Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα υπολογισμού διαγραμμάτων ΜQN.


chrisch

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για απλούς σχετικά φορείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Frame2d που είναι πολύ απλό και εύκολο στη χρήση. Για πιο σύνθετους φορείς υπάρχει το SAP2000 αλλά παίζει να σε δυσκολέψει λίγο μέχρι να το μάθεις.

 

Excel ψιλό δύσκολα εκτός κ αν ψάχνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο (δοκό με 3-4 ανοίγματα π.χ.).

Link to comment
Share on other sites

Διατομές; στο χαρτί, λύνω με τη μέθοδο Cross και δεν λαμβάνω κάπου υπόψιν τις διατομές. Τα ίδια βάρη τα συνυπολογίζω στα G της κάθε πλάκας στο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Για δοκμασε και το δωρεαν BEAM2D NTUA EDITION.....Να σου πω την αληθεια τη μεθοδο Cross δεν την ειχαμε διδαχτει (ηταν εκτος υλης :smile: )..Παντως εγω δεν ειχα προβλημα..Οτι εβρισκα με το χερι εβρισκα και το προγραμματακι αυτο....

Link to comment
Share on other sites

Διατομές; στο χαρτί, λύνω με τη μέθοδο Cross και δεν λαμβάνω κάπου υπόψιν τις διατομές.

 

Όταν κάνεις cross για να βγάλεις τα Κ και μετά τα μ δεν υπολογίζεις πρώτα τις ροπές αδράνειας με βάση τις διατομές; Εκτός κ αν είναι όλες ίδιες.. Επίσης τα ίδια βάρη των δοκών σου έχει επιλογή να μην τα λάβει υπόψιν του το πρόγραμμα (μάλλον στο χέρι δεν τα προσθέτεις..). Τι ακριβώς προσπαθείς να λύσεις; Φοιτητής είσαι;

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον! Είμαι τριτοετής φοιτητής Έργων Υποδομής στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τις ροπές αδράνειας δεν τις υπολογίζω και θεωρούμε ότι είναι ΕxΙ σε κάθε φορέα. Έχω επιλέξει να μην υπολογίζει τα ίδια βάρη, αλλά τζίφος... Πάντως, χίλια ευχαριστώ σε όλους!

Το προγραμματάκι του ΕΜΠ έψαξα στο google αλλά δεν βρήκα κάπου να το κατεβάσω. Καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα κάτι κάνεις λάθος. Ή στο χέρι ή στην εισαγωγή των δεδομένων στο πρόγραμμα. Δοκίμασε με ένα πολύ απλό φορέα. Πχ μονόπακτο και αμφίπακτο.

 

Το beam2d είναι απλό και ενδείκνυται για κάτι γρήγορο. Λίγο πιο σύνθετο είναι το Framework. Αν είσαι φοιτητής πάντως καλό θα ήταν να μάθεις να χρησιμοποιείς και κάποιο πιο σύνθετο πρόγραμμα όπως είναι το SAP που αναφέρθηκε. Εξαρτάται πάλι από τη φάση που βρίσκεσαι. Αν το θέλεις για να τσεκάρεις τις ασκήσεις της στατικής το SAP είναι πολύ. Αν το θες για να λύσεις κάποιο θέμα της σχολής (μπετά - μέταλλα) τότε είναι μια καλή επιλογή.

 

Αν σε ενδιαφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο όπως συνεχείς δοκούς τότε θα βρεις και άλλα προγράμματα, είτε σε excel είτε αυτόνομα. Τσέκαρε και στα Downloads του forum. Όλο και κάτι θα βρες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.