Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ποιότητα Εθνικού Κτηματολογίου


parist43

Recommended Posts

Κυριολεκτώ όταν μιλώ γιά φασισμό καί μεσαίωνα.Παραλιακά περιφραγμένα οικόπεδα με τοίχους τα έκαναν 10-12 τεμάχια εντελώς στην τύχη.Τό κτηματολόγιο στη Λέσβο θέλει 50 χρόνια να διορθωθεί.

 

Πολύ ύποπτη όλη η προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων.

Θα μπορούσατε πολύ απλά να πείτε την αλήθεια:Παρασυρθήκαμε, δεν ξέραμε.Κτηματολόγιο με χρήση ορθοφοτωχαρτων ΔΕΝ γίνεται στη Λεσβο.

 

Υπαρκτοί δρόμοι ΔΕΝ φαίνονται.Ανύπαρκτοι εμφανίζονται από το πουθενά.ποτάμια μετατοπισμένα κατά 5-10-15 μετρα.Περιφραγμένα οικόπεδα μετατοπίστηκαν 5-10-15 μέτρα.Αν βρής σωστό τσιμπιέσε.Λες πως έγινε αυτό.

Καί ο κακόμοιρος ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει αγωγές σε 5-12-15 άλλους καί αυτοί

σε άλλους.

Καί οι τεχνικές εταιρίες λένε :Mα τί είναι αυτά πού λέτε.Ολα είναι πολύ σωστά.Φέρτε

γρήγορα καί άλλες μελέτες (διότι την κονόμα πολύ ηγάπησαν)

ΑΙΣΧΟΣ. Να δούμε τι θα πη και το νεοσύστατο Υπουργείο για το δίκηο του Πολίτη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με τον Thomas. Επίσης θεωρώ περιττή την αντιπαράθεση μεταξύ των μελών.

Είναι μια υφιστάμενη κακή κατάσταση η οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να διορθωθεί.

Ο τρόπος και ο χρόνος ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες αφορά την Κτηματολόγιο. Είναι κρίμα να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Οι ευθύνες να καταλογιστούν σε αυτούς στους οποίους πρέπει.

το site αυτό πρέπει να μας ενώνει κι όχι να μας χωρίζει. Μπορεί να ακούγεται κάπως μελό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Mα οι εταιρίες μας χωρίζουν.Οταν είναι να ζητήσουν προκήρυξη μελετών θυμούντε πως είναι τοπογράφοι και τον ΠΣΔΑΤΜ και λένε:Oi τοπογράφοι ζητάνε Κτηματολόγιο.

Οταν είναι να αναλάβουν τις μελέτες τότε ιδρύουν και σύλλογο Εταιριών Κτηματολογίου

και Γεωδεδομένων.(κάπως ετσι) για να διαχωρίσουν την θέση τους καί να τονίσουν

ποιοί πρέπει να κάνουν το Κτηματολόγιο.Οχι οι Τοπογράφοι. Οι εταιρείες Κτηματολογίου.

Καί οταν πήρα τηλ στο σύλλογο πρίν 2 ετη ,για επαγγ δικ,τι μου απάντησε κάποιος απο το

ΔΣ :δεν πειράζει,ασε και ο έργων υποδομής να κάνει κανένα τοπογραφικό.Η τάση είναι

να εξαπλωθούν τα επαγγ δικ. Ετσι είπε αυτός από το ΔΣ τότε.

Για χαζούς μας περνάνε

Link to comment
Share on other sites

@2016

 

Οι διανομές του 1930 που έχουμε στην Καστοριά είναι πιο αξιόπιστες από το Ε. Κτηματολόγιο.

 

Εδώ σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων -εκτός σχεδίου- υπάρχουν σε διανομές και αναδασμούς. Πάρα πολλά οικόπεδα δε είναι παραχωρημένα από το Κράτος (συνοδεύονται και από τοπογραφικά, πολλές φορές εξαρτημένα). Η πόλη της Καστοριάς και η επέκταση της υπάρχει σε ψηφιακά διαγράμματα της προηγούμενης δεκαετίας. Εδώ γιατί ο ανάδοχος τα έκανε μαντάρα;

 

Μήπως λόγω των αποφοίτων λυκείου που χρησιμοποίησε για τις ζωγραφιές που παράδωσε;

 

Είναι δυνατόν στην πρώτη ανάρτηση να μου δώσει τα στρατιωτικά νεκροταφεία ενώ είχα αγροτεμάχιο διανομής 5 χιλιόμετρα μακρυά; Για τι ορθοφωτοχάρτες και κλίμακες μιλάμε αυτό είναι ανέκδοτο δεν είναι κτηματολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

συνάδλφε parist43

ξεκίνησες ένα θέμα για το Εθνικό Κτηματολόγιο και θα καταλήξουμε πάλι σε επαγγελματικά δικαιώματα

για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους

1. στις περισσότερες περιπτώσεις τα γεωμετρικά δεδομένα έχουν λάθη απο πολύ μεγάλα ως μικρά,εξαρτάται τι είδους χρήση θέλουμε να κάνουμε

2. Είναι προφανές ότι σε όσες μελέτες έχουν γίνει περισσότερη σημασία έχει δοθεί στο νομικό και λιγότερη στο τεχνικό μέρος

3.οι μελέτες εκπονήθηκαν απο μεγάλα γραφεία-εταιρείες η και απο συμπράξεις μελετητών

το οικονομικό αντικείμενο ήταν μεγάλο και τα ατομικά πτυχία δεν "έφθαναν"

4.είναι επίσης προφανές ότι το κτηματολόγιο τεχνικά θα ολοκληρωθεί με τα τοπογραφικά διαγράμματα και τις διορθώσεις ιδιωτών-πολιτών που θα τρέχουν και θα πληρώνουν. Η δημιουργία του HEPOS (εκτός τω άλλων βέβαια), αποσκοπεί στο να μετράμε όλοι οι ιδιώτες μηχανικοί με τον ίδιο τρόπο εξάρτησης και με μιά ανεκτή ακρίβεια για κτηματολόγιο

5.οι αντιδράσεις των πολιτών είναι λίγες προς το παρόν και φορείς δεν υπάρχουν ή δεν συμφέρει να αντιδράσουν, κάποια στιγμή όμως θα γίνει "το μπάμ"

6. έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα σχετικά με αυτό που σήμερα υπάρχει

7. οι διάφοροι σύλλογοι πού έχουν γίνει αποκλειστικά για το κτηματολόγιο στόχευαν ή στοχεύουν στην αποπληρωμή των μελετών που εκπονήθηκαν και προφανώς σε ότι καινούργιο βγεί

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

O kasvan έχει απόλυτο δίκηο.

Με άλλα λόγια να η συνταγή της επιτυχίας: 1)Φτιάχνουμε μιά τεχνική εταιρία.

2)Μέσω κάποιας παράταξης ελέγχουμε τον σύλογο,κάνουμε δημόσιες σχέσεις,

φωνάζουμε "οι Τοπογραφοι θέλουν δουλειά ,η Ελλάδα θέλει Κτηματολόγιο"

3)παίρνουμε τη δουλειά ,προσλαμβάνουμε άσχετους με γελοίους μισθούς καί όποιον πάρει ο χάρος.

4)αν κάποιοι τολμήσουν καί πούν την αλήθεια λέμε οτι έχουν συμφέροντα ότι δεν θέλουν το Κτηματολόγιο κλπ κλπ αν μας ζορίσουν πιο πολύ λέμε επιστημονικές μπούρδες του τύπου " Διευκρίνησε τι εννοείς όταν λές "λάθος". Λάθος ως προς την ακρίβεια των χωρικών δεδομένων (και πως έχεις μέτρο αν δεν γνωρίζεις τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί; ); Λάθος ως προς την καταγραφή των εγγραπτέων δικαιωμάτων; Λάθος ως προς τη λειτουργία του; " κλπ κλπ

ΘΕΟΧΑΡΗ στην Μυτιλήνη αντέδρασαν οι φορείς,το τοπικο ΤΕΕ προς τιμήν του,η Νομαρχια (την υπόθεση του Ελαιοκομικου Μητρώου την έστειλε στον εισαγγελεα )

οι δημοι ,νομαρχιακές παρατάξεις. απο ότι είδα στο ιντερνετ αντέδρασαν στη ΧΙΟ,ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,ΚΕΡΚΥΡΑ.Φαίνεται ότι στίς μεγάλες πόλεις "πνίγεται" η αγανάκτηση.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό δηλαδή

με τα χρήματα των πολιτών να γίνεται ένα έργο πού αντί να τον ωφελεί να τον καταστρέφει.Υπάρχουν λύσεις για το μέλλον.Πχ Να επιδοτηθούν η να εκπέσει το κόστος

απο μελοντικό φόρο μεταβίβασης ώστε οι πολίτες να προσκομίσουν εξηρτημένα τοπογραφικά .Στα δικαστήρια θα οδηγούντε μόνο οι πραγματικές αντιδικίες.Γιατί πχ να επιδοτείται η περίφραξη και οχι η "νομική περίφραξη" πού είναι το εξηρτημένο τοπγραφικό.

Link to comment
Share on other sites

4)αν κάποιοι τολμήσουν καί πούν την αλήθεια λέμε οτι έχουν συμφέροντα ότι δεν θέλουν το Κτηματολόγιο κλπ κλπ αν μας ζορίσουν πιο πολύ λέμε επιστημονικές μπούρδες του τύπου " Διευκρίνησε τι εννοείς όταν λές "λάθος". Λάθος ως προς την ακρίβεια των χωρικών δεδομένων (και πως έχεις μέτρο αν δεν γνωρίζεις τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί; ); Λάθος ως προς την καταγραφή των εγγραπτέων δικαιωμάτων; Λάθος ως προς τη λειτουργία του; " κλπ κλπ

 

Καλό θα ήταν να βελτιώσεις το ύφος σου. Συνάδελφοι είμαστε. Το "επιστημονικές μπούρδες" δεν είναι αποδεκτό σχόλιο.

Γράφεις: "Παραλιακά περιφραγμένα οικόπεδα με τοίχους τα έκαναν 10-12 τεμάχια εντελώς στην τύχη." Το "εντελώς στην τύχη", στηρίζεται σε στοιχεία; Ή είναι προσωπική σου εκτίμηση επειδή πήγες επιτόπου και είδες συρματόπλεγμα; Ενημερωτικά, για το κτηματολόγιο (και σωστά κατά τη γνώμη μου), οτιδήποτε "περιφράσσεται" ή "δομείται" δεν σημαίνει ότι αυτομάτως αποτελεί ενιαίο γεωτεμάχιο και θα πρέπει να αποδοθεί σε αυτό ένας ΚΑΕΚ. Οι "συνενώσεις" της πολεοδομίας επειδή χτίζεται κτίσμα που "πατάει" σε 2 συνεχόμενα γεωτεμάχια του ιδίου ιδιοκτήτη δεν (πρέπει να) και δεν αφορά το Κτηματολόγιο. Αν τα 10-12 κομμάτια στα οποία αναφέρεσαι, αποτελούν αυτόνομα γήπεδα-οικόπεδα, βάσει των τίτλων τους σωστά καταγράφηκαν ως 10-12 και όχι ως ένα.

Γράφεις παρακάτω: "Υπαρκτοί δρόμοι ΔΕΝ φαίνονται.Ανύπαρκτοι εμφανίζονται από το πουθενά.". Τι εννοείς "υπαρκτοί δρόμοι"; Διανοιγμένοι; Πως είσαι σίγουρος ότι δεν είναι ιδιωτικοί και άρα ορθώς δεν εμφανίζονται στα διαγράμματα και δεν έχουν πάρει ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης;

Γράφεις παρακάτω: "Κτηματολόγιο με χρήση ορθοφοτωχαρτων ΔΕΝ γίνεται στη Λεσβο.". Δε γίνεται οπουδήποτε θα συμπληρώσω. Όπως το σκέφτεσαι. Γιατί θα μου επιτρέψεις να έχω λίγο διαφορετική άποψη. Οι πόροι, είναι περιορισμένοι. Οι ανάδοχοι, έκαναν τη δουλειά για την οποία πληρώθηκαν. Κατανοώ όλους τους "μάχιμους" συναδέλφους, που πορεύονται με το κοντάρι και τον τρίποδα επ'ώμου για να βγάλουν τα προς το ζειν και θα ήθελαν να γίνει αποτύπωση όλης της Ελλάδας με επίγειες μεθόδους και "εν μια νυκτί", όμως κάτι τέτοιο απλά, δεν είναι εφικτό! Δεν έχουμε τα λεφτά για κάτι τέτοιο ρε παιδιά! Και θα έπαιρνε όχι 20, αλλά 120 χρόνια! Αντ'αυτού επιλέχθηκε η λύση της σύνταξης Κτηματολογίου με φωτογραμμετρικές μεθόδους, διαδικασία πολλαπλών περιόδων ενστάσεων για διόρθωση των στοιχείων (που ήταν αλήθεια τότε όλοι οι πολίτες που όψιμα διαμαρτύρονται τώρα, ενώ περιορίστηκαν τότε να κάνουν φασαρία για ...5 τ.μ. απόκλιση στο εμβαδό των αναρτηθέντων; ) και "στρώσιμο" της κτηματογράφης στη συνέχεια μέσω χωρικών μεταβολών οι οποίες εξάλλου "συμφέρουν" οικονομικά και τον κλάδο μας.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να μη μηδενίζεις τη δουλειά και τον κόπο συναδέλφων, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό (όπως ο γράφων), έμειναν τα τελευταία χρόνια επί πολλούς μήνες απλήρωτοι, προσπαθώντας παρ'όλα αυτά να δίνουν τον καλύτερο επαγγελματικό τους εαυτό με τα πενιχρά δεδομένα μέσα και πόρους. Τις όποιες ευθύνες, ας τις αποδώσουμε εκεί που πρέπει (στο γελοίο κράτος μας το οποίο κοιμόταν επί 100 χρόνια και πίστεψε-αποφάσισε ότι θα φτιάξει Κτηματολόγιο σε ...10 χρόνια).

 

edit: Επειδή πραγματικά συγχίστηκα με αυτά που διαβάζω και δεν περίμενα να διαβάσω από συναδέλφους θα προσθέσω άλλο ένα σχόλιο.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι σε αυτή η χώρα, ότι απέχουμε πολύ από το να συμπεριληφθούμε στα "σοβαρά" κράτη. Επί 50+ χρόνια οι πολιτικές μας ηγεσίες μα κορόιδευαν κατάμουτρα και αυνεχίζουμε από ό,τι φαίνεται να μην το παίρνουμε χαμπάρι! Πρέπει να σοβαρευτούμε, να κατανοήσουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας, να ματώσουμε στη δουλειά. Οι όποιες "ελλείψεις" στο συνταχθέν έως τώρα Κτηματολόγιο, είναι μόνο μια έκφανση τόυ γενικότερου μπάχαλου και της αδυναμίας κατανόησης ότι με τις πορδές, αυγά δε βάφονται επιτέλους! Οι ανάδοχοι έδωσαν (και με το παραπάνω μάλιστα) αυτό για το οποίο πληρώθηκαν. Ξαναλέω ότι ασφαλως δεν είμαι ένας από αυτούς, αντιθέτως υπήρξα "θύμα" τους (ή μάλλον των καταστάσεων στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που μου έλαχε να ζω...).

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε tpanag

εντελώς ενημερωτικά οι Τούρκοι κάνανε κτηματολόγιο με επίγειες μεθόδους σε 20 χρόνια ίσως και λιγότερο

και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό "κρατικών-δημόσιων" συνεργείων

απλά επαναλαμβάνω για ενημέρωση

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

και στην περιοχή μου το ελαιουργικό και αμπελουργικό κτηματολόγια που έγινε ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις για κλάματα Για παράδειγμα αποτύπωσα για πράξη χαρακτηρισμού έκταση με ελιές και την βρήκα με την υπόδειξη των ορίων από τον ιδιοκτήτη (υπήρχαν σταθερά όρια ξεροληθιές που η παλαιότητας τους ήταν εμφανής ) 6 στέμ. Στο κτηματολόγια φαινόνταν 12 στρ. και τώρα έπρεπε εγώ να πείσω το ιδιοκτήτη ότι το έχω μετρήσει σωστά αφού θεωρούσε ότι δεν μπορεί μια τέτοια υπηρεσία να έχει κάνει λάθος. Φυσικά με νεώτερες μετρήσεις από συναδέλφους δικαιώθηκα. Εψαξα λοιπόν να βρώ το τρόπο σύνταξη του περίφημου ελαιουργικού κτημ. και διαπύστωσα ότι είχε γίνει με υπαλλήλους του Λυκείου και με χρήση ορθοφωτοχάρτη όπου ο ενδιαφερόμενος έδειχνε την ιδιοκτησία του και ο υπάλλ την ζωγράφιζε επί του ορθοφωτ. Τι να πω. Οταν σαν φαντάρος για λογαριασμό της ΤΟΜΣ στην ΓΥΣ αποτύπωσα εκτάσεις που υπήρχαν στο κτηματολόγιο της Κω διαπίστωσα πόσο καλά είχαν αποτυπώθεί από του Ιταλούς και με όργανα στην αρχή του προηγούμενου αιώνα. Εγώ σας πληροφορώ ότι αν μπορούσε να αξιοποιηθεί μόνο το υλικό που υπάρχει αρχειοθετημένο από τα τοπικά γραφεία της περιοχής μου (τους έχω μιλήσει για την αναγκαιότητα των εξαρτημ τοπογραφικών και οι περισσότεροι συνάδελφοι τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια που δραστηριοποιούμε στην περιοχή το ακολουθούν) θα μπορούσε σε ένα χρόνο να υπήρχε αξιόπιστη μετρητική πληροφορία για το 50 % τουλάχιστον της επιφάνειας του Δήμου

Link to comment
Share on other sites

προς tpanag

διορθώνω:αντικαθιστώ το "επιστημονικές μπούρδες" με το "Θρασύτατες και προκλητικές μπούρδες"

για το "συνάδελφοι" πού λές.ΟΧΙ.δεν θεωρώ ότι είμαστε συνάδελφοι γιά τον απλούστατο

λόγο ότι τό δημιούργημα σας δηλ το Κτηματολόγιο της Λέσβου μόνο με χάρτες του μεσαίωνα μπορεί να συγκριθεί.Κανονικά αν ζούσαμε σε στοιχειώδες κράτος δικαίου

θα έπρεπε και φυλακή να ήσασταν καί τα πτυχία να σας είχανε πάρει.

για το "πορδές" :πορδή ήταν το κτηματολόγιο που κάνατε.Τα λεφτά που πήρατε αντιστοιχούν με ποταμούς μυτιληνιού ελαιολάδου.Νά τα επιστρέψετε πίσω στο Λεσβιακό λαό.

Φυσικά καί ανήκεις σε αυτούς που έφτιαξαν αυτό το τερατούργημα.Γιά τον απλούστατο λόγο ότι τέτοιο θράσος να δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα είναι αδύνατο να συναντηθεί

σε οποιονδήποτε άλλο.

Γιά το θράσος σας:το "κράξιμο" πού φάγατε από τον κόσμο καί τους συνάδελφους στην Μυτιλήνη δεν σας έβαλε μυαλό?Συγχαρητηρια.

Γιά τις επίγειες μεθόδους πού λες:Mα έτσι που τα καταφέρατε με επίγειες μεθόδους θα γίνει.Σε 50 χρόνια.Στα δικαστήρια.Χρυσωπληρωμένο από το μόχθο του Μυτιληνιού Αγρότη.Φασίστες του κερατά.πού κρύβεστε πίσω από προοδευτικά δήθεν σχήματα.

Για τούς υπόλοιπους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ συναδέλφους: Aς με συγχωρησουν για την αγανάκτηση μου.Αλλα ΟΛΟ σχεδον το κτηματολογιο της Λεσβου έιναι λάθος το οποίο θα χρυσοπληρωθεί στα δικαστήρια.Και αναφέρω ένα πρόσφατο περιστατικό γιά να αντιληφθείτε ποιά είναι η καθημερινότητα στην μετά Κτηματολόγιο εποχή στη Λέσβο.έρχεται συνταξιούχος (μέ εγκεφαλικό) και μου ζητά αποτύπωση σε ελαιόκτημα με 10 εληές (5 πάνω από το δρόμο και 5 κάτω).Αποτέλεσμα:

θα πρέπει να κάνει 4 αγωγές.Το ακίνητο του φυσικά δεν κανει πάνω απο 200 ευρώ.

του λέω ότι δεν συμφέρει να κινήσει τις διαδικασίες και μου απαντά "μα τι θα αφήσω στο παιδί μου?δεν εχω τίποτα άλλο."

Φυσικά δεν του πήρα λεφτά.

Την στιγμή λοιπόν πού έτσι περιγράφεται η καθημερινότητα,με την αγανάκτηση τού κόσμου ξέχειλη παντού, αυτοί αντί να ζητήσουν συγνώμη,ζητάνε καί τα ρέστα θρασύτατα

δικαιολογόντας τα μετατοπισμένα ποτάμια,τούς ανύπαρκτους δρόμους,το κτηματολόγιο πού μόνο σαν πινακας Ζωγραφικής μπορεί να παρουσιαστεί με προκλητικές μπουρδολογίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.