Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

"Ζητείται νέα αρχιτεκτόνισσα, εμπειρία όχι απαραίτητη" (δεν πρόκειται για διαφήμιση)


Julius Caesar

Recommended Posts

Aginor, μιλάμε για δουλειά μηχανικού όχι για προώθηση προϊόντων, ταξιθέτες και "μασέρ"! Πώς θα σου φαινόταν μια αγγελία "ζητείται από κλινική νέα ψυχίατρος/αναισθησιολόγος/μικροβιολόγος, εμπειρία όχι απαραίτητη;"

 

Και με λύπη μου διαπίστωσα ότι -όπως φαίνεται από τα προηγούμενα posting- για κάποιους συναδέλφους έχει σημασία αν ο υποψήφιος εργαζόμενος είναι νέα κοπέλα. Και αυτό το βάσισαν σε επιχειρήματα που πολύ αμφιβάλω αν και οι ίδιοι τα πίστεψαν. Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι εξευτελίζουμε το επάγγελμά μας.

 

Τώρα αν κάποιος θέλει ντε και κάλα "νέα μηχανικό μέχρι 26 ετών" καλύτερα ας το δηλώσει εξαρχής στην αγγελία για να μη χάνουμε χρόνο εμείς οι 30ρηδες άντρες, κοιλαράδες και μουστακαλήδες που είμαστε ανίκανοι να συνεργαστούμε με τον οποιονδήποτε λόγω ανδρογόνων και τεστοστερόνης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος εργοδότης να έχει ήδη ανάμεσα στους συνεργάτες του καμιά 10αριά "30ρηδες άντρες, κοιλαράδες και μουστακαλήδες" το σκεφτήκατε; Να θέλει δηλαδή απλά να "ομορφύνει" το περιβάλλον εργασίας; :wink:

Η άλλη περίπτωση είναι να έχουν καλυφθεί ήδη οι θέσεις για εμπειρότερα (και πιο ακριβά αμειβόμενα) στελέχη και να χρειάζεται μια κοπέλα στα χαμηλότερα κλιμάκια μισθοδοσίας ή για λιγότερο "υπεύθυνη" θέση. Δεν είναι και τόσο τραγικό πια. Θα μπορούσε να μην προσδιορίζει τι ζητάει στην αγγελία και να απορρίπτει στη συνέχεια υποψηφίους. Αυτό όμως δε θα ήταν αποδοτικό και θα απαιτούσε δαπάνη χρόνου (και από τις 2 πλευρές). Εγώ προσωπικά π.χ. δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να ασχοληθώ με ξερές αγγελίες του τύπου "ζητείται Μηχανικός από τεχνικό γραφείο στα Σούρμενα". (Για τι αντικείμενο τουλάχιστον; ). Καλές οι αμερικανιές περί μη διάκρισης κλπ. κλπ., αλλά πάντα δυστυχώς ή ευτυχώς, θα παραμένει απόφαση του εκάστοτε εργοδότη το πως θα δομήσει την ομάδα εργασίας του και το τι ανάγκες έχει σε δυναμικό σε δεδομένη χρονική στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα μιλάμε για αγγελίες ή για το τι προτιμάνε οι εργοδότες και άλλο το να βάζεις σε αγγελία ζητείται γυναίκα αρχιτέκτονας, μηχανικός κτλ και άλλο από τους 100 που θα σου έρθουν διαλέγεις την κουκλάρα...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μας είναι η αγγελία που ζητάει συγκεκριμένα προσόντα τα οποία δεν έχουν καμμία άμεση σχέση με το αντικείμενο της εργασίας και παραπέμπουν σε στοιχεία διαχωρισμού των υποψηφίων ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση ή το φύλο.

 

Αυτός που ζητάει, έχει όλο το δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων που θα απαντήσουν στην αγγελία αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά κριτήρια που άπτονται της εξωτερικής εμφάνισης για να αποκλείσει υποψηφίους.

 

Σαφώς και θα πάρει περισσότερα bonus μια κοπέλα εμφανίσιμη από έναν άντρα κοιλαρά, αν η θέση είναι πχ για την υποδοχή ή γενικά αν κρίνει ο εργοδότης πως θα κάνει τη δουλειά καλύτερα.

Αν θέλει γλάστρα όμως, ας ψάξει σε ανθοπωλεία.....

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω λίγο-πολύ το σωστό πλαίσιο έχει διευκρινιστεί και αιτιολογηθεί: η αγγελία εύρεσης προσωπικού οφείλει να αναφέρεται μόνο στις ακαδημαϊκές ή τεχνικές γνώσεις και ειδικότητες της κενής θέσης.

 

Η αξιολόγηση (όποια κριτήρια και αν αυτή ακολουθεί) θα γίνει μετά - και είναι βέβαια πρέπον να ενημερώνονται όσοι έχουν απορριφθεί. Αν τώρα κάποιος εργοδότης δε θέλει να χάνει χρόνο με συνεντεύξεις ας βρίσκει κόσμο μέσω γνωστών και φίλων.

Link to comment
Share on other sites

Να αγάσει το στόμα σου!! Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με λογική! Είχα αρχίσει να αισθάνομαι ότι ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει σε αυτή τη ..... χώρα να το πω??

Link to comment
Share on other sites

Από την ηθική πλευρά του θέματος, δεν πρέπει να γίνεται διάκριση φύλλου στις αγγελίες.

 

Από την πρακτική πλευρά, αν κάποιος για τον Α ή Β λόγο πρόκειται να προσλάβει με κριτήριο το φύλλο, καλύτερα να το λέει προκειμένου να μην χάσουν τον χρόνο τους όσοι δεν πρόκειται εξ'αρχής να προσληφθούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.