Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποίηση project management


μαωεριψκ

Recommended Posts

Μάλλον ναι, αναγνωρίζεται. Πιθανόν να γλυτώσεις τις 35 ώρες, εκτός κ αν πέσεις σε δειγματοληπτικό audit που θα σου ζητήσουν αρκετή χαρτουρα.

Βρες εκπαιδευτή, δεν έχει κ πάρα πολύ σημασία ποιος θα είναι αυτός, μπορείς κ online να διαλέξεις εκπαιδευτη εκτός ελλαδος. Το pmbok δεν διαβάζεται μόνο του, πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί το πρότυπο κ αυτό μόνο ένας εκπαιδευτής μπορεί να στο μεταφέρει, ή ένα πολύ καλό βιβλιο-βοηθημα. Εναλλακτικά θα πρέπει να έχεις ήδη την εμπειρία από τη δουλειά σου κ να ξέρεις ήδη τις διαδικασίες.

Ο εκπαιδευτής εκτός των άλλων, θα σου δώσει πρόσβαση (ή θα σε κατευθύνει) σε πηγές ερωταπαντήσεων, θα χρειαστείς πάνω από 1500 να έχεις κάνει μόνος σου πριν το τεστ. Για κάποιους μήνες η προσωπική σου ζωή θα περιοριστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό της καθημερινότητας στο να απαντάς ερωταπαντήσεις μέχρι να τις σιχαθεις εντελώς κ να σου βγαίνουν αυθόρμητα σε χρόνο dt . Γιατί εκτός του γνωστικού αντικειμένου, υπάρχει και τεράστια πίεση χρόνου. Είναι καθαρά θέμα εξάσκησης, σαν τους δρομείς των 100 μέτρων που κάνουν μήνες προπόνησης για να κατεβάσουν το χρόνο τους κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

 

Edit: καλά βιβλια-βοηθηματα είναι το pmp for dummies και αυτό της Rita Mulcahy. Ωστόσο το τεστ αλλάζει από το 2021 άρα θα πρέπει να περιμένεις τις νέες εκδόσεις, και ναι οι διαφορές πάντα είναι αρκετές από έκδοση σε έκδοση.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από το 2021 έχει αλλάξει η ύλη καθώς έχει προστεθεί το Agile καθώς και το PMBOK έχει φτάσει στην έκδοση 7. Λένε ότι θα αλλάξει ξανά εντός του 2023.  Επίσης  έχει αλλάξει το είδος των ερωτήσεων σε απόλυτα κρίσεως και καθόλου γνώσεων ή υπολογισμούς. Το τεστ ιδιαίτερα δύσκολο, με προετοιμασία και αφοσίωση βγαίνει (4-5 μήνες καλής προετοιμασίας και μαθήματα, προπόνηση σε ερωτήσεις κλο)

Link to comment
Share on other sites

Ρωτώντας τη σύζυγό μου (η οποία πήρε την πιστοποίηση τον 11ο 2021), μου είπε ότι ούτε αυτή ασχολήθηκε με το βιβλίο. Αντίθετα, πήρε σε προσφορά ένα σεμινάριο από udemy και -μη ρωτήσετε πώς- έτσι πέρασε το τεστ.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειώσει πολιτικός μηχανικός  και εργάζομαι στον κλάδο αρκετά χρόνια. Θέλησα λοιπόν να κάνω ένα βήμα εμπρός και να κυνηγήσω μια θέση εργασίας με περισσότερη ευθύνη. 

Με τα πολλά και με πολύ ψάξιμο κατάλαβα οτι εαν δεν έχεις πιστοποίηση PMP ή κάποια άλλη, ΔΕΝ ΠΑΣ δυστυχώς πουθενά. Την ζητάνε πάρα πολύ! 

Ξεκίνησα με Udemy Courses που αν και φτηνά, δεν μπορείς να καταλάβεις την μεγάλη εικόνα. 

στην αναζήτηση που έκανα στο Internet για την εκπαίδευση, μου έβγαζε όλη την ώρα τον  κ. Γιώτη Θ. και είπα να ξεκινήσω με αυτόν στο πρόγραμμά που έχει. Δυστυχώς όμως για διάφορους λόγους διέκοψα την προετοιμασία - "δεν έδωσα" τελικά. 

Μετά απο έναν χρόνο περίπου είπα να την ξαναπιάσω, αλλά αυτήν την φορά έκανα συμβουλευτική με τον κ. Κυριακίδη, γιατί είχα ακούσει πολλά για αυτόν. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, ο τρόπος με τον οποίο μετέφερε την γνώση, σε εμένα, έκανε καλύτερο apply. Όχι μόνο αυτό αλλά ένιωσα οτι όλα ήταν λίγο ποιο "εύπεπτα". 

μετά απο 3-4 μήνες έδωσα και πήρα την πιστοποίηση.

Η εξέταση ήταν όλη scenario based, πράγμα που σημαίνει οτι η εκπαίδευση που αρχικά πήρα δεν προσέγγιζε την φιλοσοφία της εξέτασης. Για την συγκεκριμένη εξέταση πρέπει να καταλάβεις την φιλοσοφία και όχι να μάθεις απ' έξω το framework. 

Το εκπαιδευτικό υλικό  kim heldman study guide και 5.000 ερωτήσεις που ήταν μέσα στην τιμή με τον Κυριακίδη, τίμιο! 

Το βιβλίο πολύ χαλαρό, σου δίνει την μεγάλη εικόνα! 

Περίπου 3 εβδομάδες μετά έκανα σε μεγάλο οργανισμό αίτηση σε θέση για Program Manager, και την πηρα. 

Να προσθέσω οτι αναφέρομαι στην εξέταση μετά την αλλαγή που έγινε.
 
Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία, όποιος έχει απορίες χαρά μου να βοηθήσω 

Edited by Takis1233
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.