Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντισεισμική συμπεριφορά και ανθεκτικότητα ξύλινων προκάτασκευασμένων κτιρίων


 
Clemenza

Recommended Posts

Καλημερα.

Ειμαι Πολιτικος Μηχανικος, ο οποιος ομως εχει στραφει κυριως στην "εμπορικη πλευρα" του επαγγελματος μας, με αποτελεσμα να εχω "μεινει αρκετα πισω" απο επιστημονικης πλευρας.

Αυτα σαν εισαγωγη για να μην λιθοβολιθω :)

 

Σημερα μου εκανε καποιος φιλος τιςν εξης απλες ερωτηση και ομολογω οτι του απαντησα με γενικολογιες...

Οι ερωτησεις, ηταν οι εξης:

 

Ακουω για Προκατασκευασμενα σπιτια με ξυλινο φεροντα οργανισμο.

 

1) Ποια η συμπεριφορα μιας ξυλινης κατασκευης, ως συνολο και ως μεμονωμενο υλικο, υπό συνθηκες σεισμου, σε σχεση με τις κλασικες κατασκευες (οπλισμενο σκυροδεμα κλπ)? (εξεταζοντας κτιρια δυωροφα και κτιρια ανω των 2 ορφων)

 

2) Ποιος ειναι ο "μεσος ορος ζωης" μιας ξυλινης κατοικιας?

 

2) Αφου σε ολα τα διαφημιστικα φυλλαδια εταιριων που ασχολουνται με τον συγκεκριμμενο κλαδο αναφερεται οτι οι ξυλινες κατασκευες εχουν αριστη συμπεριφορα απεναντι στον σεισμο και αφου εχει λυθει, οπως αναφερεται, το προβλημα της φωτιας και των μικροοργανισμων (με ρητινες, φαρμακα, επεξεργασια ξυλου με ειδικες βαφες κλπ), γιατι δεν εχει την αναλογη διεισδυση στην αγορα? (μιας και το κοστος κατασκευης φερεται να ειναι παρομοιο με αυτο μιας συμβατικης κατασκευης)

 

 

Παρακαλώ:

1. Χρησιμοποιείτε τόνους στους τίτλους των θεμάτων

2. Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

1) Mιλάς για κατασκευή με ξύλινο φέροντα οργανισμό ή ξύλινη φέρουσα τοιχοποιία; Το πρώτο αφορά κατασκευές τύπου "Wooden Light Frame" (WLF) κι ευρύτερα τέτοια συστήματα [τις περισσότερες φορές καρφωτά], το δεύτερο αφορά τα λεγόμενα "κορμόσπιτα" (log houses). Kαμία σχέση το ένα με το άλλο.

 

2) Ανάλογα την περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι, από λίγα χρόνια, μέχρι πολλές δεκαετίες [έως και πάνω από αιώνα υπο προϋποθέσεις].

 

3) Τα ξύλινα γενικά δεν είναι για όλες τις περιοχές. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που το ξύλινο είναι λύση προς αποφυγή για διάφορους λόγους [αισθητικούς, κλιματικούς, οικονομικούς, πολεοδομικούς, κλπ].

Επίσης υπάρχει η διάχυτη δυσπιστία [βάσιμη/αβάσιμη/καλλιεργούμενη/τυχαία] και η ελλειπής ενημέρωση, όπως συμβαίνει και με τα μεταλλικά. Οι "παλιοί" δεν τα ξέρουν αλλά έχουν τους πολλούς πελάτες, οι "νέοι" τα ξέρουν αλλά δεν έχουν "μούτρα" στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.