Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Ζητείται νέα αρχιτεκτόνισσα, εμπειρία όχι απαραίτητη" (δεν πρόκειται για διαφήμιση)


Julius Caesar

Recommended Posts

Έχετε προσέξει αγγελίες αυτού του τύπου; Δηλαδή ένας άντρας έμπειρος δε θα κάνει καλά τη δουλειά; :confused:(Εδώ βέβαια που το σκέφτομαι, ίσως ναι, να μην κάνει καλά τη "δουλειά" :P )

Γενικά στα 5 χρόνια που ήμουν υπάλληλος σε εταιρίες ("συνεργάτης") έχω παρατηρήσει ότι πέφτει πολύ γκομενιλίκι...ειδικά σε θέσεις γραφείου.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να προσπαθήσω μόνος μου ή δημόσιο.

 

Υ.Γ. Συνελόντι ειπείν, είναι παράνομο οι αγγελίες ζήτησης εργασίας να διαχωρίζουν το φύλο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Julius Caesear εγώ όταν έκανα τη πρακτική μου σε πολιτικό μηχανικό...τον είχα ρωτήσει πως και δεν "συνεργαζόταν" ( δεν είχε στο γραφείο του ) άντρα πολίτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα ( είχε αρχιτεκτόνισσα τότε και την έχει ακόμα ), και μου είχε απαντήσει ότι "οι άντρες έρχονται για λίγο , απλά για να μάθουν τη δουλεια κ μετά φευγουν "!!!!

Πολύ απλά δηλαδή οι περισσότεροι σκέφτονται ότι αργότερα ο ανταγωνισμός έξω θα μεγαλώσει!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Και τι πέριμενες να σου πει την αλήθεια; :confused::confused::confused:

Να σου πει τους πραγματικούς λόγους;

Μήπως οι γυναίκες δεν είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να φύγουν για να πάνε δημόσιο με τα χίλια;

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να σου πω αλήθεια μου έλεγε.....γιατι πολύ απλά η αρχιτεκτόνισσα δεν ήταν και καμιά γκομενάρα :) :) !!!!

Συμφωνω ότι και οι γυναίκες σκέφτονται το δημόσιο...αλλά δε μπάινεις στο δημόσιο και με κλειστά τα μάτια!!!

Τώρα αν θες τη γνώμη μου..κακώς διαχωρίζουν το φύλο στις αγγελίες!!!Το ίδιο μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια θέση εργασίας τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες!!!

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι τώρα τελευταία μιά και δεν υπάρχει ένταση ανάμεσα σε ΠΕ-ΤΕ , η ανάμεσα σε αρχιτέκτονες - πολιτικούς , ψαχνόμαστε να τσακωθούμε γιά το φύλο :P

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα λίγο τον τίτλο για να μην παραπέμπει σε διαφήμιση. Βασικά, αν ένας μηχανικός θέλει μια κάποια βοήθεια (καφε-τηλέφωνα-δημ. υπηρεσίες κτλ) τον συμφέρει να πάρει ένα άτομο το οποίο θα είναι:

α) του "συναφιού",

β) γυναίκα, διότι όπως και να το κάνουμε ομορφαίνει το γραφείο και

γ) αρχιτέκτονα, διότι είναι πολλές περισσότερες οι πιθανότητες να βρεις γυναίκα ΑΜ παρά ΠΜ...

Link to comment
Share on other sites

αντε να κανω παλι τον δικηγορο του διαβολου κι ας με πειτε και σεξιστή.

 

ο αντρας μηχανικος εχει παντα στο μυαλο του τα δικα του κουμαντα. Για να τον κρατησεις πρεπει να κανεις συνεχως αυξησεις ΚΑΙ ψυχοθεραπεια (η δουλεια δεν μου αρεσει, ειναι βαρετη, θελω κινητρο, θελω εταιρικο τηλεφωνο, αμαξι, να φυγω με τη γκομενα Σ-Κ-Δ κλπ.) Οτι του διδασκεις, αυριο θα τα βρεις μπροστα σου. ειτε σαν ανταγωνισμο, ειτε σαν εκβιασμο για αυξησεις (εγω στα κανω ολα, πληρωσε με 4 φορες το μισθο μου κλπ)

 

η γυναικα μηχανικος μπορει να θελει πολλα απο τα παραπανω αλλα δεν τα λεει τοσο χυμα. Ειδικα αν ειναι ευχαριστημενη απο τις συνθηκες εργασιας, δυσκολα ρισκαρει τα πολλα για μια μικρη αυξηση.

 

Επισης υπαρχει το θεμα της χημειας. Δυο αντρες 9 στις 10 θα βγαλουν τα ματακια τους ειτε με ρουφιανιες ή με σαμποταζ. Το ιδιο εχω παρατηρησει σε γυναικες - αμεσως πανε ανταγωνιστικα και αρχιζουν τα μαλλιοτραβηγματα. Ενώ όσες φορες εβαλα αντρα - γυναικα να συνεργαστουν, το project πηγε τρενακι (αλλο που μερικες φορες ειχαμε γαμους ή σχεσεις)

 

Θα μου πειτε τα υπεραπλουστευεις μεγαλε, εισαι παρανοικος. Εγω 10 χρονακια σε corporate περιβαλλον, απο καρπαζοεισπρακτορας μεχρι νο 2, αυτα ειδα. Και δυστυχως ή ευτυχως, μεταξυ αντρα και γυναικας για την ιδια δουλεια γραφειου (αλλο το εργοταξιο) θα επαιρνα παντα γυναικα για ψυχικη ηρεμια, απουσια εντασης και καλυτερη συνεννοηση.

 

Τωρα για το θεμα της εμφανισης. Ωραιο να εχεις ωραιες γυναικες διπλα σου, αλλα στη δουλεια ειναι λιγο αποπροσανατολιστικο, κι αν εγω σαν αφεντικο ημουν ψυχραιμος, οι υπαλληλοι μου δεν ηταν και ειχαμε εντασεις. Οποτε σαν παραγοντας δεν ειναι και τοσο θετικος για οσους την ψαχνουν με το προσωπικο πιο σοβαρα.

 

Μην ξεχναμε ομως πώς η ωραια γυναικα παντου βρισκει μερικα πραγματα πιο ευκολα. Αυτη ειναι η κοινωνια, δεν ειναι θεμα τεχνικων γραφειων. Τωρα για τις αγγελιες αυτες που κι εγω τις βλεπω, το σκεφτομαι κι εγω οτι κατι πονηρο παιζει αλλα απο την αλλη γνωριζω ολα τα παραπανω και δεν μου κανει εντυπωση.

 

Εγω και 100% να ξεκιναγα να ψαχνω γυναικα αρχιτεκτονισσα, στην αγγελια δεν θα το εγγραφα. Πρωτον γιατι ειναι παρανομο (απορω με το ΤΕΕ που φιλοξενει τετοιες αγγελιες) και δευτερον γιατι ποτε δεν ξερεις τι αντρες θα εμφανιστουν και αν τελικα θα ειναι καλυτεροι.

 

όσο για το "γκομενιλικι" στο γραφειο, αν δουλευεις 10-12 ωρες στο ιδιο γραφειο, πού θα γνωρισεις γυναικες? Εγω τη γυναικα μου στον χωρο εργασιας τη γνωρισα. Στο αμερικα θα με ειχαν παει μεσα για sexual harassment

Link to comment
Share on other sites

...

Υ.Γ. Συνελόντι ειπείν, είναι παράνομο οι αγγελίες ζήτησης εργασίας να διαχωρίζουν το φύλο.

 

 

Σημαντικότατο θέμα θίγεις Julius (και δεν αστειεύομαι). Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο αρμόδιος φορέας όπου μπορεί να καταγγείλει κανείς τέτοιες περιπτώσεις ή εάν έχει γίνει ποτέ καταγγελία και ποιό το αποτέλεσμά της.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς εδώ ''συγκρίνουμε'' εμπειρίες και άρα συμπεράσματα ασφαλή δε θα βγουν.

 

Όσες κυρίες συναδέλφους γνώρισα ποτέ δεν είχανε την όποια ''μονιμότητα'' ως απόλυτο δεδομένο. Βέβαια όσες είχαν οικογένεια το επιδίωκαν αλλά αυτό έχει και μειονεκτήματα που δε θέλει ο ιδιωτικός τομέας (9-5 αυστηρό, δύσκολα αποδεκτές υπερωρίες, σαφέστατοι και τυπικότατοι όροι απασχόλησης). Υπάρχουν αρκετές κοπέλες που αφήνουν την ''ασφάλεια'' για να πέσουν στα βαθιά - η επαγγελματική εξέλιξη/ανέλιξη δεν είναι πλέον ανδρικό ''κουσούρι''.

 

Και βέβαια οι τελευταίες γενιές εργοδοτών ξέρουν πολύ καλά ότι οι υπάλληλοι, κατά κανόνα, θα μάθουν/αρπάξουν ό,τι μπορούν και θα φύγουν μετά. Το ξέρουν γιατί και οι ίδιοι αυτό έκαναν - και όσοι είναι έξυπνοι ξέρουν να το εκμεταλλευτούν υπέρ της ποιότητας της δουλειάς.

 

Και αν νομίζετε πως οι Αρχιτεκτόνισσες είναι ''εύκολες'' στη συνεργασία...ωρέ...απατάστε οικτρά. Βέβαια όσες φορές έτυχε να ''επιλέξω'' συνεργασίες επιδίωξα συναδέλφους με περγαμηνές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.