Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη Τακτοποίησης που δεν υπογράφει ο Νομάρχης


Recommended Posts

Έχει συνταχθεί πράξη τακτοποίησης, έχουν γίνει οι ενστάσεις και απαντηθεί από την Τεχν. Υπηρ. του Δήμου, παράτυπα "θιγόμενος" ιδιοκτήτης κάνει υπομνήματα στη Νομαρχία σχετικά με το τεχνικό μέρος της Πράξης και διατύπωνεται γνώμη από τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας της Νομαρχίας υπέρ του τεχνικού μέρους της πράξης και με αυτά και αυτά κλείνει το 2 έτος στο γραφείο του Νομάρχη για υπογραφή.

 

Ο Νομάρχης δε θέλει να την υπογράψει την πράξη και ψάχνει να βρεί τρόπο για να ζητήσει την ανασύνταξη της. Η εισήγηση του προϊσταμένου της πολεοδομίας του όμως δεν συμφωνεί μ' αυτόν ούτε και η προφορική εισήγηση του νομικού του συμβούλου (γνωστοί αμφότεροι).

 

Η πράξη είναι απλούστατη αλλά ένας εκ των ιδιοκτητών με μή οικοδομίσιμο οικόπεδο που γίνεται μετά την πράξη άρτιο και οικοδομίσιμο είναι πολύ καλός "υποστηρικτής" του Νομάρχη. Ο "θιγόμενος" θεωρεί ότι αδικείται γιατί χάνει το πρόσωπο 2 μ. του σε μια οδό αλλά αποκτοτά σε άλλη 8 μέτρα στην οποία είχε πριν 5.

 

Τί μπορεί να κάνει ο δικός μου πελάτης (ο οποίος έχει άρτιο και οικοδομίσιμο οικόπεδο αλλά δεν μπορεί να κτίσει εξαιτίας του ομόρου "υποστηρικτή") πέρα από το να μετρά τα διαφυγόντα κέρδη του;

Link to comment
Share on other sites

Holla tinkybell!

Δεν μπορεί να πει τίποτα εκτός από το να ζητήσει αντιπρόταση! Από την στιγμή που έχει αιτηθεί την τακτοποίηση, πρέπει να υπάρξει μία λύση, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.

 

Δεν μπορεί απλά να "πατά" στο "Δεν θέλω" ο άλλος! Πρέπει να αποδείξει το γιατί και να αντιπροτείνει στο Δημοτικό ή Νομαρχιακό Συμβούλιο!

 

Aλλιώς μπορεί εκτός από το να μετρά διαφυγόντα κέρδη, να τα διεκδικήσει!

Link to comment
Share on other sites

tinkybell

προφανώς να συμβουλευτείτε νομικό

αν υπάρχει αντιπρόταση συζητείται σε διαφορετική περίπτωση κάνουμε λόγο γιά καταχρηστικό δικαίωμα τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το δικηγόρο έχετε απόλυτο δίκιο...

Το αστείο είναι οτι το συγκεκριμένο Νομάρχη (που πλέον θεωρώ εντελώς ανίκανο) τον έχω ψηφίσει δυο φορες στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.