Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραχώρηση δρόμου


Recommended Posts

σε ενα οικοπεδο 10 στρεμματων εντος στασιμου οικισμου με προσωπο σε δρομο, θελω να κανω κατατμηση σε τρια κομματια. το προσωπο στο δρομο ειναι μικρο κ το σχημα που βγαινει ειναι μακροστενο. μπορω να παραχωρησω ενα τμημα στο δημο ως δρομο- κοινοχρηστο χωρο και εν συνεχεια να το κατατμησω σε τρια οικοπεδα?

 

ισχυει η παραχωρηση δρομου? γιατι καποιος μου ειχε πει οτι εχει καταργηθει. αν ναι υπαρχει καποιος νομος που να μπορω να δω τι ισχυει?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορείς.είχα αντίστοιχη περίπτωση καί από την πολεοδομία μού απάντησαν όχι.

διότι θεωρείται ότι πολεοδομείς.

Link to comment
Share on other sites

@ΙΟΥΛΙΑ

Επί πλέον των απαντήσεων που δόθηκαν, σου προτείνω να διαβάσεις λίγο τη νομοθεσία που ισχύει για τις κατατμήσεις. Στην Κωδικοποίηση της Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας υπάρχει ξεχωριστό Κεφάλαιο με τίτλο "Αυθαίρετη δόμηση-Απαγόρευση κατάτμησης γης" και ειδικότερα το άρθρο 411 τιτλοφορείται "Απαγόρευση δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων".

 

Η ΚΒΠΝ αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους μηχανικούς, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το 1999 και δεν έχει επικαιροποιηθεί από τότε.

Link to comment
Share on other sites

συναδέλφισσα ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

αξίζει να διαβάσεις τις απόψεις-κριτική επι του θέματος "θέση σε κοινή χρήση εδαφικής λωρίδας και τα προβλήματα δόμησης εκ της 1828/2008 απόφασης ΣτΕ"

απο το βιβλίο του κ Ιωάννη Κωτούλα " το δίκαιο της κατάτμησης των γεωτεμαχίων "

Β επικαιροποιημένη έκδοση (σελ 153-157) και θα καταλάβεις ότι η επαναφορά της δυνατότητας παραχώρησης σε κοινή χρήση είναι ζήτημα χρόνου

η άποψη και οι παραπομπές του συναδέλφου MAKAP είναι απολύτως σωστές, οι διαδικασίες όμως πολεοδόμησης έχουν αργήσει σε όλη την χώρα πάρα-πάρα πολύ.

Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν την 'αφύπνιση' της πολιτείας που γύρω απο τέτοια θέματα το έχει ρίξει στην ενόραση και στον διαλογισμό

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.