Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαχωρισμός αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου


tommy_vtec

Recommended Posts

γεια σε ολους.εχω ενα προβλημα ο μπαμπας μου μαζι με τον αδεφο του κληρονομησαν ενα χωραφι.ο μπαμπας μου εχει καποια στρεμματα απο αυτο.το χωραφι ειναι σε χωριο κ καλλιεργητε με σιταρι.επειδη εμεις ειμαστε μεσα στην πολη το εχει ο θειος μου κ το δουλευει.δεν εχουμε σκοπο να χτισουμε ποτε.αλλα θελουμε να πουλησουμε το μεριδιο μας αλλα οχι στον θειο.το χωραφι δεν ειναι χωρισμενο.πως πρεπει να κινηθουμε?τι γινετε σε αυτην την περιπτωση?

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά (πρέπει να γίνεις ποιο σαφής) το ακίνητο είναι εκτός ορίων οικισμών και εκτός σχεδίου και το έχει ο πατέρας σου με τον θείο σου εξ αδιαιρέτου μετά από αποδοχή κληρονομιάς.Σε αυτή την περίπτωση ο πατέρας σου μπορεί να πουλήσει το εξ αδιαιρέτου ποσοστό του όποτε θέλει και σε όποιον θέλει, με ένα πωλητήριο συμβόλαιο. Εναλλακτικά άν το ακίνητο έχει το διπλάσιο εμβαδόν της αρτιότητας που ισχύει στην περιοχή, ίσος μπορείτε να κάνετε κατάτμηση σε δύο ακίνητα, αλλά εδώ πρέπει να συμβουλευτείτε έναν Τοπογράφο με την αποδοχή κληρονομιάς και το τοπογραφικό της (άν συνοδεύεται) ανα χείρας.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου μπορεί να γίνει συμβολαογραφική πράξη διανομής ώστε ο κάθε αδελφός να πάρει το τμήμα του αγροτεμαχίου που του αναλογεί, ακόμα και αν τα τμήματα που θα προκύψουν είναι μη άρτια και μη οικδομήσιμα. Εκτός εάν ο ένας αδελφός επιθυμεί να οικδομήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.