Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ποιότητα Εθνικού Κτηματολογίου


parist43

Recommended Posts

αλλά μην εφησυχάζετε,tpanag καί 2016.Ετοιμάζω επιστολή γιά τούς νέους υπουργούς

Δικαιοσύνης καί του μετονομασμένου παλαιού ΠΕΧΩΔΕ.(δεν μου έρχετε στο μυαλό τώρα)

να γνωρίζουν τι έχουν παραλάβει καί τί έχει γίνει στο παρελθόν.Και με προτάσεις.Για να μην οδηγηθούμε στίς ίδιες καταστάσεις.Να είναι οι Έλληνες πολίτες έρμαια στις ορέξεις μιάς χούφτας εταιρειών.

Μπορεί σε 10 χρόνια να γίνει Κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα.χωρίς τίς εταιρείες.

Πού όπως πολύ σωστά είπε δημόσια ο πρόεδρος της ΕΑΣΛ περισυ "οι εταιρείες είναι να αρπάξουν τα λεφτά και μην τίς είδατε"

Κτηματολόγιο γίνετα με την προσκόμιση από όλους τους Ελληνες εξηρτημένου τοπογραφικού .Το κόστος επιδοτείται είτε μέσω κάποιου προγράματος είτε με μελοντική

έκπτωση απο τον μελοντικό φόρο μεταβίβασης.

Θα οδηγηθούν στα δικαστήρια οι αληλοεπικαλύψεις (δεν αναμένεται να είναι πάνω απο 2%)

Το δημόσιο θα προκηρύξει μελέτες με ντόπιους μελετητές για τα δικά του (δάση ,αιγιαλοί κλπ) Λέω με ντόπιους γιατί μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες.Αντε να πάω εγώ στην Καρδίτσα να αποτυπώσω.Γίνεται?ΟΧΙ βέβαια που δεν έχω ακούσει ούτε την λέξη

"διανομή" καί δεν ξέρω τι σημαίνει

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εψαξα λοιπόν να βρώ το τρόπο σύνταξη του περίφημου ελαιουργικού κτημ. και διαπύστωσα ότι είχε γίνει με υπαλλήλους του Λυκείου και με χρήση ορθοφωτοχάρτη όπου ο ενδιαφερόμενος έδειχνε την ιδιοκτησία του και ο υπάλλ την ζωγράφιζε επί του ορθοφωτ.

 

Και έτσι συνεχίζεται η νέα ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων προς διόρθωση των παλαιών μητρώων τα οποία ήταν απλά κουκουρούκου. Απλά όχι σε ορθοφωτοχάρτη με το χέρι αλλά σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης (πρόγραμμα που έχει αεροφωτογραφίες σε ΕΓΣΑ και 10 layer σχεδίασης. Δεν μπορείς ούτε να σωσεις ένα dwg ή αρχείο gis. Μάλλον φτιάχτηκε για να το αγοράσουν οι ενώσεις, 18.000 € έκανε!!!!!). Η διαδικασία είναι η εξής, έρχεται ο αγρότης στην ένωση, βρίσκει έναν υπάλληλο άσχετο με το αντικέιμενο (οικονομολόγο, απόφοιτο λυκείου) και του υποδεικνυει τα όρια, σε στυλ: ''κάπου έχει ένα δέντρο , και δίπλα έχει ρέμα, αααα δεν έχει ρέμα? , πάντως εκεί κάπου είναι. Πόσο βγαίνει, 20 στρμ , Μεγάλωσε το 25 είναι κανονικά'' ... Αυτός δηλαδή το δηλώνει 25στρμ για την επιδότηση, έχει συμβόλαιο για 22 ενω στην πραγματικότητα είναι κλήρος 18 στρμ.''. Την επαύριο έρχεται άλλος αγρότης 120 χρονών που δεν βλέπει πια λόγω ηλικίας και σου δείχνει τα ίδια όρια...''Α τον ****** που θα μου φάει το χωράφι, το πήρα προίκα από την πεθερά μου το 1920''. Μπάχαλο...άκρη δεν βγαίνει με τίποτα. Αυτή ειναι η πολιτική του κράτους μας όμως. Προκειμένου να μην πληρώσει ο αγρότης (στυλοβάτης της οικονομίας, πριν από 30 χρόνια βέβαια) για τοπογραφικό χαλάει συνεχώς κονδύλια κυρίως ευρωπαικά για να φτιάχνει συνέχεια λάθος μητρώα αντί να για παράδειγμα να επιδοτήσει την αμοιβή του τοπογραφικού στους αγρότες ως μία λύση.

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση-απόδειξη για τα όσα λέω για το Κτηματολόγιο στη Λέσβο.

"Είχε σαν στόχο να κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους ιδιοκτησίας των πολιτών και αντί γι' αυτό κονιορτοποίησε κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα.

Είχε σαν στόχο να απλουστεύσει τις διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας μειώνοντας στο ελάχιστο έξοδα και χρόνο και αντί γι' αυτό έκανε δύσκολη έως αδύνατη την οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη αγοραπωλησίας, γονικής παροχής κλπ, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να σπαταλούν χρήματα για διόρθωση του ανεκδιήγητου αυτού κτηματολογίου, χρήματα που πολλές φορές υπερβαίνουν την ίδια την αξία του ακίνητου.

Είχε σαν στόχο να καταργήσει ουσιαστικά τις αντιδικίες για κτηματικές διαφορές και αντί γι' αυτό σέρνει καθημερινά στους δικηγόρους, στους μηχανικούς και στα δικαστήρια εκατοντάδες συμπολίτες μας, που είχαν την ατυχία να έχουν ακίνητο στους δήμους Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργέτουλα.

Είχε σαν στόχο σύγχρονη οικιστική πολιτική, που δίνει πολεοδομημένη γη για πρώτη και δεύτερη κατοικία και αντί γι' αυτό αποτελεί τον κύριο παράγοντα παγώματος της όποιας οικοδομικής και άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Όσοι ζούμε από πιο κοντά αυτό το πρόβλημα, είτε λόγω επαγγέλματος είτε λόγω κατοχής ακινήτου, διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση με αυτό το απαράδεκτο και τελείως λαθεμένο «κτηματολόγιο» είναι τραγική και σε έκταση και σε σοβαρότητα.

Υπάρχουν περιπτώσεις ακινήτων με φερόμενους ιδιοκτήτες άσχετους με τους πραγματικούς.

Υπάρχουν ακίνητα με σχήμα και έκταση που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Υπάρχουν ακίνητα που ενώ στην πραγματικότητα είναι ενιαία και ανήκουν σε ένα ιδιοκτήτη, στο κτηματολόγιο φέρονται να είναι τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες." ο επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης "ΕΧΕΙ ΡΕΖΕΡΒΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"

"Η εφαρμογή του Κτηματολογίου στη Λέσβο εξελίσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα

πού δεν είναι δυνατον να γίνει αποδεκτό από το ΤΕΕ βορειανατολικού Αγαίου" προεδρος ΤΕΕ ΒΑ Αιγαιου

"Γνωρίζετε τα μεγάλα προβλήματα πού εχει προκαλέσει η σύνταξη καί εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου .............οι Γεραγώτες είναι αυτοί πού υφίστανται την ταλαιπωρία

καί τίς συνέπειες της ,απο κάθε άποψη προβληματικής εργασίας" ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΑ

2 ερωτήσεις στη ΒΟΥΛΗ (απο ντόπιους βουλευτες της ΝΔ και ΚΚΕ)

Link to comment
Share on other sites

strudel7878 Συγχαρητήρια.Ετσι είναι όπως τα λές.

Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ,να συντονιστούμε,να στείλουμε μαζικές επιστολές και e-mail στα Υπουργεία καί οτι άλλο μπορούμε.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πού σπαταλά το δημόσιο χρήμα

και δυναστεύει τους πολίτες καί μόνο τις εταιρείες συμφέρει.

ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

με πανελαδική επιδότηση του εξηρτημένου επίγειου τοπογραφικού

που θά συντάσεται απο τούς μόνους που μπορούν να εγγυηθούν καί έχουν αποδείξει

την ποιότητα τους,τους ντόπιους συνάδελφους.

Link to comment
Share on other sites

Επιφυλάσσομαι να απαντήσω με μακροσκελές κείμενο, επί της ουσίας του θέματος αργότερα όταν θα έχω ανακτήσει την ψυχραιμία μου. Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων "συναδέλφων" ομολογώ πάντως πως δε με εκπλήσσει. Την είχα εντοπίσει εδώ και καιρό. Μάλλον είμαστε τελικά, άξιοι της τύχης μας σαν κλάδος εφόσον διατηρούνται τέτοιες συμπεριφορές όπου στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου... Με εκπλήσσει πάντως η απάντηση αξιόλογων κατά τα φαινόμενα μελών όπως ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ οι οποίοι επικαλέστηκαν (χωρίς κανένα άλλο επιχείρημα), ...το ότι οι Τούρκοι έφτιαξαν κτηματολόγιο σε 20 χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

O parist έχει δίκιο για το κτηματολόγιο στη Μυτιλήνη υπάρχουν τραγικά λάθει που έχουν γίνει λόγο μεγάλης ανευθυνότητας από διαφόρους μηχανικούς, τοπογράφους και άλλους παράγοντες όπως ελλιπείς οργάνωση και συντόνιση από τον αρμόδιο φορέα. Υπάρχουν πολύ “μηχανικοί” που με περίσσιο θράσος κάνανε αποτυπώσεις και πρόχειρες μετρήσεις με όργανα (μηχανάκια) αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσμάτων. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι ήρθανε για κάποια ημερίδα από το κτηματολόγιο Α.Ε. αντιπρόσωποι και έφυγαν κακήν κακός. Το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου υποστηρίζει ότι το 90% είναι λάθος και συγκεκριμένα από τους 77000 τίτλους ιδιοκτησιών οι 70000 είναι λάθος. Είναι κρίμα τα λεφτά του κοσμάκη να φεύγουν στα δικαστήρια όσοι μπορούν βέβαια να πάνε. Πολύ έχουν χάσει τις περιουσίες τους και δεν το ξέρουνε. Έχουν γίνει διάφορα τραγελαφικά ακόμα και λάθος κατασχέσεις λόγο κτηματολογίου.

Link to comment
Share on other sites

προς tpanag

τους μυτιληνιούς μας λένε "κασμάδες"

καί στο χωριό μου αν εμφανιστεί κανένας κοστουμαρισμένος σαχλομπούρδας που προσπαθεί με εξυπνάδες να παραστήσει τον κάποιο με δόλιο σκοπό του φωνάζουνε δυνατά "ΚΑΣΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ"

δηλαδη μην μας περνάς για βλάκες ,άσε τις εξυπνάδες καί πιάσε τον κασμά να δείς πως

βγαίνει το ψωμί.

ΚΑΣΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ λοιπον καί αν θες να καταλάβεις έλα στη Μυτιλήνη να σου δώσω

τα λιοκτήματα μου ,να περάσεις εδώ τον χειμώνα,να μαζεύεις εληές μέσα στο κρύο του

χειμώνα ,να γίνουν σουρωχτήρι απο τα αγκάθια τα χέρια σου που θα τα ζεσταίνεις στη φωτιά να ξεπαγώσουν,να πουλήσεις το λαδι 1,70 ,να δανειστείς να πληρώσεις τα δικαστήρια για να ξαναπάρεις πίσω τα λιοκτήματα σου,διότι δεν φτάνουν αυτά που πήρες

απο το λάδι που πούλησες,καθόσον κάτι εξυπνάκηδες χαλβάδες στην Αθήνα το τρώνε τζάμπα το λάδι που μαζεύεις ,άσε που είναι και "επιστήμονες-σύμβουλοι της πολιτείας" και πήρανε για το άντε να μην πω τι -λογιο όσα εσύ δεν θα πάρεις σε 10 ζωες.

Ασε λοιπόν τα μακροσκελή κείμενα καθόσον δεν μασάει η κατσίκα ταραμά καί

έλα να δής τι θα πη κασμάς.

Link to comment
Share on other sites

s

Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ,να συντονιστούμε,να στείλουμε μαζικές επιστολές και e-mail στα Υπουργεία καί οτι άλλο μπορούμε.

 

Αυτήν είναι μια σωστή σκέψη. Αλλά όχι με μαζικές επιστολές και e-mail (στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα).

 

Με μια ομάδα 50,100 τοπογράφων στο ΤΕΕ να μιλήσουν με τον "συνάδελφο" μας να ακούσει τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στο ΥΠΕΧΩΔΕ άμα λάχει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ thomas,αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον από τούς συναδέλφους καί να καταλήξουμε σε κάποια πράγματα προηγουμένως μέσα απο συζήτηση.Καλούντε όλοι οι

συνάδελφοι να κατάθέσουν τις απόψεις τους καί να δηλώσουν την συμετοχή τους

Link to comment
Share on other sites

αρχικά καταχωρημένο απο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Οταν σαν φαντάρος για λογαριασμό της ΤΟΜΣ στην ΓΥΣ αποτύπωσα εκτάσεις που υπήρχαν στο κτηματολόγιο της Κω διαπίστωσα πόσο καλά είχαν αποτυπώθεί από του Ιταλούς

Εχεις δίκηο .και στην Κυπρο έχω ακούσει οι Αγγλοι έκαναν σωστό Κτηματολόγιο.

Μόνο που αυτόι δούλεψαν πραγματικά.Δέν έκαναν ασκήσεις επί χάρτου όπως οι δικές

μας εταιρείες.

Και εγώ σαν φαντάρος είχα ειδικότητα σκαπανέας αν και διπλ ΑΤΜ ,ενώ απόφοιτοι Λυκείου είχαν ειδικότητα Τοπογράφου.Έλεγα να απολυθώ,στην πολιτική ζωή δεν συμβαίνουν αυτά.έλα όμως που κατά την σύνταξη του Κτηματολογίου εδώ παραγκωνίστηκαν οι ντόπιοι Τοπογραφοι και δούλεψαν οι απόφοιτοι λυκείου,ένας δε εξ αυτών έγινε τόσο ειδήμονας που έβγαινε στην τοπική τηλεόραση σαν ειδικός.Ασε που

πληρονώτανε κάτω από το τραπέζι για να κάνει την εποχή της συλογής των δηλώσεων

σκαριφήματα στα ακίνητα των κακόμοιρων πολιτών.

Αποδείχτηκε λοιπόν ότι καί στην πολιτική ζωή αρκεί να είσαι κοματόσκυλο καί γίνεσαι τοπογράφος καί χωρις σπουδές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.