Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιτέλους μια σωστή κίνηση για το ρόλο του μηχανικού


bmw316gr

Recommended Posts

Σήμερα σε τοπική εφημερίδα το παρακάτω δημοσίευμα:

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Οδηγίες για την εκτέλεση κατασκευής της οικοδομής

Επιστολή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βόλου κ. Γ. Δανηλόπουλου αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων με βασικές οδηγίες που αφορούν στην εκτέλεση της κατασκευής της οικοδομής, με την έκδοση κάθε νέας οικοδομικής αδείας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δανηλόπουλος αναφέρει: «Με την ευκαιρία αυτή, αφού ευχηθούμε την καλή εκτέλεση των εργασιών και αποπεράτωση της οικοδομής, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω, που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την διάρκεια της κατασκευής αλλά και της χρήσης του ακινήτου σας.

- Πολύτιμος συνεργάτης σας σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής, είναι ο επιβλέπων μηχανικός. Μην διστάζετε να απευθυνθείτε σε αυτόν για οποιοδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα σε όλες τις φάσεις της κατασκευής. Από το νόμο έχει μαζί με σας, την κύρια ευθύνη του έργου, αλλά και από τις σπουδές του τη γνώση να συντονίσει το όλο έργο.

- Αν κατά τη διάρκεια της κατασκευής προκύψουν τροποποιήσεις της μελέτης, πρέπει να αναθεωρείται η άδεια οικοδομής, μια απλή διαδικασία, όσο η άδεια είναι στα χρονικά πλαίσια ισχύος της.

- Τα μέτρα ασφαλείας είναι υποχρεωτικά για όλα τα συνεργεία που θα εργαστούν για σας. Από το νόμο είστε συνυπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα. Η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

- Η χρήση πεζοδρομίων ή άλλων κοινόχρηστων χώρων υπόκειται σε κανόνες και απαιτείται ειδική άδεια χρήσης που εκδίδουν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου (στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου).

- Η προστασία των γειτονικών ιδιοκτησιών είναι βασική σας υποχρέωση και τα συνεργεία πρέπει με την υπόδειξη του επιβλέποντος μηχανικού, να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.

- Σε όλο το χρονικό διάστημα της κατασκευής η οικοδομή σας μπορεί να ελεγχθεί από την Πολεοδομία για την ακριβή υλοποίηση της μελέτης και την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας.

- Με το πέρας των εργασιών, ελέγχεται η οικοδομή σας από την Πολεοδομία, θεωρείται η οικοδομική άδεια και παύει να ισχύει, τελειώνει η ευθύνη του μηχανικού σας και μπορείτε να συνδεθείτε με τα δίκτυα υδρεύσεως - αποχετεύσεως και ηλεκτρισμού.

Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βόλου σημειώνει:

« Με την πίστη ότι γνωρίζετε πως η όποια λάθος απόφαση κατά την διάρκεια της κατασκευής είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διορθωθεί, άρα ο ρόλος των συνεργατών μηχανικών σας είναι αναντικατάστατος, και ότι η οικοδομή σας, όπως και όλες οι οικοδομές, υπόκεινται σε έλεγχο για τυχόν εκ των υστέρων αυθαίρετες κατασκευές, σας κάνουμε γνωστό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα είναι συνεργάτες σας στην ολοκλήρωση της κατασκευής σας μέσα στα πλαίσια των νόμων»._

------------------

 

Μήπως θα επρεπε να ενταθούν τέτοιες ενέργειες για να καταλάβουν το ρόλο του μηχανικού και οι πλεον αδααείς....

Link to comment
Share on other sites

Mηχανικός θα είναι ο άνθρωπος , είδε κι απόειδε και το 'γραψε. Μπράβο του.

(πόσοι όμως θα το λάβουν σοβαρά υπ'όψη τους ...)

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, πολύ καλό και συγχαρητήρια στον άνθρωπο που το σκέφτηκε και τόλμησε και το έγραψε. Αλήθεια όμως, αναρωτιέμαι πραγματικά, πόσοι ιδιοκτήτες θα το λάβουν υπόψη τους και δεν θα το θεωρήσουν άλλο ένα "άχρηστο" ενημερωτικό έγγραφο!

Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι μηχανικός. Αλλά αυτό το "- Με το πέρας των εργασιών, ελέγχεται η οικοδομή σας από την Πολεοδομία, θεωρείται η οικοδομική άδεια και παύει να ισχύει, τελειώνει η ευθύνη του μηχανικού σας και μπορείτε να συνδεθείτε με τα δίκτυα υδρεύσεως - αποχετεύσεως και ηλεκτρισμού" να γίνει πραγματικότητα και τι στον κόσμο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.