Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εποξειδική βαφή αντί κεραμικών πλακιδίων


MRL

Recommended Posts

Γεια σας,

θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει εφαρμόσει σύστημα εποξ. βαφής αντί να βάλει πλακάκια σε τοίχους λουτρού. Από προμηθευτή και τεχνίτη, έχω ακούσει πως γι αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείται βαφή για μόνωση πισινών.Θα εφαρμοστεί καλά σε τοίχο με μαρμαροκονία ή θέλει άλλο υπόβαθρο; Αν κάποιος γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες ή και κάποια αξιόπιστη μάρκα, θα φανεί πολύ βοηθητικό.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σημείωση : Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω εταιρείες.... sorry mods!

 

Πρόσφατα έγινε εφαρμογή σε δάπεδο με ISOMAT DUROFLOOR-R

 

Η στρώση έγινε με μεταλλική χτένα 8 οδόντων και στρώσιμο με ρολό που έχει "καρφάκια" για να φύγει ο αέρας. Το δάπεδο αφέθηκε για πολυμερισμό 4 μέρες. Εμφάνισε πάρα πολλά μικρά σπυράκια τα οποία έσκασαν. Αποτυχία!

 

Νέα εφαρμογή με υλικά της εταιρείας ALCHIMICA.

Το παλαιό δάπεδο τρίφτηκε με μηχανή ώστε να γίνει "σαγρέ", να γεμίζει γρατζουνιές. Πρώτη στρώση με αστάρι πρόσφυσης πολυουρεθανικής βάσεως PRIMER-PU. Ακολούθησε το εποξειδικό υδατοδιαλυτό (δεν μυρίζει) HyperFloor-2K όπου το υλικό απλώθηκε με χρήση χτένας 36 μικρών οδόντων, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ρολό με "καρφάκια". Το δάπεδο ήταν τέλοιο. Ίσιο, γυαλιστερό. Την επομένη, το δάπεδο στρώθηκε με βερνίκι HyperDesmo ADY 100 με τη χρήση ρολού (μοχέρ κοντότριχο). Αυτό του έδωσε μια ματ επιφάνεια. Το μυστικό είναι να βάζεις όμως πολύ λίγο βερνίκι σε κάθε πέρασμα και να το ξαναπερνάς με περίπου στεγνό ρολό 4-5 φορές.

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας δουλέψει με τα υλικά της Alchimicha και ειδικά το Hyperdesmo ως μονωτικό, σας βεβαιώνω ότι σε σχέση με τα άλλα τα πολυδιαφημισμένα, είναι κλάσεις ανώτερα...

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω δουλεψει με το ceresit της renovat για πισινες ήταν καλό και ευκολο στην χρηση. Δεν δημιουργησε προβλημα βαζοντας το πανω απο χοντρο σοβα. Τωρα για μαρμαρο δεν ξερω πως θα αντιδρασει αλλα γενικα πιστευω οτι καθοτι εποξειδικο δεν θα ειχε προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

το ceresit της renovat για πισινες δεν είναι υλικό αρμολόγησης? Όχι βαφής. Αν θυμάμαι καλά.. Και αν αναμιχτεί με τις προβλεπόμενες αναλογίες δουλεύεται σχετικά δύσκολα. Και στεγνώνει γρήγορα. Βέβαια έχει πολύ καλή αντοχή σε χημικά πισίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εχω ακριβώς την ίδια απορία με τον φίλο MRL, η οποία τελικά δεν απαντήθηκε. Αναφέρατε τη γνώμη σας για συγκεκριμένα υλικά, αλλά για δάπεδο.

 

Τελικά, σε τοίχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποξ. βαφή και με τι αποτέλεσμα? Για ένα λουτρό πχ είναι οκ?

 

Για ένα χώρο που δέχεται "επιθέσεις" γρατζουνιες κτλ από ζώα με μεγάλη δύναμη? Έχει αντοχή μια τέτοια λύση ή πλακάκι και πάλι πλακάκι?

Link to comment
Share on other sites

Περα απο λεπτομερειες να δουμε το κοστος.

 

Σε σχεση με ενα απλο πλακακι, δεν συμφερει.

 

Και σε τοιχους γινεται εφαρμογη (αν και συνηθιζονται πολυουρεθανικες βαφες), το υποστρωμα πρεπει να ειναι σταθερο (πχ μια καλη τσιμεντοκονια) και φυσικα οι αντοχες τους ειναι μεγαλες.

Βεβαια το πλακακι (αναλογα την ποιοτητα, την τοποθετηση, το στοκο κτλ) ισως εχει αυξημενες αντοχες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.