Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσφορά για αποτύπωση 1000 στρεμμάτων


Recommended Posts

Αν είναι αλήθεια από αρχιτέκτονα:

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=10990

 

 

θα ήθελα ρωτήσω το εξής: εάν ζητηθεί αποτύπωση πολύ μεγάλης έκτασης πάνω από 1000 στρέμματα εκτός σχεδίου, προφανώς με χρήση GPS , και ζητηθεί να δοθεί από τον μηχανικό μια προσφορα οικονομική για το πόσο θα κοστίσει.

Ο μηχανικός πως θα πρέπει να κινηθεί για να κοστολογήσει την εργασία αυτή;

Υπάρχει τιμή ανά στρέμμα; και αν δεν γίνει αυτή η δουλεια με GPS γίνεται με άλλο τρόπο αεροφωτογραφία-φωτοερμηνία;θα χρειαστεί και δήλωση Ν.651

ευχαριστώ

 

θα ζητηθεί τοπογραφικό για 1000 στρέμματα, εκτός σχεδίου όπου αυτή η περιοχή θα έχει αιγιαλό και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να αποτυπωθεί μόνο το περίγραμμα. επίσης θα χρειαστεί και έγκριση από δασαρχείο και ο πελάτης θα θέλει και να ελεχθεί έαν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.εάν γνωρίζει κάποιος με gps για αυτή την έκταση περίπου πόσα άτομα θα χρειάζονται και πόσος χρόνος και τι κόστος;είναι γενικές ερωτήσεις που θα γίνουν από τον ιδιοκτήτη και θα ήθελα να γνωρίζω μια τάξη μεγέθους για αποτύπωση με gps όπου δεν θα γίνουν στάσεις οπως με το total station.επίσης,θα ήθελα να ρωτήσω επειδή πρόκειται για μεγάλη έκταση εάν μπορεί να γίνει η αποτύπωση με τη βοήθεια φωτοερμηνείας από αεροφωτογραφίες και τι κόστος έχει αυτό για τον πελάτη.

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 

τέλος πάντων είμαι αρχιτέκτων μηχανικός και ασχολούμαι με real estate. επίσης διαθέτω τοπογραφικό εξοπλισμό αφού απασχολώ άτομα τοπογραφικής ειδικότητας για αποτυπώσεις.το ερώτημα έγινε με την εξής λογική: σε πολλές χώρες της ευρώπης οι αποτυπώσεις μεγάλων εκτάσεων γίνεται σε διάφορες φάσεις όπου στο αρχικό στάδιο γίνεται εκτίμηση της έκτασης και κυρίως των ορίων τους και στη συνέχεια γίνονται λεπτομερείς αποτυπώσεις.επίσης οι αμοιβές για αποτύπωση πολύ μεγάλων εκτάσεων διαφοροποιούνται ως προς τους συντελεστές σε σχέση με αποτυπώσεις μικρότερης έκτασης. απ ότι ξέρω και επιβεβαιώνετε οι ίδιοι στην ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπεται κάποια τέτοια διαφοροποίηση.ο πελάτης που εκπροσωπώ είναι κάτοικος του εξωτερικού ο οποίος διαθέτει μεγάλη εκτάση στην Ελλάδα και θέλει να ξεκαθαρίσει τίτλους ιδιοκτησίας. Έτσι για δασαρχείο και αρχαιολογία θέλει κάποια τοπογραφικά άμεσα, και αφού ξεκαθαριστούν, να προχωρήσει σε λεπτομερείς αποτυπώσεις για ανοικοδόμηση εγκαταστάσεων.

 

 

  1. Αναζητά θύματα;
  2. Αναζητεί πλειοδότη;
  3. Είναι δυνατόν να συζητάμε για αμοιβές κλάσμα των νόμιμων για χαρακτηρισμούς σε τεράστια έκταση, παραθαλάσσια κιόλας;
  4. Αρχιτέκτονας μπορεί να υπογράφει εξαρτημένα τοπογραφικά για δασαρχεία και αρχαιολογίες;

Link to comment
Share on other sites

Σε μια τέτοια μελέτη η ελάχιστη αμοιβή είναι αρκετά υψηλή ώστε το η φορολογική σου δήλωση να μπαίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό στην μέγιστη φορολογική κλίμακα, και μπαίνει και μια προσαύξηση 20% επειδή θα έχεις λίγα έξοδα (κερατιάτικη προσαύξηση για τους μηχανικούς).

 

Τα μεταφορικά, οι εργατοώρες και το κόστος εκτύπωσης των τοπογραφικών είναι της τάξης των αρκετών χιλιάδων ευρώ.

 

Εννοείται ότι προστίθεται και το 19% ΦΠΑ.

Επειδή συντρέχουν και άλλα θέματα απ' ότι κατάλαβα, πιό πιθανό το βλέπω να γίνει αναλυτικός προϋπολογισμός παρά έκπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.