Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βαλβίδα αντεπιστροφής σε αγωγό για δίκτυο άρδευσης


chris_anst

Recommended Posts

Μου ανατέθηκε από έναν δήμο να συνδέσω ένα κατασκευασμένο φράγμα με ένα αρδευτικό δίκτυο. Το αρδευτικό δίκτυο αρδεύεται σήμερα από μία μικρή δεξαμενή ανάντη του φράγματος. Η κατασκευή του φράγματος έγινε σε θέση όπου οι πρώτες υδροληψίες του δικτύου δεν έχουν επαρκή υψομετρική διαφορά από την ΣΥ του φράγματος οπότε δεν έχουν και την επαρκή πίεση λειτουργίας. Άποψη μου είναι ότι πρεπει να συνεχίσει να λειτουργεί η δεξαμενή μαζί με το φράγμα ώστε να υπάρχει επαρκές ύψος πίεσης στις πρώτες υδροληψίες. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Στη σύνδεση του νέου αγωγού του φράγματος με τον υπάρχοντα αγωγό του αρδευτικού δικτύου θα πρέπει να τοποθετηθεί και κλαπέ αντεπιστροφής? Γιατί σε περίπτωση αδειάσματος της μικρής δεξαμενής το νερό από το φράγμα θα πηγαίνει και προς τη δεξαμενή? Αντίστοιχα πρέπει να γίνει και στον αγωγό του φράγματος. Επίσης έχω δει ότι στις πιο πολλές μελέτες δεν μπαίνουν εξαρμωτές, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητοι έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Chris_anst μήπως μπορεις να περιγραψεις λιγο πιο λεπτομερώς τα ύψη φραγματος, δεξαμενής και στάθμεων.Πάντως θα σου έλεγα να λάβεις υπόψην σου και τις απώλεις των βαλβίδων αντεπιστροφής οι οποίες είναι σημαντικές.(θα βοηθούσε ενα πρόχειρο σκαρίφημα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.