Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συντελεστής δόμησης Γ.Ο.Κ. '73


karvasaras

Recommended Posts

Στο συγκεκριμένο, μάλιστα, που έχω υπόψιν, το αναφέρει ως "ημιισόγειο". Είναι σε επικλινές έδαφος, με τα πίσω χωμένα (Αποθήκες) και τα μπροστά έξω (Διαμερίσματα). Θεωρώ ότι οι Αποθήκες αυτές είναι εκτός ΣΔ και τα Διαμερίσματα εντό ΣΔ. Σε αυτό καταλήγω...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, αυτό ισχύει. Προσωπικά τραβάω μια ευθεία στο σημείο του περιγράμματος που παύει να είναι υπόγειο και χωρίζω την κάτοψη έτσι. Κάποιες ΥΔΟΜ δεν το βλέπουν έτσι, αλλά να κάθεσαι να αλλάζεις ΔΚ αν κουνήσεις ένα εσωτερικό τοίχο ή αν ανοίξεις μια πόρτα, είναι τραγικό. Επίσης το αν κάποιος χώρος είναι υπόγειο δεν ελέγχει αν έχει τοίχους και στις τέσσερις πλευρές, παρά μόνο το ύψος του ταβανιού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπέρα

Α)οι χώροι μεσα σε κύκλο (με Χιαστη γραμμές) στην ακόλουθη εικόνα τι ειναι  (από άδεια το '82 κατά ΓΟΚ73 προφανώς) ;

Β) Ο εξώστης στην κάτω δεξιά γωνία (σήμερα θα θεωρούνταν ημιυπαίθριος αλλά τότε δεν υφίσταντε οι Η/Χ ως έννοια , και οι εξώστες στο σύνολό τους ΔΕΝ μετρούσαν στην δόμηση (όχι με πλάτος ανω κάποιου ορίου τουλάχιστον). όμως στο διάγραμμα δόμησης τον συγκεκριμένο τον περιλαμβάνει (μονο τον κάτω δεξιά εξώστη με οριζόντια διαγράμμιση ΟΧΙ αυτόν του άνω μέρους) υπήρχε κάποιος λόγος;image.thumb.png.12b513986b20f938248a091bc221d6e2.png

edit (προσθέτω το ΔΚ)

image.thumb.png.1435a10d46a386fb0de9b636322cc9d7.png

Edited by MHD
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είναι το κενό που αφήναν για λόγους ασφαλείας σχετικά με τους εξώστες της όμορης οικοδομής....

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Για λόγους πληρότητας σε όσους διαβάσουν το νήμα αυτό και τις ερώτησεις που έθεσα ως Α) κ Β) στο προηγούμενό μου σχόλιο (και απαντώντας μάλλον στον ευατό μου)

Α) οπως πολύ σωστά ανέφερε ο Ακης πρίν : ΓΟΚ 73 Αρθ 84 §1 ε) Οι ανοικτοί εξώσται πρέπει να αφίστανται τουλάχιστον 1μέτρου από των πλαγίων ορίων του οικοπέδου.

Β)Ο ΓΟΚ 73 στο άρθ 15 §6 αναφέρει: 6. : Πάντα τα δι' οιονδήποτε λόγον αφιέμενα προαιρετικώς ακάλυπτα τμήματα του οικοπέδου εντός του σώματος του κτιρίου θεωρούνται ως κεκαλυμμέναι επιφάνειαι εκάστου των ορόφων του κτιρίου και περιλαμβάνονται εις τον συντελεστήν δομήσεως αυτού. (Αν και αυτό παραπέμπει εμένα περισσότερο πχ στους "φωταγωγους κλιμακοστασίου " στον πυρήνα του κτιρίου)

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει κατασκευασμένο και δεν ξέρω σε τι χρησίμευε. Ίσως για αρχιτ. λόγους. Το κενό περικλείεται από "δοκαράκι" πλάτους ίσο με το πλάτος του (χαμηλού) στηθαίου και ύψους όσο το ύψος της όψης του στηθαίου, χωρίς όμως κιγκλίδωμα. Για το λόγο αυτό, ο εξώστης κάτω δεξιά ΔΕΝ είναι η/υ χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι άλλοι , το κενό είναι το 1 μ που απέχουν υποχρεωτικά οι εξώστες . Για αισθητικούς λόγους μπορούσε να συνεχίσει το στηθαίο με δοκάρι και να υπάρχει η τρύπα που φαίνεται .

Αντίθετα το κάτω δεξιά ήταν στην πρόσοψη και εκεί ότι υπήρχε σε απόσταση 4 μ,. από την ΟΓ στο συνεχές μέτραγε στην κάλυψη και αν ήταν στεγασμένο στην δόμηση .

Απλά τότε είχαν περίσσευμα ΣΔ και έτσι είχαν και τις βεράντες .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΓΟΚ 73 - Φωταγωγοί.

Γνωρίζει κάνεις αν τότε ο φωταγωγός μετρούσε στην δόμηση/κάλυψη;

Καλούμαι να δώσω βεβαίωση νομιμότητας και το διαμέρισμα στο συμβόλαιο αγοράς το αναγράφεται με επιφάνεια 100 τμ

Στην πραγματικότητα είναι 93τμ και 7τμ ο φωταγωγός.

1. Μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας παρόλο που τα τετραγωνικά είναι λιγότερα;

2. Με το φωταγωγό τι κάνω;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

υπαρχει κατοψη?

Υπαρχει περιγραφη του διαμερισματος?

Με τι συνορευει?

εδιτ

μηπως  η διαφορα οφειλεται στα    μικτα και καθαρα τμ?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Στον ΓΟΚ 73, προβλέπονταν βοηθητικά/ειδικά κτίρια , Γνωρίζει κανείς από τους παλιούς, αν για αυτά κατατίθενται και σχέδια για την έκδοση ΟΑ;

Εχω αντίγραφο ΟΑ από τον φάκελο ιδιοκτήτη (Σφραγισμένο κλπ με μελέτες θερμομόνωσης στατικά τοπογραφικά Δ.Κ κλπ) αλλά μολονότι στο Διαγρ.Κάλυψης καταδεικνύεται η θέση του ειδικού κτιρίου και στο δισέλιδο της άδειας περιγράφεται με στοιχεία (επιφάνεια, όροφοι, ύψος)  ΔΕΝ εμπεριέχονται σχέδια.

έχω την οικοδομή για έλεγχο 4495 κ έκδοση βεβαίωσης, και υπάρχει βοηθ. κτίριο (γκαράζ σήμερα, κ λεβητοστάσιο) αλλά σε άλλη θέση απο το προβλεπόμενο στο Δ. Κάλ. και αναρωτιέμαι αν είναι αυθαιρεσία με ΥΔΥΚ ή απλά μετατόπιση περιγράμματος σε σύννομη θέση . Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.