Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η μεγάλη απάτη στην ηχομόνωση


ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ

Recommended Posts

Τώρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερες εταιρίες που ασχολούνται με τον χώρο των ακινήτων (κατασκευαστικές τεχνικές εμπορικές) .Αυτό βέβαια είναι καλό διότι έτσι υπάρχουν αρκετές ιδέες και λύσεις αλλά και υγιές ανταγωνισμός τόσο στις τιμές όσο και στα προϊόντα.

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας τώρα τις προάλλες ήμουν σε μια έκθεση σχετικά με τον εξοπλισμό κατοικιών (έπιπλα – υφάσματα – κουζίνες κτλ),σταμάτησα μπροστά σε ένα κύριο ο όποιος μου είπε ότι έχουν μια τεχνική κατασκευαστική εταιρία ακινήτων και είναι σε θέση να μου επισκευάσουν – ανακαινίσουν ή να μου κτίσουν το σπίτι μου. Μέχρι εδώ θα μου πείτε καλά είναι όλα αυτά ,έτσι είπα και εγώ .Έτσι λοιπόν κάνοντας τον ανυποψίαστο πελάτη, ρώτησα αν αναλαμβάνουν ηχομονώσεις ,η απάντηση τους ήταν θετική ,και τότε άρχισα τις επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή ηχομόνωσης στο ταβάνι του υπνοδωματίου αλλά και το κόστος αυτής .

Για την κατασκευή μου είπαν ότι μπορούν να βάλουν σε υλικά όπως το dow ή αφρώδη απορροφητικά ή dow και πετροβαμβακα και όλα αυτά κλεισμένα σε μια γυψοσανίδα την οποία θα την ελαιοχρωματίσουν στο τέλος .Όσο για το κόστος ήταν 35,00 ευρώ το m2

Τους άκουσα με προσοχή και τους είπα ευχαριστώ και απομακρύνθηκα ,με την σκέψη πόσοι δύσμοιροι πελάτες έχουν πέσει στα χέρια τους και πόσους κορόιδεψαν .

Δεν θα ήταν πιο σωστό και ποιο υγείες να μου έλεγαν ότι δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο (ηχομόνωση),και να απεφάνθης σε εταιρίες που είναι αξιόλογες στον χώρο .Και σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν πολλές και καλές εταιρίες σχετικά με την ηχομόνωση.

Που κολάι το dow στην ηχομόνωση ? ή τα εμφανή αφρώδη ήχο απορροφητικά υλικά να τα κλείσουμε στην κατασκευή ?ή ο μεταλλικός σκελετός που συγκρατεί το όλο σύστημα να είναι στερεωμένος με ντιζές?

ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για μια σωστή ηχομονωτική κατασκευή πρέπει να υπάρχει η σωστή μελέτη , το μέγεθος του ήχου - θορύβου που θέλουμε να απομονώσουμε ή να μειώσουμε, τα σωστά συνεργεία , και τα κατάλληλα υλικά ανάλογα με την μελέτη.

Τώρα θα μου πείτε και από το κόστος τι κάνουμε ?

Από την ώρα που μιλάμε για ηχομόνωση δεν είναι φτηνά ,εγώ θα σας δώσω μια ενδεικτική τιμή για μια κατασκευή των 60db ξεκινά από τα 70,00 ευρώ σε τοιχοποιία και 90,00 – 100,00 ευρώ σε οροφή .

Όταν λοιπόν σας λένε για 25,00 – 35,00 – 45,00 ευρώ για μια ηχομονωτική κατασκευή

Στην ουσία είναι τις τάξεως των 3db – 10db

Oταν δε αυτά τα ποσά είναι σε οροφή τότε μιλάμε για ηχομόνωση τις τάξεως των 0db – 5db

Ελπιζω με αυτά που σας ειπα να εχεται μια εικονα, σχετικα με το θεμα ,τοσο για το κοστος ,οσο και για το αποτελεσμα της ηχομονωσης και να ειστε πιο προσεκτικοι στην επιλογη της εταιρια που θα σας αναλάβει την συγκεκριμένη εργασία στο ακίνητο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο καθένας δυστυχώς δηλώνει ό,τι θέλει

 

πάντως είναι δυνατόν να έπεσες απλά σε κάποιον πωλητή που δεν ξέρει το αντικέιμενο της δουλειάς

σε τέτοιες εκθέσεις φέρνουν και άσχετο κόσμο για το περίπτερο

μου έχει τύχει πάμπολλες φορές

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λές αλλά σαν τεχνικός που είμαι θα ήθελα να ακούσω και την δικιά σου πρόταση για την ηχομόνωση της οροφής αφου οπως λες αυτα που σου είπαν είναι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέω και στο θέμα μου πρώτα κάνουμε την ήχο μέτρηση ,για να μπορούμε να έχουμε τα ακριβή στοιχεία του ήχου – θορύβου που θέλουμε να μονώσουμε ή να απορροφήσουμε συντάσσεται η ανάλογη μελέτη και από εκεί και περά μπορούμε να ξέρουμε τι υλικά είναι τα περισσότερο κατάλληλα για την λύση του προβλήματος .

Η ηχομόνωση ή ήχο απορρόφηση δεν είναι με συνταγές του τύπου( 1κιλο από αυτό μισό από το άλλο), και κάθε πρόβλημα έχει και την ανάλογη λύση.

Άρα στο δικό σου θέμα πρώτα πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος του ήχου – θορύβου και μετά είμαι σε θέση να σου προτείνω λύσεις .

Μπορείς ακόμα να βρεις αρκετές πληροφορίες σχετικά με τέτοια θέματα και στα βιβλία (ακουστική & κτιριακές εφαρμογές) ή (εφαρμοσμένη ακουστική) και συγγνώμη για την πρόταση μου αλλά επειδή μου είπες ότι και εσύ είσαι τεχνικός

Link to comment
Share on other sites

Απλά βρες μια εταιρία που να ασχολείται με το θέμα της ήχο μέτρησης μπορείς να βρει στο Google υπάρχουν πολλές (λέξη κλειδί (ηχομετρηση))

Link to comment
Share on other sites

πιστευω οτι σε αυτο το φορουμ ανταλασουμε απωψεις, λυσεις και ιδεες πανω σε τεχνικα θεματα.

 

Στο Google μπορω να βρω εταιριες, προιοντα κτλ.

 

Τωρα αν καταλαβα καλλα δεν θελεις να μας αποκαλυψεις τις τεχνικες σου λυσεις μαλλον λογω επαγγελματος.

 

Εγω ειμαι μηχανολογος ναυπηγος και οτι θελετε ρωτατε ελευθερα...

 

Οπως αναφερα θα ηθελα να ακουσω την δικια σου τεχνικη λυση πανω σε αυτα που σου ειπαν με συγκεκριμενες τοποθετησεις πανω σε υλικα και τεχνικες.

Link to comment
Share on other sites

Κύριε (tankerman)

Έλεος δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω την ερώτηση σου δεν διάβασες λίγο πιο πάνω τη απάντηση που σου έδωσα .

Τι περιμένεις να σου πω περισσότερο για μια κατασκευή ηχομόνωσης ?

Όσο για αυτά που μου είπαν οι κύριοι που αναφέρω και στο αρχικό μου θέμα είναι τα εξής

1 το dow είναι καλό για θερμομόνωση όχι όμως και για ηχομόνωση

2 τα εμφανή απορροφητικά υλικά το λέει και η λέξη είναι εμφανή και όχι κλεισμένα σε γυψοσανίδα και είναι καλά για ήχο απορρόφηση και όχι για ηχομόνωση

3 όταν μιλάμε για ηχομονωτική κατασκευή οροφής τα πάντα είναι στερεωμένα με αντικραδασμικες αναρτήσεις και όχι με απλές ντιζες γιατί τότε καταστρέφετε όλη η κατασκευή

4 ανάλογα με το μέγεθος των db που θέλουμε να επιτύχουμε στη ηχομόνωση της κατασκευής πάνε και τα υλικά

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ έχει δώσει μια γενική εικόνα του προβλήματος της ηχομόνωσης και ηχοαπορρόφησης. Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να γίνει πιο συγκεκριμένος μιας και κάθε χώρος ανάλογα με τη χρήση του είναι ιδιαίτερος και πρέπει να γίνει συγκεκριμένη μελέτη για μια σωστή και ολοκληρωμένη λύση. Όντως ισχύει πως οι λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά τύπου "dow", πιστεύω πως απλά εκμεταλλεύονται την αμάθειά μας, αφού τα αποτελέσματα που προσφέρουν είναι πολύ κατώτερα, και πολλές φορές χειροτερεύουν μια κατάσταση παρά τη βελτιώνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάντησα σε μια αίθουσα διαλέξεων όπου είχε τοποθετηθεί σε όλη την οροφή της ένα κλασσικό ηχοαπορροφητικό υλικό, που έχω παρατηρήσει να τοποθετείται "παντού" σχεδόν σε όλες τις ψευδοροφές. Το αποτέλεσμα ήταν ο ομιλητής να μην ακούγεται ούτε καν στο μέσο της αίθουσας, (πόσο μάλλον στις τελευταίες σειρές...) παρόλο που μπορεί η αίθουσα να ήταν σχετικά άδεια! Μια σωστή λύση του προβλήματος (που βέβαια διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση) ήταν να αφαιρεθούν τα πάνελ με το ηχοαπορροφητικό υλικό από το μπροστινό μέρος της οροφής και να τοποθετηθεί μια ποσότητα αυτών στους πίσω τοίχους της αίθουσας (ναι στους τοίχους... μιλάμε για αίθουσα διαλέξεων, τώρα αν θα το κάνεις αυτό στο σπίτι σου...:smile::smile:) και στο μπροστινό μέρος της οροφής να τοποθετηθούν πάνελ με ηχοανακλαστικές ιδιότητες!

 

Θα αναφέρω ακόμα μια φορά, αν και γίνομαι κουραστικός, πως για να γίνει αυτή η διαδικασία ΣΩΣΤΑ, θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη του εκάστωτε χώρου, στο παράδειγμά μας χρησιμοποιήθηκαν και όργανα, έτσι ώστε να υπολογιστεί η σωστή ποσότητα των υλικών που πρέπει να τοποθετηθούν!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.