Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση χρήσης γης


pavlits

Recommended Posts

Εαν η πολεοδομικη μελετη το χαρκτηριζει γηπεδο μπασκετ σημαινει οτι για να αλλαξει χρηση πρεπει να απαλλοτριωθει υπερ Δημου. Το οποιο σημαινει οτι για να συντελεστει η απαλλοτριωση πρεπει να καταβληθει και το "προσωρινο" τιμημα. Μεχρι να γινουν ολα αυτα το κτιριο εξακολουθει και εχει την χρηση που ειχε. Οσον δε αφορα στο τι λεει η καθε πολεοδομια, αυο που λεει εχει υποχρεωσει να το απαντηση εγγραφως και με αναφορα στην συγκεκριμμενη διαταξη στην οποια βασιζει την θεση της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα.

Για να πάρω βεβαίωση χρήσης γης πρέπει να έχει προηγηθεί η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στο ακίνητο;

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα συνάδελφοι, σε αίτηση που έκανα για χρήση γης για την εγκατάσταση μονάδας Logistic η πολεοδομία μου απάντησε ως εξής:

το οικόπεδο βρίσκεται σε "περιοχή ανάπτυξης αγροτικών δραστηριοτητων". στην περιοχή αυτή μεταξύ άλλων επιτρέπεται οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης  του άρθρου 4 Π.Δ. 24-5-85(ΦΕΚ 270Δ/31-5-85)και τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης του άρθρου 1 Π.Δ. 24-5-85(ΦΕΚ 270Δ/31-5-85)..

το κέντρο αποθήκευσης και διανομής θα είναι χαμηλης όχλησης.. επομένως το θεώρησα οτι μου επιτρέπεται να προχωρήσω ..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σε τριωροφη οικοδομη  -εντος σχεδιου πολεως -οπου στο ισογειο  υπαρχει δυαρι διαμερισμα  προκειται να πωληθει.Ο αγοραστης θελει να το κανει χωρο σταθμευσης -γκαραζ .Απαιτειται  βεβαιωση χρησεων γης πριν γινει η αγοραπωλησια  για να καλυφθει  ο αγοραστης ?Η μπορουμε να υποθεσουμε (ευλογα ) οτι αφου σε ολη την πολη επιτρεπεται η κατασκευη χωρων σταθμευσης -γκαραζ  θα επιτραπει και σε μας ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γεια σας, σε περιοχή εκτός ΓΠΣ και εκτός ΣΧΟΟΑΠ και εκτός οικισμου, τι βεβαίωση χρήσεων γης θα βγει από την Υδομ; Έκανε γεωτεχνικός άδεια πρόχειρης σταβλικης εγκατάστασης α κατηγορίας, και για να προχωρήσει το πρόγραμμα βελτίωσης, απαιτείται βεβαίωση χρήσεων γης. 

Link to comment
Share on other sites

τι "αδεια" εκανε για "προχειρη";;;

Δες τον ν. 4056/12

και εδω

 

 

Νόμος 4859/2021 Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

 

Νόμος 4859/2021ΦΕΚ Τεύχος A’ 228/27.11.2021
Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, aquar said:

Έκανε γεωτεχνικός άδεια πρόχειρης σταβλικης εγκατάστασης α κατηγορίας, και για να προχωρήσει το πρόγραμμα βελτίωσης, απαιτείται βεβαίωση χρήσεων γης. 

Τι εννοείς "γεωτεχνικός";

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ, γεωπόνο. Μου τηλεφωνούν πανικόβλητοί, ιδιοκτήτης και γεωπόνος ότι θα χάσουν το πρόγραμμα αν δεν πάρω από την πολεοδομία βεβαίωση χρήσεων γης. Τώρα, τι να πω, θα πάω να καταθέσω ένα αίτημα και ότι θέλουν ας απαντήσουν από την ΥΔΟΜ. Άμα ντε και καλά πρέπει να μπει συνημμένο από πολεοδομία τι να κάνουμε; Απλά να το βεβαιώσω για εμένα πιο πολύ, οτι άμα δεν υπάρχει κάποιο χωροταξικό σχέδιο, επιτρέπονται όσα ορίζει το π.δ. για τις εκτός σχεδίου περιοχές, όλα. Τώρα, αν η σταβλική εγκατάσταση έχει ειδικούς όρους αποστάσεων από οδούς και οικισμούς, δεν έχει να κάνει με τις χρήσεις γης, σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα,

σε γήπεδο εκτός σχεδίου βγήκε άδεια περί το 2005 και ανεγέρθηκε κτίσμα. Σήμερα το γήπεδο εξακολουθεί να είναι εκτός σχεδίου, αλλά εντός ΓΠΣ και έχω στη διάθεση μου μια απάντηση της αρμόδιας Πολεοδομίας πριν λίγα χρόνια που λέει ότι το γήπεδο βρίσκεται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως 'Περιαστική Ζώνη Ελέγχου Δόμησης' στην οποία οι επιτρεπόμενες χρήσεις είναι:

1. Κατοικία

2. Κοινωφελείς - Κοινόχρηστες χρήσεις

Γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι 'κοινωφελείς χρήσεις'? 

Διαβάζω στο ΠΔ 59/2018 (ΦΕΚ 114Α/2018) στο Άρθρο 6 ότι:

Άρθρο 6
Κοινωφελείς Λειτουργίες
Στις περιοχές της κατηγορίας αυτής επιτρέπονται μόνο:
(2) Κοινωνική πρόνοια.
(3) Εκπαίδευση.
(4) Αθλητικές εγκαταστάσεις

...

Είναι όντως αυτές? ενδιαφέρομαι για κτίριο κοινωνικής πρόνοιας

Θα καταθέσω αυτονόητα αίτηση στην αρμόδια Πολεοδομία, αλλά είπα αρχικά να κάνω και το ερώτημα εδώ

ευχαριστώ

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.