Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα γηπέδου


Recommended Posts

Ο λόγος που ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση είναι μήπως μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα πρότυπο σχετικά με τους όρους και περιορισμούς δόμησης (αρτιότητα, κτλ) στα εκτός σχεδίου για την Αττική το οποίο να βάζουμε στα τοπογραφικά μας. Έχω δει "τα πάντα όλα" που λένε να αναγράφονται σε τοπογραφικά σχετικά με τους όρους στα εκτός σχεδίου της Αττικής.

Σε τελευταία επίσκεψη στην Πολεοδομία Καπανδριτίου σχετικά με αυθαίρετα μου είπαν ότι το ένα είναι σε περιοχή με 707Δ/79 και το άλλο σε περιοχή με 270Δ/79. Ναι οκ χαίρω πολύ (αφήστε που και για αυτό έχω τις αμφιβολίες μου γιατί εγώ άλλα βλέπω στα διαγράμματα των ΦΕΚ όσο αυτά διακρίνονται)! Και εγώ τι να γράψω στους όρους? Να κάνω αίτηση για να μου τους δώσουν εγγράφως??? Σιγά μην ασχοληθούν!!! Μόλις ανέφερα δε τα περί ΖΟΕ Αττικής με κοιτάγανε σαν U.F.O και η απάντηση ήταν "Εσείς θα αλλάξετε όλη την νομοθεσία στην Ανατολική Αττική!?!?!"

Γι αυτό λέω μήπως εμπειρότεροι κατά πολύ από εμένα συνάδελφοι κάνουν τον κόπο να επέμβουν στο #35# και να το φτιάξουν όπως θεωρούν σωστό ώστε μετά από διεξοδική συζήτηση να καταλήξουμε σε ένα πρότυπο χρήσιμο για ΟΛΟΥΣ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

εγώ εχω την απορία που εκφράστηκε και πιο πριν. Σε όσες περιοχές διέπονται από το 707Δ επιτρέπεται μόνο κτηνοτροφικά κλπ??

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έχοντας οικόπεδο 6.700 τ.μ. και πρόσωπο > 25μ. που στο συμβόλαιο φαίνεται ότι προϋπήρχε του έτους 1986 (μπορεί να υπήρχε και πιο πριν) και στο οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 2006 στην αρχαιολογική ζώνη Β του Τύμβου Μαραθώνα (η άδεια δεν υλοποιήθηκε ποτέ), έχω σήμερα να εκδόσω άδεια δόμησης. Πιστεύετε ότι έχω θέμα με την αρτιότητα αφού δεν έχω στοιχεία για το αν το οικόπεδο κόπηκε πριν το 1986; Αλλά πώς εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2006 στο οικόπεδο (Στο τοπογραφικό της αδείας αναγράφει αρτιότητα 4000 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Αν στην περιοχή δεν υπάρχουν ειδικοί όροι δόμησης από ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ, νατούρα κλπ και ισχύουν οι γενικοί όροι της εκτός σχεδίου δόμησης, γήπεδο προυφιστάμενο της 31-12-2003 με Ε>=4.000 είναι άρτιο. Τα σχετικά με την αρχαιολογική ζώνη τα ελέγχεις αν επιτρέπεται εκεί η δόμηση ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Αν στην περιοχή δεν υπάρχουν ειδικοί όροι δόμησης από ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ, νατούρα κλπ και ισχύουν οι γενικοί όροι της εκτός σχεδίου δόμησης, γήπεδο προυφιστάμενο της 31-12-2003 με Ε>=4.000 είναι άρτιο. Τα σχετικά με την αρχαιολογική ζώνη τα ελέγχεις αν επιτρέπεται εκεί η δόμηση ή όχι.

Σ'ευχαριστώ

Τα σχετικά με την αρχαιολογία τα έχω ελέγξει αλλά ξέρω ότι στην περιοχή του Μαραθώνα που είναι Ν.Αττικής υπάρχει ΖΟΕ με το ΦΕΚ 284Δ/1983 και δίνει αρτιότητα 20 στρέματα...

Edited by APSP
Link to comment
Share on other sites

Ίσως υπάρχει παρέκκλιση για προυφιστάμενα γήπεδα κάποιας χρονολογίας και να απαιτείται μικρότερη των 20.000 τ.μ αρτιότητα . Εσύ που γνωρίζεις τη ΖΟΕ δες τι όρους δόμησης απαιτεί. 

Link to comment
Share on other sites

Ίσως υπάρχει παρέκκλιση για προυφιστάμενα γήπεδα κάποιας χρονολογίας και να απαιτείται μικρότερη των 20.000 τ.μ αρτιότητα . Εσύ που γνωρίζεις τη ΖΟΕ δες τι όρους δόμησης απαιτεΙ

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας οικόπεδο 6.700 τ.μ. και πρόσωπο > 25μ. που στο συμβόλαιο φαίνεται ότι προϋπήρχε του έτους 1986 (μπορεί να υπήρχε και πιο πριν) και στο οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 2006 στην αρχαιολογική ζώνη Β του Τύμβου Μαραθώνα (η άδεια δεν υλοποιήθηκε ποτέ), έχω σήμερα να εκδόσω άδεια δόμησης. Πιστεύετε ότι έχω θέμα με την αρτιότητα αφού δεν έχω στοιχεία για το αν το οικόπεδο κόπηκε πριν το 1986; Αλλά πώς εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2006 στο οικόπεδο (Στο τοπογραφικό της αδείας αναγράφει αρτιότητα 4000 

 

Δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης στην περιοχή αυτή. Οπως το 2006 έτσι και σήμερα.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Συγνώμη που νεκρανασταίνω ένα παλαιό Topic αλλά επειδή το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ  προτίμησα  να μην ανοίξω  νέο.

Το ΦΕΚ 707/Δ/1979 εκδόθηκε με πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό δηλαδή  δια την προστασία των βουνών και των δασών της Αττικής, της εναπομένουσας γεωργικής γης και την αύξηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής.

Ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού τον οποίον και χωρίζει  σε περιοχές Α & Β με ελάχιστη κατά κανόνα αρτιότητα τα 20 στρέμματα.

Έχω περίπτωση γηπέδου  εκτός σχεδίου σε περιοχή  ισχύος του  707/79  η οποία ενετάχθη σε ΓΠΣ με χρήση γενικής κατοικίας.
Στο  ΓΠΣ δεν γίνεται αναφορά σε κατώτατα όρια αρτιότητάς ούτε σε κάποιο από τα ΦΕΚ 270/Δ/85 &707/Δ/79. 

Πλέον έχει θεσμοθετηθεί χρήση γης διαφορετική από αυτές που το 707/79 είχε σκοπό να προστατεύσει.

Ιδού η απορία, τι ισχύει  :

1.Επειδή  έχει εκλείψει ο λόγος εφαρμογής του 707/Δ/79 ( δεν αφορά προφανώς την γενική κατοικία) πλέον και  μέχρι την πολεοδόμηση της περιοχής ισχύει το 270/Δ/85
με αρτιότητα κατά κανόνα στα 4 στρ. και όχι 20 στρ.

ή

2. Εξακολουθεί να εφαρμόζεται  το 707/Δ/79 επειδή η περιοχή περιλαμβάνεται  στα όρια ισχύος του, βάσει των συνοδών διαγραμμάτων. 
 

Κατά την γνώμη μου ισχύει η πρώτη περίπτωση   ειδάλλως   έχουμε το παράλογο  να ισχύει Π.Δ. για την προστασία διαφορικής χρήσεως γης
από αυτή που έχει θεσμοθετηθεί στην περιοχή, όμως στην Ελλάδα ήμαστε :smile:

 

Κάθε άποψη και γνώμη ευπρόσδεκτη 

      

Link to comment
Share on other sites

Με το 707Δ, εκτός από τα 20στρ. έχεις και περιορισμό χρήσεων γης - μόνο συγκεκριμένα κτίρια. Όταν έρχεται ένα νεότερο νομοθέτημα και μετατρέπει τις χρήσεις του 707Δ με κάτι άλλο, θεωρώ ότι πας με το νεότερο. Αντιλαμβάνομαι το 707Δ ως ΓΠΣ με άλλο όνομα, οπότε το νέο ΓΠΣ καταργεί το παλιό.
Οι περιοχές Α και Β του διατάγματος, μπορείς να τις πεις: χρήση Α και χρήση Β (με όλα τα παρελκόμενα). Το διάταγμα δεν έχει εφαρμογή στις περιοχές που η χρήση καταργήθηκε με το ΓΠΣ.

σημείωση: Η αρτιότητα σήμερα θέλει και 25μ. πρόσωπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.