί να θεωρηθεί ότι βρήκε μια επιτυχημένη δουλεία. Επειδή δεν πάει πολύς καιρός που βγήκα στην αγορά εργασίας και παρακολουθούσα αγγελίες για την Αθήνα έχω στο μυαλό μου άπειρες αγγελίες τύπου "Ζητείται μηχανικός ΤΕΙ ή ΑΕΙ....".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κατα την γνώμη μου απο εταιρείες πιο ευκολα βρίσκει δουλεια κάποιος απο ΤΕΙ.Για ιδιωτικες μελέτες εξαρτάτε αλλοι προτιμουν ΑΕΙ αλλοι ΤΕΙ

Η απάντηση στο ερωτημα που έχει τεθει ειναι απλη:παρακολουθεις το ΤΕΙ κανονικα και δίνεις παλι για ΑΕΙ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Manjazz είχα τους ίδιους ενδοιασμούς με εσένα. Στο πολυτεχνείο περνούσα, αλλά όχι στη Θεσ/νίκη. Και αυτό ήταν πρόβλημα για μένα, οπότε επέλεξα Τμήμα Δομικών Έργων.

Θα σου πω αυτο: Αν έχεις όρεξη, μηχανικός θα γίνεις και στο ΤΕΙ, και μάλιστα όχι μηχανικός "Β' κατηγορίας". Όμως θα πρέπει να διαβάζεις, και να μην επαναπάβεσαι με το να περνάς απλά τα μαθήματα. Κοίταξε να μαθαίνεις, και μη περιορίζεσαι στην ύλη της σχολής. Θα δεις ότι στα ΤΕΙ έχει καθηγητές διαμάντια, και αν ζητήσεις τη βοήθειά τους για να μάθεις το κάτι παραπάνω, θα την έχεις. Να ξέρεις όμως ότι θα συναντήσεις και πολλούς φοιτητές οι οποίοι ήρθαν γιατί απλά για εκεί έφταναν τα μόριά τους. Μη παρασυρθείς από αυτούς. Αυτοί μένουν στάσιμοι, και δε καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο.

Και μην το υποτιμάς το ΤΕΙ. Πάνε, αλλά διάβαζε σαν να είσαι στο πολυτεχνείο.

Αυτό κάνω κι εγώ. Επαγγελματικά δικαιώματα, κάποτε θα πάρουμε και πρέπει να πάρουμε. Το καλύτερο θα είναι κατά τη γνώμη μου να αποδίδονται και σε ΠΕ και σε ΤΕ μηχανικούς μέσω εξετάσεων κάθε 2-3 χρόνια και εμπειρίας. Αν είσαι τσακαλάκι πάνω στη δουλειά σου και την αγαπάς, θα δεις ότι θα σε προτιμούν, και θα σε πάρει κάποια εταιρία για τις γνώσεις, και όχι για την υπογραφή σου. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το να μην έχεις επαγγελματικά δικαιώματα είναι μικρό πράγμα... γιατί αν σαν μηχανικός ΠΕ πρέπει κάποιος να αποδεικνύει μία φορά ότι δεν είναι ελέφαντας, κάποιος άλλος σαν μηχανακός ΤΕ, θα πρέπει να το αποδείχνει δυό φορές, και ειδικά με την προπαγάνδα που έχει στηθεί για τα ΤΕΙ δυο και τρεις φορές. Αλλά όπως λέει και ο Πανούσης: "...μα δεν πειράζει πατριώτες (ΤΕΙτζήδες), είμαστε επτάψυχοι..."

Το ΠΑΝ : Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν θέλεις να πούμε περισσότερα και με λεπτομέριες, στείλε μου pm όποτε θέλεις.

 

πολυ σωστα!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα σε όλους. Είμαι φοιτητής τμήματος πολιτικών δομικών έργων του ΤΕΙ Πειραιά. Πέρασα δίνοντας δεύτερη φορά πανελλήνιες, από επάλ, ομάδα Α. Την πρώτη φορά είχα δώσει ομάδα Β για μουσικολογία.. Φαίνεται, όσο περνάει ο καιρός τόσο προσγειώνομαι στην πραγματικότητα. Αυτό που θέλω είναι να σας πω τις σκέψεις μου.. Η εισαγωγή μου στο ΤΕΙ το 2011 ήταν μια συντριπτική επιτυχία. Πέρασα 2ος. Το είχα πάρει απόφαση, οτι ΠΡΕΠΕΙ να περάσω. Ως σπουδαστής όμως συνειδητοποιώ ότι η σχολή είναι πολύ στο περιθώριο. Γενικά, διάλεξα το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού στην αρχή κυρίως για να ικανοποιήσω τους γονείς μου, οι οποίοι έχουν θυσιάσει πολλά για μένα, αργότερα όμως έγινε το όνειρό μου! Σιγά σιγά παράτησα κάθε άλλη ασχολία, και επικεντρώθηκα στη σπουδή μου. Όμως συνεχώς ένιωθα ανικανοποίητος. Οι περιορισμοί στα επαγγελματικά δικαιώματα, η μη εγγραφή στο τεχνικό επιμελητήριο.. Λατρεύω την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού. Σιχάθηκα όμως το ΤΕΙ. Αποφάσισα λοιπόν, τελειώνοντας το Β εξάμηνο, να δώσω μια ευκαιρία στον εαυτό μου, έστω τελευταία, να μελετήσω απεριόριστα για έναν ολόκληρο χρόνο, κάνοντας μια προσωρινή διακοπή σπουδών από το ΤΕΙ διάρκειας ενός έτους, και να δώσω ξανά πανελλήνιες για ΑΕΙ, το 2013. Νομίζω είναι οι τελευταίες πανελλήνιες. Θέλω να το κάνω πάρα πολύ, για μένα, για τους γονείς μου, για το μέλλον μου!!! Θέλω να περάσω, να πετύχω, και ακόμη κι αν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες ή αν μοιάζει με αυτοκτονικό ρίσκο, θέλω να το πάρω! Θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας. Καλή τύχη σε όλους!!

Link to comment
Share on other sites

Kάντο , αφού δεν έχεις τίποτα να χάσεις . Αν δεν περάσεις και γνωρίζεις κάποια ξένη γλώσσα , κοίταξε και το εξωτερικό . Αλλωστε το κόστος έξω δεν διαφέρει από το κόστος της Ελληνικής επαρχίας . Εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα .

 

Γενικά μην πιέζεσαι πολύ από τον χρόνο , αφού 1-2 χρόνια ψάξιμο δεν έχουν σημασία . Αν οι γονείς σου ζορίζονται οικονομικά , κάνε ότι έκανε και η γενιά μου . Δουλειά τα καλοκαίρια γιά να βγάζεις τα έξοδα του χειμώνα .

Link to comment
Share on other sites

Εμπαινε νταιλικι παιχτη. Αν και δεν ξερω ποσο θα ανταμειψει το μηχανιλικι τις προσπαθειες σου αλλα αφου το θες πολυ μην μασας. Καλη σου ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.